Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 132 293
  • 832
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Заниманията на децата би трябвало да са си стандартни, като на всички останали първи, втори, трети и четвърти класове. Ако до миналата години те са били поемани от сдружението, то от тази година са към съответното училище. Има нова наредба и децата врче са задължително целодневно обучение.

# 661
  • София
Да новата такса е много изненадваща в края на годината и с глупавите обяснения. В ПК имаха децата много повече занимания от ЛК, но в 1 клас вече не е така. ЛК обучават децата 60 мин по английски и два пъти седмично руски това получаваме. Учебниците са платени през месец Май 2017 за учебната 2017/2018 и първия комплект беше изучен още преди коледната ваканция, но все още от втория комплект децата са получили само учебна тетрадка. Комуникацията с тях е никаква. Меко казано съм разочарована, тъй като имам дете извън сдружението и дете в сдружението в начален курс, разликата по знанията по Английски е несравнима. За руския не коментирам защото са малки и трети език им идва в повече, знае думи но не смятам, че в края на първи клас ще знае български, английски и руски.

Евето,
Каква е цената на учебниците в първи клас? Веднъж или два пъти се купуват учебни помагала?
Във втори, трети и четвърти клас как стои въпроса?

Във всички класове (първи, втори, трети, четвърти) ли има "Родители в клас/час" от тази година?
За сметка на кои часове е вкаран този час в програмата?
Знае ли се изобщо какви са заниманията на децата след 12 ч? Като изключим обяда, разбира се.
В по-горните класове това ще има доста по-голямо значение , отколкото в момента в ПГ- един астрономически час по-малко език или занималня на седмица.

Учебниците ги платихме по 130лв за два учебника и три учебни тетрадки, като двата учебника с учебните тетрадки към тях са 82 лв по цени в онлайн книжарници и разликата е за една учебна тетрадка, която в чуждестранни сайтове струва 3$ комплект с учебника и дисковете към тях.

В 55-то я няма тази програма "Родители в час"

В 55-то от сдружението имаме 1 астрономически час английски език всеки ден и 3 пъти седмично по един учебен час руски език, друго от сдружението при нас няма занималнята е поета от училището.

# 662
Заниманията на децата би трябвало да са си стандартни, като на всички останали първи, втори, трети и четвърти класове. Ако до миналата години те са били поемани от сдружението, то от тази година са към съответното училище. Има нова наредба и децата врче са задължително целодневно обучение.

Извинявайте, сигурно аз имам нужда от повече обяснение - какво значи стандартни?!?
Знаеш ли какви са часовете и можеш ли да ги назовеш - примерно от 12,30 - 13 ч. английски, от 13 - 14 друг език, от 14 до 16 - занималня, от 16 до 17 - родителски час. За такъв тип програма питам, с конкретни часове и предмети, не питам за общите понятия.
Ако никой не знае какви са часовете за какво плащаме изобщо на ЛК?!? За стандартни неща ли??? Или за "нестандартни", които са иначе част от "стандартните". Flushed  Това е доста абсурдно и се чудя дали си заслужава Nerd

# 663
  • София
За 1 клас заниманията в 55-то към Луис Карол са от 13 до 14 часа всеки ден английски и три пъти седмично - понеделник, четвъртък и петък руски език от 16,30 до 17,10 през останалото време децата се обучават от училището. След английския имат кратка почивка и започва занималнята за писане на домашните.

# 664
  • София
Стандартни в смисъл това си е следобедната занималня, която имат всички първи класове. Единствено по 1 астрономически час на ден английски и три пъти седмично по 1 учебен час руски език.

# 665
Стандартни в смисъл това си е следобедната занималня, която имат всички първи класове.
В повечето училища стандартната  следобедната занималня се води от друг учител, а не от този, който им води сутрешните часове. Тъй като занималнята не е задължителна, има родители, които записват децата на частна занималня, други прости не посещават занималня. По тази причина стандартната занималня е от около 30-тина деца събрани от всички първи класове.

# 666
  • София
Стандартни в смисъл това си е следобедната занималня, която имат всички първи класове.
В повечето училища стандартната  следобедната занималня се води от друг учител, а не от този, който им води сутрешните часове. Тъй като занималнята не е задължителна, има родители, които записват децата на частна занималня, други прости не посещават занималня. По тази причина стандартната занималня е от около 30-тина деца събрани от всички първи класове.

Както казах от тази учебна година има въведена нова наредба за началните класове. Влиза в сила с випуска, който в момента е първи клас. Ще важи и за тези , които са след него. Всички деца автоматично преминават към целодневна форма на обучение (независимо, че сме подали за полудневна).

Един и същ учител е сутрин и на следобедните часове - класния ръководител.

Следобедните часове са си съобразени с изискванията на МОН за тях.

# 667
Може ли да ми кажете номера на Наредбата и от коя година е! Благодаря предварително!

# 668
До сега не съм споделяла за Луис Карол, а моето дете е вече втори клас към 10 СУ, впечатленията ми са разнородни и често са субективни.
Като цяло - по училищната програма - децата си учат програмата на МОН, взимат училищния материал и вече как ще се справят си зависи от самото дете, от нивото на класа и учителя. При нас за съжаление, така се случи че сменяме учители и не сме при един, майчинство и други субективни фактори. Учителите са принципно мотивирани като цяло. Смятам, че нивото е по-високо от това в стандартно квартално училище, но все пак е на ниво училище, не очаквайте нещо повече от това за основните предмети. Ако искате да готвите детето за състезания и т н - става в къщи или извън училище. Лошото е, че не остава много време....Аз лично бих предпочела по-малко да се учи в училище, по-малко помагала, не по 3 по всеки предмет, за да остава време и сила на децата за по-смислени за мен занимания от училищните... Но това пак си е моето мнение.
Предимствата на Луис Карол са, че след обяд класът се разделя на 2 части, едните имат час по английски, а другите пишат домашни и после обратното. Като цяло през седмицата не дават домашни. За уикенда домашни има, аз бих предпочела да са по-малко...
Всяка година за мен лично става по-зле:) Защото децата са по-натоварени:) Но това пак не е свързано конкретно с училището или сдружението, а като цяло с учебната програма на МОН.
Сега за английския - аз лично не бях много доволна от нивото първите две години, но сякаш сега от втори клас засилиха и понапрегнаха, почнаха да учат според мен по-смислени неща. Понеже имах съмнения за нивото на езика, може би съм малко по-амбициозна в това отношение заведох детето при учител, евентуално за допълнителни занимания и тя оцени нивото му като много добро. Просто моите очаквания са за по-добро говоримо ниво...и да се набляга на него, а не толкова на писане и т н...може би малко липсва говоримата част и можеше да се наблегне повече на нея в първите класове.
Като среден вариант на квартално стандартно училище, че било то и елитно (каквото и да значи това) и частно училище, мисля че е доста приемлив вариант.
По въпроса за часа воден от родител, това се случва 1 час в седмицата, в следобедните часове и идеята е всеки родител, който има желание да води час на избрана от него тема или свързана със неговата професия. За мен лично това е един много добър и полезен проект! Нещо по-различно и полезно на фона на сухата материя, която учат всеки ден...

Детето ми ходи с желание на училище (поне засега:) и не се оплаква.
Според мен тази целодневна форма на обучение им идва в повече, трябва да имат повече време за игра навън и  свободни занимания .

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 18:21 от Ralli4ka

# 669
  • София
Може ли да ми кажете номера на Наредбата и от коя година е! Благодаря предварително!
Не мога да кажа номера, но трябва да е от месеците юли-септември 2017г. Нас ни сюрпризираха с нея на първия учебен ден.

# 670
  • София
Наредбата е 10 от 2016 г.
"Похвално" е, че вярвате сляпо на ЛК.

# 671
Ние сме 2 клас.Зависи при кой учител се паднете.10 СУ е голяма дупка,директорката по-добре да не я коментираме,нека кажем само, че повече я вълнува деня на розовата фанелка, отколкото примерно часът по български език или всякакво развитие насочено към обучението на децата по основните предмети. Децата се справят добре благодарение на работата на родителите вкъщи с тях.Най-новата инициатива на Луис Карол е "Родители в час",където родители,които не са педагози, влизат да обучават децата им,на какво и как ги обучават няма да коментирам,без да се интересуват родителите съгласни ли са на това,един вид се явява задължение...От обучението по английски език съм доволна.

Благодаря за включването.
Беше много полезна информацията. И аз бях започнала да придобивам впечатлението ,
че работата вкъщи е от по-голямо значение , отколкото работата в клас, в самото училище.
"Родители в час" е добро инициатива, но не и да отнема от учебното време. Примерно от час по език. Hands V
Ние заплащаме именно за тези часове по език!

Нищо не отнема от редовното обучение този един час на седмица, в 16 ч. И не е задължителен, който родител има желание да се включи и да сподели нещо интересно, по избрана от него тема, принципно свързана с професията му, но и не само. При нас се избират много интересни теми и децата ги чакат с интерес.

# 672
  • София
В 55-то СУ обучението е организирано съвсем различно, децата се делят на две групи само по английски език след като обядват. Самоподготовката е едновременно за целия клас, втория чужд език също. За таксите плащани от родителите там получаваме 70 мин английски език всеки ден и 3 учебни часа руски език седмично.

# 673
Здравейте и аз бих искала да се включа с мнение по темата Луис Карол.Дъщеря ми е в 3клас към 10СУ.
Нивото по стандартните предмети е добро(според мен),по англ. език също.Набляга се предимно на писане и четене,а някак говоримата част остава на заден план,може и да е до преподавател,идея нямам.Полагат тестове по англ. език към Луис Карол три пъти -в началото на учебната година,в края на първи срок и при завършването.Резултатите се въртят около 92-100%,поне за класът ни.Има определени дати,в който всеки родител може да погледне работата на детето си.Дават се насоки периодично и има загриженост за нивото на обучение по англ.език  за всеки един ученик.Относно това дали са по-натоварени децата,мисля,че при добра организация от страна на детето всичко се получава.Да вметна,че съм водила детето ми на изпит в школа по англ.език с цел да бъде включена към лятна занималня и останаха очаровани.Наблюденията им са,че вървят с една година напред от към материалът, заложен по програма на МОН.
Таксите при нас от 01.04 стават 200лв.,а до сега плащахме 160лв.Личното ми впечатление е,че това повишение можеше да стане от септември,започвайки новата учебна година.
Часовете с родител,при нас протичат много хаотично,имаха два пъти.Наложи се съответно да се дописва у дома,това което иначе пишат в клас по това време.Казаха,че тази година са с пожелателен характер,а от др.ще са задължителни за всички родители.
В края на всяка година имат годишен концерт,общ за всички 3-ти класове,2-ри и т.н.Наема се зала(Рейнбоу плаза) и ние си купуваме билетите ,последно бяха по 10лв.Костюмите на децата отново са за наша сметка.
Веднъж годишно има благотворителна кауза,тази година се събираха средства за закупуване на апаратура за детската клиника по реанимация в Пирогов,миналата година каузата бе насочена към рехабилитация,плуване и конна езда на деца с увреждания.
Има и клас с руски език,като втори чужд език,но лични впечатления за там,не мога да дам.

# 674
  • София
В 55-то след много срещи и разговори и с директора на 55-то се отлага вдигането на таксата за от следващата учебна година.

Общи условия

Активация на акаунт