Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 994
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
И аз да се присъединя с моите метър и осемдесет:) Не знам до колко е вярно това, но дай Боже на всяка жена леко раждане и само хубави спомени!

Момичета да разкажете после и вашите впечатления от Надежда.

# 346
Dao , коментираше се от лекари, че високите жени раждат по-леко  Peace
Колко високи са високите жени? Защото аз за БГ стандартите съм към високите, но по-насевер ми викат 'заек';

# 347
  • в 1001-та нощ
Висока си значи  Blush

# 348
  • Сидни
Мони, разкажи после тук или във Фейса за Надежда, аз съм на 03.03. на тур- обиколка, а сега след 25 пак ще звъня за час за преглед, че сега ме отсвириха, нямало още графици.

# 349
  • Sofia
И аз съм на 3-ти на тур, а на първи на училище. Може една среща в кафето да си спретнем след отворените врати, а иначе ще разкажа впечатления със сигурност.

# 350
Това, което ми каза моята акушерка(с около 40 години опит) беше, че белите жени раждат много по-трудно от мургавите  Mr. Green
Да уточня, не мургави посестрими, а тъмни жени Simple Smile
Не се шегувам, чувала съм го и от другаде, но колко е вярно....незнам  Grinning

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 22:28 от alegoria

# 351
Мургавите пият отвара от босилек Simple Smile.
Аз утре ще се пробвам да се запиша за обиколка в Надежда.

# 352
Е значи определено съм го закъсала- 162  и доста светличка ooooh! Dao, и аз това се чудя, какво ли има предвид, но като я питам ме препраща към израждащия с него да съм говорела, та ще съм в неведение до 26 март!

# 353
  • София
та ще съм в неведение до 26 март

наистина доста далечна дата, но пък тогава ще е сигурно колко е наддала бебка, когато бях на предродилна консултация в Надежда лекарят ми каза, че е хубаво най-рано 10 дни преди термин да се отиде на преглед точно с тази цел - да се измери бебето и според физиката на бременната - да се види дали естествено раждане ще е възможно, като основно е важно колко е голям тазът и съответно главичката на бебето, а не толкова килограмите (те все пак са много относителни и се изчисляват въз основа на останалите мерки)

по принцип природата го е измислила да е максимално безболезнено за майката при правилно позициониране на бебето (с главата надолу и дупенцето вляво), като при слизане в таза то се завърта по часовниковата стрелка с гръб към коремната стена на майката с главичка, прибрана към гърдичките - това осигурява най-малкия диаметър при излизане на главичката, след това се завърта още веднъж по часовниковата стрелка пада се странично и накрая излиза цялото (не знам дали го обясних ясно, но на теория е така), при мен дупенцето е от дясната страна и ще пробвам с ребозо да го преместя, ако си упорства - здраве да е:)

# 354
Ох, и тези ли излизат с теорията за тесен таз. Природата наистина го е измислила. При клекнала поза тазът се отваря с 20% -30% повече. Някъде прочетох в статии за естесственно, че големите бебета всъщност се раждали по-лесно. Повече напъвали - > по-голяма маса в комбинация с гравитацията Simple Smile.

Едно време, майка ми са я карали да ражда естествено, дори и след като са видяли, че има деформиран таз, а аз съм била и седалищно. Тя се е тръшнала за секцио. Толкова години по-късно идеално позиционирано бебе, никакви отклонения, трябваше да се тръшкам да раждам естествено. Simple Smile)

# 355
Добро утро!
И моят бебок е с дупето отдясно , но лекарят ми си държи на естественото раждане, въпреки и увитата пъпна връв.Сега ще съм в притеснение до края, дали всичко с него ще е е наред.Големия батко и той беше с увита пъпна връв , но тогава не знаех и съм била по - спокойна.
В понеделник си вземам болничния, което не значи, че спирам работа е поне ще е колкото мога да издържа в офиса, защото сутрин ми е добре , но следобяд ми става доста трудно да седя продължително време на стола.
Dao , какво казваш е ребозо newsm78
Клипчето за водното домашно раждане беше невероятно, сякаш тези хора са на светлинни години по - напред от нас.

# 356
Aludra * и Марти беше с половин кг по - тежък от баткото, но се роди доста по -лесно, племенникът ми се роди два кг и половина и измъчи сестра ми, че се наложи и форцепс. Peace

# 357
Svusy, според моя лекар 80 % от бебетата се раждат с увита пъпна връв, така че въобще не си струва да се прави на въпрос и извънредно рядко се случва това да препятства естествено раждане:) Моето също е с увита пъпна връв около ръката, или поне беше преди месец, обаче въобще не го мисля.

# 358
При мен по-едрото бебе беше второ, така че ми е трудно да кажа дали беше по=лесно от това, че второ, от това, че е по-тежко, от уменията на акушерката или от факта, че им се явих с 8 см разкритие  Mr. Green
Според мен всичко е много индивидуално и в общия случай правила няма. Зависи от съвкупност от фактори и както казах преди не на последно място от нагласата, физическото и психическото състояние на майката.

# 359
  • в 1001-та нощ
...Някъде прочетох в статии за естесственно, че големите бебета всъщност се раждали по-лесно. Повече напъвали - > по-голяма маса в комбинация с гравитацията Simple Smile.

...

Това е вярно  Peace Понеже аз родих малко бебе - ми казаха, че раждането ще е много тежко и рисковано, последната фаза от пълното разкритие до излизането продължи около час  Peace

Постигането на пълно разкритие бе относителни бързо - 5 часа и разбира се много болезнено (за да е бързо), започна се с много интензивни контракции и бяха форсирни с окситоцин, именно защото бебето е малко и да няма мозъчно страдание ... В крайна сметка имаше увеличени вентрикули, но в месеците след раждането ги следихме и спаднаха, в повечето болници това не се наблюдава изобщо  Peace

Общи условия

Активация на акаунт