Съхранение на стволови клетки- къде

• 20 951
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Благодаря ви за отговорите Hug
Малко странно ми се струва това да оставят лекаря сам да взима пробата честно казано. Rolling Eyes Ами ако не го направи както трябва или пък ако има усложнения при раждането, на него ще му е само до нашите стволови клетки.

# 31
  • София
избираш банка, която сама си взема клетките  Rolling Eyes
аз само се обадих че тръгвам към болницата и повече нямах грижи, взеха си каквото трябва и си заминаха.
ама пък аз раждах един етаж под тях  Crazy

# 32
  • София
Така и мисля да направя. Миналия път като тръгнах да раждам само се обадих на жената, която ми беше дадена за контакт, и оттам нататък въобще не знам кога са дошли и какво са правили. Струва ми се значително по-удобно отколкото да разчитам на лекарите в болницата.

# 33
  • Някъде там
Кръвта винаги я взема доктора, все пак той ви изражда а представитела на фирмата чака да му го дадат  Peace Няма как някакъв си представител да взема кръвта  Crazy

Не всички болници се занимават с стволови клетки. След като си изберете банка попитайте дали работи с дадената болница и трябва да уведомите и лекаря който ви следи. Всички болници, които работят с тъканни банки имат сключени договори и ако вие сте си избрали банка Х за стволови клетки и тя няма договор с болница У няма как да Ви се извърши манипулцията  Peace

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 12:50 от Капризче!

# 34
  • София
Кръвта винаги я взема доктора, все пак той ви изражда а представитела на фирмата чака да му го дадат  Peace Няма как някакъв си представител да взема кръвта  Crazy
Цитирам от сайта на Биорегенерация: "Пробовземането може да се изпълни от водещия раждането или друго обучено за това медицинско лице, но ние предпочитаме това да се направи от наш екип, който ще бъде посветен само на това действие, за да се обезпечи постигането на максимално възможен обем. "

Миналия път съхранявахме в Булген и пак техни хора бяха в операционната, за да обработят пъпната връв. Thinking

# 35
  • София
при мен клетките си ги взеха от банката, не лекарите, то беше за секунди, анестезиолога ме уведомяваше постоянно кой какво прави.

# 36
  • София
Здравейте,
с първото си детенце съхранихме стволови клетки в Крио Сейф. Дано никога не се наложи да ги ползваме:)
Сега се чудя на следното- има ли смисъл да съхранявам и на второто детенце. Казват, че клетките са напълно съвместими.
Какво мислите по въпроса?
Все пак това си е еднасериозна инвестиция.
В крайна сметка дори и да решим отново да съхраним стволови клетки, мисля да е с друга фирма, а не с Крио Сейф. Някак си, ,по-сигурно ми звучи:)

# 37
  • Калифорния
Казват, че клетките са напълно съвместими.

Всъщност казват, че клетките на двете деца са съвместими на 50%. Пълна съвместимост има само със собствените си клетки  Peace

# 38
Здравейте,
с първото си детенце съхранихме стволови клетки в Крио Сейф. Дано никога не се наложи да ги ползваме:)
Сега се чудя на следното- има ли смисъл да съхранявам и на второто детенце. Казват, че клетките са напълно съвместими.
Все пак това си е еднасериозна инвестиция.
В крайна сметка дори и да решим отново да съхраним стволови клетки, мисля да е с друга фирма, а не с Крио Сейф. Някак си, ,по-сигурно ми звучи:)

Здравей bunnie,

това което аз знам за съвместимостта е, че при братче/сестриче тя е около 90-93 % и 100 % съвместими с детето на които са. Има успешни трансплантации, където стволовите клетки на първото дете са помогнали за излекуването на съответната болест на второто дете Wink

# 39
  • София
Bunnie, ние запазихме за първото дете, сега за второто пак ще запазим. Този път в друга банка обаче, от чисто практични съображения /ако с едната стане нещо, поне клетките в другата да са налични/.
По мои спомени клетките на братя и сестри не са съвместими на 100%.

# 40
  • София
Освен това, както се коментира вече няколко пъти размразяването е възможно само веднъж  Wink

# 41
  • София
Аз от сайтовете на тъканните банки останах с впечатление, че се съхраняват по две отделни проби. Освен тях някои от банките съхраняват няколко малки проби за тестване, точно за да не се размразява цяло сакче.

# 42
Здравейте отново и от мен,

относно това което аз знам за замразяването на стволови клетки е, че някои банки предлагат процентно съдържание на стволовите клетки. Това ще рече, че могат да се използват повече от един път, защото трансплантация ( не дай си Боже ) не се прави на 1 път. Първо се прелива определено количество стволови клетки и след известен период се използва останалото количество.
Банките, които предлагат съхранение на една цяла проба, така да се каже, не са за препоръчване, защото ако се наложи  стволовите клетки да се използват - един път след като се размразят стават негодни, защото трансплантация на стволови клетки не се прави на 1 път, пак ще се повторя Wink

# 43
  • София
Благодаря за отоговорите.
Аз така или иначе се отказах.
Смятам, че няма да е нужно:)

# 44
добре от толкова много желаещи има ли някой който да е запознат с резултати?

Общи условия

Активация на акаунт