Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 983
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
a.l.e.n.a, успех този път да мине по-добре всичко. И моят мъник е по-дребен като кг, но според мен това е от късната овулация, а и докторът каза, че няма страшно.

Г-жа Гертруда Смехуркова, ще подема темата днес и дано мине спокойно. И аз съм от по-нисичките - 163 см, та да видим какво ще е раждането...

Bunnie, при теб е ясно - в семейния бизнес е по-различно.
Аз нямам нищо против да поработя до по-късно, но това обездвижване на стол по 8-9 часа поне и това, че като свърша работа вече е късно за разходка , защото е тъмно ме изнервя. Aко успеем да се разберем за почасово идване до офиса или работа от дома, ще е много по-добре. За чорапите виж един специализиран магазин за санитарни продукти до Пирогов.

Anna_p, добре си направила.

Carmelina, тук предлагам някоя от вече майките да ти даде съвет. На мен ще ми е за първи път.

# 376
  • в 1001-та нощ
Мами бихте ли ме насочили,каква козметика за банята на бебо да избера?
Себамед,Мустела,Пенатен

На нас ни препоръчаха (ЛЛ по каса) Себамед, като най-хипоалергенна и не сме имали проблеми, сега по подразбиране - вероятно пак това ще взема  Blush

# 377
  • София
Аз мисля за Себамед или Мустела.  Blush Пенатен не бих ползвала.  Peace

# 378
avgust13 , ние сме счетоводна кантора и сме общо 4 колеги, от които с шефа ми сме приятели от много време, доста преди да започнем работа.И аз съм му казала, че накрая ще идвам , колкото мога , а и  той е изключително съобразителен и непрекъснато ме пита как се чувствам , ако има нужда да си оставам вкъщи.Въпросът е, че аз си водя и семейните фирми и не ми е удобно да ангажирам друг с тях, за това поне за лична работа ще трябва да идвам за 2 - 3 часа. За по - големите фирми не зная как стоят нещата. Peace
И аз съм доста дребна 1.58 м , родила съм две деца, издържа се,  щом се навих на трето Grinning
.a.l.e.n.a , и аз съм по -същия начин, ходя ли малко повече, особено ако бързам  и получавам контракции, колан нямам въпреки , че ги разглеждах доста  и все се чудех дали да си взема, а сега си казвам е то не остана ще издържа, но ако ти се притесняваш от преждевременно раждане , може би е по - добре да ползваш. Simple Smile

# 379
Здравейте,
Към тези, които вече са в 45 дневния болничен: Следящият бременността лекар Ви го издава, но кога- точно в деня от който започва броенето или може и по-рано?

Благодаря!  bouquet

# 380
Случайно някой да знае - ако майката е кръвна група А ,а таткото е Б ,може ли детето да е 0?

# 381
  • София
Патенце, може да ти го издадат по-късно, но не и по-рано, аз вече съм в този отпуск, но официално документът ще ми го издадат следващата седмица, защото тогава се пада да имам час при доки

# 382
  • София
Случайно някой да знае - ако майката е кръвна група А ,а таткото е Б ,може ли детето да е 0?

bobi_e, възможно е, не бях сигурна в цифрите, затова проверих в уикипедиа, шансът е 6.25%:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%B … D1%83%D0%BF%D0%B0

# 383
хах мн интересно ,мерси много Simple Smile

# 384
Може, освен ако майката не е АА или таткото ББ.

# 385
Патенце, може да ти го издадат по-късно, но не и по-рано, аз вече съм в този отпуск, но официално документът ще ми го издадат следващата седмица, защото тогава се пада да имам час при доки
Dao,
а няма ли все пак някакъв срок, в който трябва да се представи пред работодателя?! Защото ми е странно просто да му кажа, че от днес съм в болничен, без да представя документ  Thinking

# 386
  • Nova Zagora
Важното е от кога е пуснат болничния. аз днес дадох на счетоводителката болничен от 6-ти февруари и я попитах ще има ли проблем,а тя каза не! самия болничен ми го написаха вчера със задна дата заради грипа и затворената ЖК.

# 387
  • София
Dao,
а няма ли все пак някакъв срок, в който трябва да се представи пред работодателя?! Защото ми е странно просто да му кажа, че от днес съм в болничен, без да представя документ  Thinking
По закон служителят е длъжен да предостави издаденият болничен до 3 работни дни.Факт, е че малко хора го правят.Казвам го понеже с това се занимавам.
На мен болничен ще ми издадат на 6ти март чак, но започващ от 22 февруари. Не е проблем. Важното е, да бъде представен до 6-7 число на месеца, за да бъде отразен т.е начилсен в съответният месец. Иначе става мазало:))Но това е т.като при нас заплатите се превеждат до 10то число на месеца.
Аз да се похваля с няколко покупки- цели 2 бодита, един пакет с торбички за кърма, едно кремче Лансинох и....  възглавница за бременни и кърмене. Нямам търпение довечера да я пробвам:)

# 388
а това кремче лансихол преди раждането ползва ли се, или чак като почнеш да кърмиш?  newsm78 не знам дали да си купя от сега и да се мажа като подготовка или после само в случай че имам разранявания?

# 389
Във връзка с раждането, вчера си говорихме с майка ми, как тя е раждала, някъде май прочетох, че жените качват по време на бременност приблизително толкова, колкото и майките им и се зачудих, дали има и някаква заимственост и със самото раждане newsm78 имам предвид - бързина и трудност на раждане, начин, килограми на бебе, колкоореди термина е родено бебето.... ????

Общи условия

Активация на акаунт