Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 033
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Имам въпрос, някой ако може да ми отговори ще съм благодарна. Днес си взех последния болничен, който ми е за 11дни до 45дневния и на него пише, че до момента съм ползвала 149дни, та въпроса ми е дали съм си надвишила дните, аз мисля че да. До колкото знам с болничния по майчинство трябва да са общо 180. А мойте ще са 194, но вече ми дадоха болничния готов, написан.  newsm78 Дали ще ми направят някакъв проблем от ной?  Sad

180 дни са до 45-дневния. Той вече е на друго основание - бременност и раждане, до сега са ти били за общо заболяване.

.... Наблягайте на ендорфините, ограничавайте адреналините Simple Smile)).
И ако имате избор, естественият окситоцин е за предпочитане пред синтетичния:).

Това много ми хареса, но в българските болници сме още леееко далеч от реалността.

# 316
gerryy - абсолютно няма причина да се притесняваш, освен това те докторите доста изкъсо си ги следят дните, които ти се полагат. Както е казала и Г-жа Смехурова тези дни са без полагаемите 45 дневен болничен  Peace

# 317
За упойката - само заради нея се замислям дали да не раждам в частна болница. Тук в Пловдив в държавните болници такава екстра не предлагат, секциото е с пълна упойка, а нормалното раждане - напълно натурално+окситоцин в конски дози. Шиенето след това също напълно "на живо".  Confused  

Наистина ли секциото е с пълна упойка??? Не слагат ли спинална? Мислех, че вече пълната е изключение Shocked Аз лично също предпочитам частните болници, най-вече заради отношението, което получаваш в повечето държавни ooooh! и заради това, че в частната обикновено си плащаш пакетна цена и знаеш, че няма да ти искат пари за допълнителни "екстри"....

Иначе ако имам шанс да родя нормално и аз бих поискала епидурална.

# 318
За упойката - само заради нея се замислям дали да не раждам в частна болница. Тук в Пловдив в държавните болници такава екстра не предлагат, секциото е с пълна упойка, а нормалното раждане - напълно натурално+окситоцин в конски дози. Шиенето след това също напълно "на живо".  Confused 

Наистина ли секциото е с пълна упойка??? Не слагат ли спинална? Мислех, че вече пълната е изключение Shocked Аз лично също предпочитам частните болници, най-вече заради отношението, което получаваш в повечето държавни ooooh! и заради това, че в частната обикновено си плащаш пакетна цена и знаеш, че няма да ти искат пари за допълнителни "екстри"....

Иначе ако имам шанс да родя нормално и аз бих поискала епидурална.

Не не е задължително
Аз ще съм с две операции секцио и херния ще съм със спинална
Не знам защо е необходимо да е пълна
Мисля че се налага само ако нещо се усложни !?!

Хубава нощ мами:)

# 319
В държавните болници в Пловдив предлагат и спинална упойка /но само я предлагат/,а правят секциото с пълна  newsm78. Иначе в частните е друго.

# 320
Днес бях на кафе с две девойки, които родиха декември, едната е българка (първото си дете го е раждала в Италия), другата е французойка и обсъждахме методите тук (Германия) и в другите държави. Французойката имаше проблем с позата на бебето и раждането е било мнг тежко, има множество разкъсвания и усложнения, разказваше, че са я карали да ражда на една страна с вдигнат крак...българката пък е била без проблем и е раждала на четири крака, на дюшек на земята, буквално за час. Разказа, че в Италия е раждала на магаре, но знае, че в някой страни този метод бил дори забранен.... Понеже за пръв път се замислих за позите на раждане, ви питам, кой какво знае по въпроса?!? Също така има ли раждали във вана, че мен май това най ме влече като вариант?!?

# 321
Добро утро!
Във Варна само в Майчин дом има епидурална упойка за нормално раждане, доколкото знам в АГ я имат в ценоразписа си, но не я прилагат. Секциото се прави навсякъде с пълна упойка, само в Майчин дом със спинална. Точно затова съм решила да раждам в частна болница. И заради отношението, разбира се. Дума не може да става за сравнение. Имам опит с първото дете и още тогава си реших, че няма да е в държавна болница второто.
Имам няколко познати с водно раждане. Било супер облекчаващо и нищо общо с раждане на магарето. Няма го и това идиотско лежане по гръб, което на мен ми беше зверски болезнено и изнервящо. Не ми разрешиха дори да се поразходя малко, а опитах ли се да се завъртя на една страна, директно ми се казваше, че не може.
За упойката още съм в размисли. Хич не ми се иска такова удължаване на раждането...

# 322
  • София
Относно водното раждане и аз съм чувала само хубави коментари. Доста бързо и с по-малко болки се ражда във вода, но незнам точно къде го предлагат и колко струва. Сигурна съм че там където аз ще раждам -  Тина Киркова го има, но не съм се интересувала допълнително. Иначе за позите на раждане, много ми се иска да не ме приковат на някаква полегнала маса (магаре ли е точно незнам..) защото ми се струва ужасно неподходяща позиция да си концентрирам тялото върху долната част и да напъвам качествено. Вижда ми се толкова ужасно трудно, колкото едва ли не да ходиш по голямата нужда легнал... #Crazy Някак си неестествено...  Rolling Eyes

# 323
miss_india - по-точно определение не бях чувала "Като да ходиш по голяма нужда легнал"  Peace Peace Peace. Това е ужасно и на мен ми се случи с голямото дете. 15 часа мъки легнал - не ти дават нито да станеш, нито да клекнеш, нито нищо.
Имаше едни тръби за парно до леглото - как не ги оскубах незнам  Stop.
Определено позата имаше значение - лъжеш ги, че ми се пишка, за да мога да стана. Седях на тоалетната(клекнала) и направо заспивах - болката определено беше много по-слаба.

# 324
  • Nova Zagora
alegoria Странно е че са ти давали да ставаш до тоалетна. На нас ни слагаха подлоги,но аз не мога пред хора и за това като ми сложиха катетъра умрях от срам кавъв дълъг теч беше. #Crazy

# 325
Здравейте,
Хайде и аз да се включа. Когато тръгнах да раждам / получих първите контракции / си наложих да не мисля за страха, да се усмихна, да бъда спокойна. Тръгнах весела към болницата. В 3 нощес бях там, в 8,10 родих. Сложиха ми упойка - мнооого ме болеше, но и след упойката продължи да боли:) По време на раждането, понеже съм с диоптър, ме следяха постоянно как напъвам. Гледаха ми очите. И по едно време акушерката казва"Ти напъваш с очи. Недей, напъвай така все едно имаш запек " и аз " Ми аз в живота си не съм имала запек  Shocked ". Но и аз раждах легнала. Сега като се замисля е доста неудобна поза.
Моето бебче расте добре, развива се нормално а аз си се чувствам като бременна в 9 месец вече Simple Smile Тежко ми е, но и аз не се спирам - на работа, с каката на разходки, да сготвя , да изчистя, изпера и тн. Отделно правим ремонт..ужас. Но скоро ще си имаме нова детска стая. Решихме да си извикаме фирма да направи основно почистване след всички ремонти, аз просто няма да смогна!  Praynig Останаха още почти 3 седмици до 45 дневния болничен  Grinning

Лек и успешен ден на всички ви Simple Smile

# 326
Manik, и аз се чувствам като в 9-ти месец:)

Миналият път така и не разбрах защо всички се оплакват - бях в чудесна форма и въобще не ми тежеше. Сега вече ми е тежко, будя се нощем през три часа, защото бебето рита много, уморявам се от ходене и качване на стълби и тялото цялото ме боли. Но и аз не се спирам - вече съм в отпуск, обаче си гледам детето в къщи (болен е), готвене, домашни ангажименти и т.н. Ние с ремонта (по-скоро премебелиране на детската) приключихме още в средата на декември. Сега остава да купим някакви дребни неща, да правя украса (ако дребчо тръгне на градина и имам силици), както и пране на нещата на бебчо и последните покупки.

Хубав и усмихнат ден на всички:)

# 327
Много ме изненадва, че се прилага толкова често пълната упойка, първото ми раждане беше секцио със спинална, никога не съм си мислела че ще е с пълна  Thinking За щастие нямам от какво да се оплача Simple Smile
За водно раждане и аз съм чела само хубави отзиви, но не знам къде има възможност за такова в София, освен в Тина Киркова newsm78 Иначе по интервюта много лекари го хвалят, но на практика мисля, че се прилага на много малко места  Sad
И на мен вече ми е доста трудно клякането и ставането  Tired С първата бременност до последно ходех на дълги разходки и на гимнастика за бременни, но сега гледам при всяка възможност само да седя и да мързелувам

# 328
Водно раждане бих искала вкъщи, в болница им нямам доверие доколко качествено чистят ваните. Другото е, че за да се намали кървенето след раждане, жената трябва да е на топло. Излизайки от ваната, винаги има един студен полъх. Горещ душ за облекчаване на контракциите, обаче е манна небесна.

# 329
Относно водното раждане и аз съм чувала само хубави коментари. Доста бързо и с по-малко болки се ражда във вода, но незнам точно къде го предлагат и колко струва. Сигурна съм че там където аз ще раждам -  Тина Киркова го има, но не съм се интересувала допълнително. Иначе за позите на раждане, много ми се иска да не ме приковат на някаква полегнала маса (магаре ли е точно незнам..) защото ми се струва ужасно неподходяща позиция да си концентрирам тялото върху долната част и да напъвам качествено. Вижда ми се толкова ужасно трудно, колкото едва ли не да ходиш по голямата нужда легнал... #Crazy Някак си неестествено...  Rolling Eyes

miss_india
с теб сме с еднакъв термин. Аз първият път раждах точно в Тина Киркова и сега най-вероятно също ще съм там - току виж се засечем Simple Smile Дано не те разочаровам, но позата за раждане е точно такава каквато се надяваш да не е - стандартно на магарето (освен ако няма някаква промяна аз раждах там декември 2010). За водното раждане също знам , че се предлага но не съм запозната в детайли.

Момичета - относно раждането и аз съм на мнение, че е много важна положителната нагласа. Макар моето първо раждане да не беше от най-леките и да продължи доста време, успях да остана с положителни емоции от целия процес.

Общи условия

Активация на акаунт