Съхранение на стволови клетки- къде

• 20 950
  • 54
  •   1
Отговори
Решихме да съхраняваме стволови клетки, чета из сайтовете на банките, предлагащи тази услуга, ровя се из форумите , но повечето подобни теми са доста стари, а май ситуацията се е променила последните години, затова реших да отворя нова тема.
Та въпроса ми е " Коя кръвна банка според вас е най- надеждна към днешна дата?"
Аз отсях до 2-3 банки.
Булген- тя май се явява приемник на клиника Малинов и може би е най- добрия български вариант към момента. Thinking
Или някои от чуждестранните- Crio save , Future health....
Моля, споделете, какви бяха вашите мотиви, които наклониха везната в полза на кръвната банка, която избрахте?

# 1
Ние запазихме във Future Health. Някам никакво доверие на българските банки (както и на всички компании/ учреждения/ институции в страната ни), затова се колебаехме между Crio Save и Future Health. Future Health бяха с по-добра цена и договорът им някак си повече ми допадна. Забравила съм подробности, но на Crio Save договорът звучеше неясно и двусмислено на някои места. Но сигурно и те са добри.

# 2
  • Калифорния
Почти съм сигурна, че Булген не е наследника на Малинов  newsm78
Не е ли по-скоро Биорегенерация...

# 3
# 4
Армира, чела съм предишната тема, но там основно се коментира Crio save и то все в негативен аспект.
Сега се разрових за Булген и Малинов, наистина пише, че приемника на Малинов е Биорегенерация.
А разговарях с Булген и там изрично ми подчертаха връзката си с Малинов. Жалко, бях се насочила към тях.
Тогава май кръга се стеснява съвсем.

# 5
  • София
Биорегенерация е приемника на Малинов.
Ние там съхранихме, доволна съм от обслужването, за това как се съхраняват и обработват не мога нищо да кажа, не разбирам от стволови клетки.

# 6
  • София
А дали има лекар в БГ извършил някаква операция с размразени стволови клетки? Първият път, когато проучвах,нямаше. Предупредиха ме също така, че могат да се размразяват само веднъж и ако размразяването е неуспешно... знам и за случай на майка, на която й отказаха да пробват такъв начин на лечение, просто защото нямало лекар, който да е съгласен. Ще ми е интересно да ми дадете повече инфо да след това Thinking

# 7
  • Варна
Записвам се и аз да следя темата и то най-вече за отговорите за 'след това'

# 8
  • София
на мен ми обясниха че в момента почти никой не може да проведе лечение с тия клетки.
аз се надявам, че ако се наложи все пак в следващите 20г ще е някак си по-масово  Rolling Eyes
ние съхранихме и едни май мезенхимни бяха, тях вече можели и да ги размножават, та някога си биха могли и орган да отгледат от тях.
и все пак в крайна сметка ги замразихме с надеждата да не ни дотрябват.

# 9
Значи , относно " след това".
Миналият ден разговарях с гинеколога си по този въпрос. Каза, че преди месец е бил на някаква международна пресконференция по въпросите със стволовите клетки и там се е коментирало, че до момента не са известни случаи на използване на клетките за лечение.
От една страна ми каза, че поне ще сме спокойни, че правим всичко, което медицината предлага за момента, от друга - да се надяваме, че цялата еуфория покрай стволовите клетки няма да се окаже финансова пирамида.
И мен, честно казано, тези думи някак си ме разубедиха от цялата идея, като, че ли.

# 10
Ами банките казват, че няколко клиента от милионите им такива все пак са използвали клетките за лечение... лъжат право в очите ли?

Със сигурност замразяването е чисто и просто доверие в бъдещето развитие на медицината.  Аз запазих, защото имах лично своите си съображения, но това не ми пречи да видя, че твърде много реклами и търговски представители се възползват от желанието ни да сме добри майки.

# 11
  • София
да се надяваме, че цялата еуфория покрай стволовите клетки няма да се окаже финансова пирамида.
И мен, честно казано, тези думи някак си ме разубедиха от цялата идея, като, че ли.
Много добре си ме разбрала какво имах предвид  Hug
Все пак идеята не е да ги замразим с цел да не ни се наложи да ги ползваме, а като ни се наложи да знаем, че ще имаме такъв вариант  Peace
Естествено дано не ни се налага  Praynig

# 12
Здравейте и от мен,
относно темата за стволовите клетки,
виждам че имате доста въпроси, които очакват отговор. Мога да помогна за някои от тях.

Стволовите клетки са - хемопоетични ( кръв от пъпна връв ) и мезенхимни ( от пъпната връв )
Първите служат за излекуването или третирането на болести на имунната система, а вторите за регенеративната медицина ( изрграждане на тъкани, органи )

Относно това дали има успешна трансплантация на стволови клетки- да, има. Не е в България, но от сайта на една от банките можете да прочетето това и сами да се уверите, че детенцето е живо и здраво. Разбира се, надяваме се никога да не ни потрябват.

Относно дали в България се извършва трансплантация на стволови клетки - попаднах на следната информация, мисля че ще е полезна Simple Smile)))0
http://nsbalhz.bg/structure/sb/depttransplant.html

Да, трудно е да направим правилния избор на коя банка да поверим стволовите си клетки, но най-важното според мен е те да отговарят на всякакви акредитации и сертификации. Разбира се и условията по договора им.
Когато търсех попаднах на Cryo Save  и наистина самият им договор не ми допадна много, а и прочетох негативите и Колективния иск който има с/у тях.
Биорегенерация пък са българска банка и аз не бих им се доверила.
Future Health са английска банка и мисля, че догорорните отношения са много добре изложени, а и притежават всички лицензи, даже застраховка при фалит на банката Wink))

Това е за сега от мен,
успех на всички

Ами банките казват, че няколко клиента от милионите им такива все пак са използвали клетките за лечение... лъжат право в очите ли?

Със сигурност замразяването е чисто и просто доверие в бъдещето развитие на медицината.  Аз запазих, защото имах лично своите си съображения, но това не ми пречи да видя, че твърде много реклами и търговски представители се възползват от желанието ни да сме добри майки.

Здравей,
мисля, че добре си направила като си съхранила стволови клетки.
Мисля, че в този сайт можем да се уверим, че има успешни трансплантации на стволови клетки, е разбира се не в България.. но все пак съществуват Wink

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 16:03 от AnMary

# 13
  • София
И аз съм в процес на търсене на банка за съхранение и макар да не съм правила кой знае какви проучвания засега, не знам защо клоня към Future health точно заради мезенхимните клетки /доколкото разбрах май само те взимат и такива за момента/. С предишното дете запазихме в Булген, но сега предпочитам да сключим договор с друга, за да са на различно място.

Това, че за момента не се използват масово за провеждане на лечение изобщо не означава, че няма да стане масово след година, две или пет и тогава, ако не дай Боже се наложи да ги ползваме, да си скубем косите, че не сме запазили. Rolling Eyes

# 14
  • София
мезенхимни замразихме в Биорегенерация.

Общи условия

Активация на акаунт