Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 024
  • 736
  •   1
Отговори
# 330

И друго нещо се питам - в началото на март като ходя на жк ми казаха да си занеса всички документи за излизане в 45-дневен болничен. Някой може ли да ми каже кои са тези всички документи?

На мен ми поискаха единствено амбулаторна карта - нямах, защото не съм ползвала болничен до сега, така че си я купих за 1 лев от една книжарница, ходих при ЛЛ да я завери и после обратно при АГ да попълни данните за болничния. Други документи не са ми искали  Peace

И аз досега не съм ползвала и нямам такава, но ще си взема и ще отида до личния. Много благодаря, ira13 Simple Smile

# 331
  • София
Водно раждане в София има в Тина Киркова и в Св.Лазар.Като в Св.Лазар имат не вана , а надуваем басейн.
За напъните знам, че трябва да напъваш все едно ходиш по голяма нужда, не се о очите, защото може да си отлепиш ретината и да си докараш куп неприятности.
Иначе аз днес съм на запис на тонове.Ще ходя всяка седмица понеже бебка нещо била с по-малко коремче от нормалното.Но това не било притеснително. Ще видя и кога ще ми дадат болничният.Като го смятах трябва да е от 23.02.2014.
Другата седмица като не ходя вече от 9 до 17 в офиса мисля да се отдам на малко спорт- йога и гимнастика за бременни, че до сега все не ми оставаше време. Та последните седмици преди раждането ще наблегна на това:)
От моето първо раждане ми се е запечатал един много ярък момент, а именно излизането на бебето от мене и първата глътка въздух.Чувството е неописуемо и да си призная вече нямам търпение отново да го изживея....

# 332
В ТК можеш да раждаш както си искаш, но за съжаление, зависи единствено от лекаря. Имам позната, която работеше там, каза че е виждала да раждат всякак, но на мен не ми позволиха, съответно - на магарето. То лекарят беше достатъчно в шок, че не съм искала да ми 'помага'.

Мисля, че магаретата в Токуда бяха с по-изправен гръб, от новите, 'модерни' магарета в ТК.

# 333
  • София
Позите за раждане са много и различни. В понеделника бях на обиколка в МБАЛ Надежда и там демонстрираха възможностите на леглата - общо взето позите са 1001 и си свободен да се движиш и правиш каквото и както поискаш, за да те облекчи. Този уикенд в болницата имаше раждане с дула и акушерка (лекар и неонатолог само наблюдават) на четири крака на земята. Може и на леглото на 4 крака, странично и т.н. за каквото се сетите. Леглата имат няколко нива, облегалки, подпорки (за странично раждане например). Бях впечатлена. Лягане по гръб не е изобщо препоръчително поради 1001 съображения.

# 334
Позите за раждане са много и различни. В понеделника бях на обиколка в МБАЛ Надежда и там демонстрираха възможностите на леглата - общо взето позите са 1001 и си свободен да се движиш и правиш каквото и както поискаш, за да те облекчи. Този уикенд в болницата имаше раждане с дула и акушерка (лекар и неонатолог само наблюдават) на четири крака на земята. Може и на леглото на 4 крака, странично и т.н. за каквото се сетите. Леглата имат няколко нива, облегалки, подпорки (за странично раждане например). Бях впечатлена. Лягане по гръб не е изобщо препоръчително поради 1001 съображения.
мда, и аз разбрах за това раждане в Надежда и много се зарадвах. Във вторник за първи път ще ходя там на среща с лекар. Дано имам късмет и да не уплаша хората (Бебо върви голям, аз съм дребна, за капак с предишно секцио...)

# 335
  • София
N.M.W., аз да си призная съм критична и скептична към всичко, но наистина съм впечатлена. Също направих консултация с лекар - общо взето всичко е позволено и няма да те гледат като извънземно стига към момента на раждане състоянието ти и това на бебето да позволява нещата, които желаеш. Определено усетих, че диалогичността там е норма. По различни поводи и с различни служители там говорехме, че ако се налага да се направи нещо, то се прави единствено и само след обсъждане с теб. Склонни са да изчакват, няма индуцирани раждания, ако всичко върви нормално. Много други неща също ми харесаха, но още не съм ги подредила в главата си. Другото, което ми хареса е, че цената, която се заплаща е една и включва всичко, независимо дали го ползваш или не, но за мен това е гаранция, че няма да ми предлагат излишни работи само и само да вземат едни 200-300 лв отгоре. Айде стига съм плямпала, че обръщам темата. Влязох всъщност да споделя едно прекрасно видео на домашно водно раждане:

http://www.youtube.com/watch?v=pSyCal8fqig

# 336
оле това видео беше толкова трогващо  smile3518 не мога да си представя какво ли е да родиш в прегръдките на любимия си  smile3518 звучи страхотно!!! Иначе за ползите по време на раждане аз за себе си освен легнала с напъхнати 4-5 възглавници под гърба ми за да се извие С-образно, друго не мога да си представя. Може да е на магаре, но никой не можа да ме накара да съм изцяло легнала, няма нищо естествено в това според мен. то нали за това държим на естественото раждане, трябва да правим естествени ползи и да следваме сигналите на тялото ни, иначе според мен е неестествено  newsm78

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 14:20 от Ива Кънчева

# 337
Тъкмо реших, че водното раждане е моето и тази сутрин лекарката каза, че ако продължава бебка да расте с тази скорост, ще е около 3,600 по време на раждането, а за моето тяло това било много:( Имам час за 26 ти март при израждащия лекар и той ще каже окончателно, става или не за естествено раждане....Добрата новина, че като изключим това, всичко друго е ок (доколкото проверяват всичко де) и така.... Стискам палци и дано бебка се поспре малко!

# 338
  • София
Иве, и аз така си поревах малко. Наистина е затрогващо. Именно в това е силата на момента.

Dzverr, майка ми е висока 1.70 и малко повече май, а когато е забременяла с мен е била 45 кг. Кльощава и с фин кокал (де да приличах на нея Simple Smile, но е родила естествено и мен, и сестра ми - аз съм била 4300, тя - 4200. Аз на всичкото отгоре съм и с голяма глава. Не се плаши и ги разпитай по-подробничко какво точно имат предвид - поза на бебето (то нали се върти по време на раждането по оста си, не е важно да е само главично), мерки на таза и т.н.?

# 339
Кой щеше да ходи в МД на деня на отворените врати в сряда? Моля за инфо, чакам го с нетърпениееее  Mr. Green

# 340
  • София
Аз ще ходя, но на 5 Март на деня на отворените врати. Ще докладвам след това Simple Smile

# 341
  • в 1001-та нощ
Dao , коментираше се от лекари, че високите жени раждат по-леко  Peace

# 342
Dao , коментираше се от лекари, че високите жени раждат по-леко  Peace

Дай боже  Praynig

# 343
  • в 1001-та нощ
М, да  Blush високи и с дълги бедра  Blush

# 344
  • Sofia
Алена, успокои ме, ако не друго поне на височина и крака съм го докарала  Laughing
Интересно защо ли е така  newsm78
И аз съм във Вторник на консултация в Надежда и нямам търпение.

Общи условия

Активация на акаунт