Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 132 408
  • 832
  •   1
Отговори
# 300
За първи клас неяснотата е пълна. Моето дете, решихме, няма да върви с набора си и директно ще кандидатства за първи клас.То аз питах съвсем резонно, за колко свободни бройки е борбата? В крайна сметка това би следвало да е основната информация.Още повече, че идната учебна година 10-то ще посрещне като първокласници невероятно силния ПУК на г-жа Божилова, учащи към самото училище и то от невероятен като професионалист и човек начален учител. Интензивното изучаване на език в началния начален етап на обучение, както и целодневното обучение, имат своята немалка цена.Поне адекватно да бъде поднесена (не иде реч за пари).

Касита, обърках се в отговора, пък държа да ви прочета.

Вие не учите ли вече в Луис Карол, защото останах с това впечатление от досегашните публикации. Кого сте попитали за свободните бройки - в Сдружението или в 10-то?
Кога сте задали въпроса, в сегашната кампания или предходни години?
Под "Идната година" имате предвид 2016-2017г, нали? В случай, че ни приемат в ЛК, да се ослушваме за въпросната госпожа Simple Smile Извинявам се за невежеството, ала какво е ПУК?

# 301
  • София
ПУК е Предучилищен клас.
На Касита голямото дете е в 4-ти клас в Луис Карол, ако не се лъжа  Simple Smile, а малкото явно е кандидат ученик.
Ако правилно съм я разбрала, не иска малкото да минава през предучилищния клас и затова пита за приблизителната бройка свободни места, за които се кандидатства без да е минат ПУК в Луис Карол. Всички деца, които са били предучилищен клас в Луис Карол директно се записват в първи клас  Peace.

# 302
Имам две деца. Едното е 4-ти клас в  Л.Карол, другото е набор 2009, но посещава подготвителен клас с набор 2008,съответно пред него има два пътя- или да постъпи в първи клас, или да повтори подготвителния клас. Избрахме първото. Плащайки таксата на голямото, нееднократно питах колко свободни места ще има Сдружението за първи клас и отговорът всеки път беше, че не знаят. Свободните места стават ясни, когато стане ясно и колко от децата от подг.клас ще продължат в първи клас. Е, мисля, вече е време това да е ясно. Та, в този ред на мисли 10-то дава тази година прекрасна алтернатива извън Л.Карол. Поне има яснота и точни отговори, на които аз държа.
Иначе училището е заложило три паралелки първи клас- една към самото 10-то и 2 към Карол.

# 303
Благодаря за отговора. Впрочем и аз моя син съм го пуснала с набор 2008г. Само че, за нас вариант първи клас стои като резервен. И тогава ще е в 1кл. в обикновена паралелка. Разбира се, ако от Сдруженията преценят, че не сме подготвени (дорасли) за чуждоезиково обучение. Simple Smile

До колкото мога да се ориентирам от публикациите тук, май всичко се отнася за 10-то у-ще. Вярно доволни, ала от 10-то.

Дали ще се намери някой, който да има преки или косвени наблюдения от подготовката в 55 СОУ. Имам предвид като подход и професионализъм на началните учители? Дали и там децата се чувстват така доволни, както в 10-то?

# 304
  • София
Мнения от подготвителна група от 55-то няма да намерите, защото досега не е имало подготвителни групи там.
Tanjabg, какво ви притеснява в приема в училището. В 10-то мисля, че няма изискване да живееш в квартала или да работиш там (поне миналата година нямаше), в 55-то е ясно, че става по-трудно приема. Останалата част зависи от представянето на детето на изпита. Не мисля, че има вариант да са ви приели в ЛК, а в 10-то - не. Класирането на 15-ти май, както сте написали е това дали детето е издържало изпита при тях, което пък във вашия случай е финалното класиране за училището. Според мен ще са съобразени и двете неща, поне миналата година бяха и никой не ни е класирал отделно в 10-то., т.е. нямало е борба за влизане в училището Laughing За 55-то нямам наблюдения за ПГ, но това което разбрах миналата година за 1-ви клас там е, че ако не те класират в училището, няма как от сдружението да те прехвърлят.

# 305
Мнения от подготвителна група от 55-то няма да намерите, защото досега не е имало подготвителни групи там.
Tanjabg, какво ви притеснява в приема в училището. В 10-то мисля, че няма изискване да живееш в квартала или да работиш там (поне миналата година нямаше), в 55-то е ясно, че става по-трудно приема. Останалата част зависи от представянето на детето на изпита. Не мисля, че има вариант да са ви приели в ЛК, а в 10-то - не. Класирането на 15-ти май, както сте написали е това дали детето е издържало изпита при тях, което пък във вашия случай е финалното класиране за училището. Според мен ще са съобразени и двете неща, поне миналата година бяха и никой не ни е класирал отделно в 10-то., т.е. нямало е борба за влизане в училището Laughing За 55-то нямам наблюдения за ПГ, но това което разбрах миналата година за 1-ви клас там е, че ако не те класират в училището, няма как от сдружението да те прехвърлят.

Ще цитирам критерии, даващи "предимство" за миналата кампания 2014-2015г. То, уж и за тази година е така, ала не са си актуализирали сайта. Цитат от техния официален сайт:

IV. Критерии за записване на ученици
1. По местоживеене.
2. Деца, завършили ПГ в 10 СОУ
3. Деца, които имат братя и сестри в 10 СОУ.
4. Деца на учители и служители на училището.

А, какво ме притеснява? Притеснява ме входящият ми номер. Приблизително 500 и кусур, клонящ към 600. (От съображение за сигурност не цитирам с точност  Stop) Гаранция, че до края на кампанията ще надхвърли и 700. При няколко паралелки с по 24 дечица най-много (по закон нямат право на повече), няма как да влязат кой знае колко дечица.
Да, това се дължи на пика на раждаемостта 2008г и 2009г. Но, не мога да се съглася, че интересът е предимно към държавното обучение в 10 СОУ. Сдружението добива популярност. Всъщност, както всяко качествено нещо....

Вярно е също, че от горе цитираната бройка няма да се запишат всички деца - те вероятно ще се пръснат по другите Сдружения. Но, ще се съгласиш  Hug, че бройката си е внушителна сама по себе си.

И така, питам се аз ....
Какво очаквам да ми се съобщи след 15 май?!

Не влизам в дребнотения за какво плащаме аджеба и такса изпит за специалисти. Аз се интересувам конкретно от тяхното Сдружение, с възможността детето ми да изучава, при съответната такса, чужди езици! За което, разбира се, се явяваме на нужните за тях тестове, препитвания, изпити и т.н.

По моему, би следвало въпросният техен изпит да се състои след изнасяне на резултатите от 10 СОУ и 55 СОУ, след 03 юни. И след като вече сме приети със сигурност, да ни попрепитат тук-там ...

Не съм ли права?  bowuu

# 306
  • София
Е защо местоживеенето е първия критерий. Това е абсолютно безмислено, защото на практика обезмисля всички останали предимства.
Директорката лично на родителска среща каза, че първото предимство е за учениците завършили ПУК в 10-то.
А и едва ли има нещо по-неясно от критерия "по местоживеене".

# 307
Е защо местоживеенето е първия критерий. Това е абсолютно безмислено, защото на практика обезмисля всички останали предимства.
Директорката лично на родителска среща каза, че първото предимство е за учениците завършили ПУК в 10-то.
А и едва ли има нещо по-неясно от критерия "по местоживеене".

Разбира се, че ПГ има предимство за 1 клас. Има разлика дали се кандидатства за 1 клас или ПГ.

Впрочем за яснотата си зависи от училището. В 31 училище са направили изключително ясен критерий и за местоживеене и месторабота. Без хък-мък! При това (ЕВАЛАТА!) въпросните документи (като трудов договор, с белосани заплата и т.н., Нотариално! заверени договори за наем и др.) се предават в момента на подаване на документацията. А, не после! И няма “м`че аз не разбрах“, “ама това ли трябвало ...", "аз съм се объркал(а) ..."

Който иска яснота, я постига!

# 308
ПУГ- и луискаролската,  и тази към самото училище се класират автоматично за първи клас. Писах- заложени са общо три паралелки, явно очаквайки се редуциране на трите ПУГ на Л.К. до два.
За ПУГ училището е отпуснало на Л.К. три класа и Сдружението ги пълни чрез изпита си. Местожителството не играе никаква роля.
Сега очаквам да кажат и кой освен досегашната класна на четвърти клас, ще поеме първи? И най- вече при нея ще има ли свободни места?

# 309
Добро утро,
Касита, как се казва вашата класна? Както разбирам тя ще поеме един от двата първи класа - значи може и тя да ни стане класна. Сподели отзиви за нея. И може ли да си избереш при коя класна да е детето ти или при която се падне.

# 310
Много съм писала за нея. Чак вече ми е неудобно. Laughing Върни се и чети. Peace

# 311
Върнах се и прочетох  Hug

# 312
  • София
И аз не смятам, че критерия по местоживеене е от някакво значение, специално в 10-то училище, пак казвам, освен ако тази година не са решили да спазват написаното им в сайта. Всичко това може да се провери по телефона. Тази бройка на входящите номера, може да включва и тези за 1-ви клас.
От чудене и маене сега, няма смисъл. Има кандидати доста, както е и в другите сдружения. Ако има късмет детето, ще го приемат.

# 313
Пак ви казвам- никакъв критерий не е местожителството. Л.К. си пълнят три заложени преди месеци на педагогически съвет на 10-то паралелки ПУК и два първи класа.

# 314
  • София
Местожителството ще играе роля за приема в 1-ви клас тази година, защото се оказва, че от трите ПГ в момента, желаещите да останат в 10-то са повече от броя деца за 2 паралелки 1-ви клас, колкото са предвидени за Сдружението за 2015/2016. Отделно са обявили и прием за 1-ви клас. На родителската среща ни казаха, че децата ще се разпределят м/у 10 и 55 не само според желанието на родителите, но и според местоживеенето, съотв. вписвахме в Заявленията  желаното от нас училище и постоянен адрес по ЛК.
За ПГ теоретично също е възможно местожителството да изиграе роля-ако кандидатсващите и издържали приемния тест деца, надвишават определения брой за прием в двете училища (от 2015/2016 се говори, че ще има ПГ и в 55-то), в съответните училища ще бъдат приети деца с местожителство в района, защото това е сред критериите на самите училища.

Общи условия

Активация на акаунт