Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 974
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Aludra * , при мен също второто бебе беше по - голямо , но ражданията бяха почти идентични, отивам без болки, системи с хубава доза окситоцин и раждане , по - бързичко става , но и това , че тялото не може да се настрои на болката , прави усещането за нея доста по -силно.Може и вторият път да съм родила по - лесно, защото както четох някъде тялото помни и пътя вече е проправен, но първия път ме резнаха и с ножицата, а вторият нямаше нужда.
anna_p , надявам се, всъщност не се притесних, когато докторът ми каза за пъпната връв, а откакто прочетох разказа на една мама от февруарската тема май беше , че тоновете на бебето били спаднали драстично, заради това и се наложило спешно секцио, след което и  бебето се било нагълтало с околоплодни води и имало нужда от допълнителни грижи. И от тогава Embarassed

# 361
  • София
svusy, няма нищо фатално в това пъпната връв да е увита, наскоро дискутирахме на една лекция за това - не е толкова страшно колко го изкарват, затова не го мисли; ребозo (rebozo) е голям шал, който се използва от жените в Мексико за облекчаване на болки при раждане, пък и дискомфорт по време на бременност: http://www.birthingnaturally.net/cn/tool/rebozo.html на сайта първата малка графика - тази стойка е подходяща за преместване на бебшока http://spinningbabies.com/techniques/activities-for-fetal-positi … ng/rebozo-sifting , но пак казвам в позата няма нищо фатално, масово май дупетата са отдясно, повечко ходене, за да се освобождава и раздвижва таза, клекове според възможностите и общо добро физическо състояние би трябвало да са достатъчни също според мен; аз стоя много дълго седнала на стол пред компютър, понеже продължавам да работя, и сега съм си направила режим да се раздвижвам (благодаря ти, Боже, че е топло), за да не зазлеят нещата

Aludra, абсолютно си права за комплексността от фактори + психо-физическото състояние на майката

# 362
Добро утро!
И моят бебок е с дупето отдясно , но лекарят ми си държи на естественото раждане, въпреки и увитата пъпна връв.Сега ще съм в притеснение до края, дали всичко с него ще е е наред.Големия батко и той беше с увита пъпна връв , но тогава не знаех и съм била по - спокойна.
В понеделник си вземам болничния, което не значи, че спирам работа е поне ще е колкото мога да издържа в офиса, защото сутрин ми е добре , но следобяд ми става доста трудно да седя продължително време на стола.
Dao , какво казваш е ребозо newsm78
Клипчето за водното домашно раждане беше невероятно, сякаш тези хора са на светлинни години по - напред от нас.

Svusy, аз имам още малко време до болничния, но се чудя какво да говоря в работата понеже ще очакват да работя едва ли не до края, но пък нали ще съм в болничен. Ти какво се разбра с твоята фирма? Много се чудя как да подходя и търся съвети.

За тура в Майчин дом , мисля около средата на март да отида, а от 10 или 17,03 и на училището за родители да ходя.

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 13:22 от avgust13

# 363
Кажи, че ще работиш, докато си във форма Simple Smile. А как ще ви плащат за тези допълнителни работни дни?

Алена, колко голямо беше бебето и доносено ли беше? Вентрикулите с трансфонтанелна ехография ли ги видяха, че са по-големи?
Моето първото беше 2600 на термин, имаше увеличени левкоцити => 3 дни антибиотик Sad..

# 364
Aludra, аз затова се чудя. Още повече никой не е повдигал въпроса...дали аз трябва да инициирам разговора и да питам директно какво ще правим или да чакам да ми предложат нещо...

А за раждането на мен ми казаха, че май чак около 36 седмица ще се преценя как ще става - нормално или не. Не е ли рано още? Аз другата седмица съм на преглед и може пак да питам, макар че при мен има още доста време...

# 365
avgust13, щ ти мерят таза и ще чъкат Simple Smile, така ще преценяват.

Ти си знаеш работодателите, но пък принципно няма нищо лошо да ги питаш как виждат нещата, какво очакват и на какво разчитат, за да няма недоразумения.

# 366
Avgust 13, аз вече съм си вкъщи (в отпуск, вместо 45-дневния) и се отбивам на работа само докато си довърша последните задачи. Днес май ще откарам целия ден в офиса, но мисля да е за последно. Ако нещо пък е толкова спешно и съм толкова незаменима (в което искрено се съмнявам), ще го правя от къщи.

Като цяло смятам от началото на март само да давам инфо на колегите кое къде се намира, ако се налага, и да се грижа за доброто си настроение. За което съответно ги уведомих:)

# 367
  • София
Здравейте момичета,
някой мисли ли да ходи на отворените врата ни Токуда на 26 февруари /т.е другата сряда/.Записах се и ако някоя от вас реши да ходи да ми пише на лични да се запознаем.Ще ми е много приятно.
Иначе аз снощи бях на запис на тонове. ПЕрфектни са. Взеха ми секрет за изследване и...ми откриха разширена вена на влагалището Embarassed /първоначално сестрата мислеше ,че е брадавица което ме  Shocked.Аз имам една такава на левият крак под коляното и никога не ми е създавала проблеми, вкл. и по време на първото раждане но сега док не я хареса. Трябва да си купя ластични чорапи с 2ра степен компресия, което нищо не ми говори.Някой да има опит с това? Сигурно по аптеките ги продават .Ще трябва да проверя. И в понеделник ще правим консултация с ангиолог,да ми направи доплер.Надявам се да не излезе нещо кой знае колко сериозно. Но при условие че до сега не съм имала проблем с тази вена не би трябвало и сега да имам.Поне така си мисля и се успокоявам:)))
Аз също ще продължа да работя дори като излезна в болничен.Но  аз съм в семейният бизнес и щат не щат се съобразявта с мен.Казала съм, че съм на линия за нещо спешно и важно.И без това работата и домът ми са сравнително близко, а с колата и още по-близко. Но просто нямам друг избор. Така е в собственият бизнес- можеш да си разполагаш с времето, но като има работа няма събота, няма неделя. Стоиш и бачкаш докато свършиш:) Не се оплаквам де.А и ще ми е скучно да си остана изцяло в нас.Simple Smile
Та така, стискайте ми палци в понеделник на доплера всичко да е ок и да мога да продължа да си бременея на спокойствие и да си родя нормално. незнам защо но този път имам предчувствие, че раждането ще е леко и бързо.

# 368
  • в 1001-та нощ
...Алена, колко голямо беше бебето и доносено ли беше? Вентрикулите с трансфонтанелна ехография ли ги видяха, че са по-големи?
Моето първото беше 2600 на термин, имаше увеличени левкоцити => 3 дни антибиотик Sad..

Да, с трансфонтанелна, прави се за всички бебета родени в Токуда, независимо от раждането и е част от пакета за бебето, поне беше  през 2010г Blush После - понеже всеки месец ходих там на ДК - още 2-3 пъти ги гледахме - някъде в периода 3-6 месец, казаха, че до 6 месец се прибират и така и стана  Peace

Роди се в 36 г.с +3 дни - 1820г, 42 см, изоставане в растежа имаше още от 1 триместър - около 2 седмици - в следствие на инфекцията и контракциите, за които аз много упорито отказвах да глътна каквото и да е хапче - толкова бях против всякакви медиакменти, били те дори просто витамини ... Изобщо не съзнавах, че е важно .... Дори след серклажа по спешност не си давах сметка, дори не бях разбрала, че имам 1 месец болничен - то пише, но мислех, че е за дните престой в болницата и си ходех на работа и вече на контролния - месец по-късно - всички прехапахме устни ...

Тези 2 седмици изоставане не бяха толкова фатални тогава - считаше се, че като не сме едри - е възможно, допустимо .....След 28 г.с. започнахме кортикостероидната терапия и стана още 1 седмица изоставане - тя подготвя бебето, ако се рози по-рано - да е със зрели органи, но обърква въглехидратната обмяна на майката и няма физически растеж .....

Реално, като време на износване - не беше толкова недоносен - 36+3, но като размери беше мъничък  Peace

Известно време беше в кувьоз - без кислород - само за темпериране, казаха ми, че най-много енергия губят, за да се "топлят" и за да наддаде бързо, но без да губи енергия в топлене. Кувьозът му осигурява този комфорт - на топличко, като в мама - нещо, като доносване в кувьоз  Blush

През това време - аз ходих всеки ден да нося кърма - разделена на порцийки - на брой хранения и грамаж и да си го видя. От кувьоза - като мина 2 кг го изкараха на термо легло - пак в интензивното, но без стъклен похлупак  Blush

Тук е след раждането:

Скрит текст:

А тук е на термо легло:

Скрит текст:

Ако беше роден в МД - нямаше да е в кувьоз и след 2 седмици щяха да го изпишат, ако искаме да ходим в друга болница ..... Приятелката ми с тризнаците - го роди ден след мен по 1300, бяха само първия ден в кувьоз, после  "нямаше места" (предполагам можеше да се купят) и след това ги разделиха в 3 болници - да станеш на луд - да обикаляш, нямаше начин да носи кърма и прочие ....

# 369
Avgust 13, и аз вчера водих този разговор по моя инициатива, защото нямаше повече време за кога да отлагам. Бях казала, че ще работя "до последно или докато мога", което за мен не означава до родилното все пак. Казах директно, че от другия месец вече си оставам вкъщи и не мисля в 9тия да ме водят колегите към болницата. Разбрахме се какво оставам и какво ще върша от вкъщи, кой колега кое мое задължение ще поеме и как ще уредим финансово нещата /с допълнителен граждански договор в моя случай/ и шефът се съгласи явно, че е правилно в 9тия месец да не седя 9 часа на стола зад бюрото. ПодходИ спокойно и успех, защото един такъв разговор винаги е напрежение малко или много!  Whistling

По горещата тема - моето дете както се очертава дребно и аз 162см, мале мила!  Crazy

a.l.e.n.a , страшно звучи, този път обаче няма да се повтори!  Praynig
Bunnie, успех на доплера!

# 370
Егати ужаса- за тризнаците.

И ние имахме този пакет. На мен тазобедрените кости ми беше важно да ги видят. Второто го заведохме също на този преглед, нищо че не е токудец по рождение Simple Smile.

# 371
  • в 1001-та нощ
И на мен ми е по-спокойно на място да се изследва каквото трябва, не да обикалям после  Blush

...
a.l.e.n.a , страшно звучи, този път обаче няма да се повтори!  Praynig
....
Няма да се повтори  Hug, този път много внимавам в картинката и аз се движа по утъпкана пътека  Blush

Руни е изцяло в норми и всичко му е на 6 за сега, вече ще видим кога ще пожелае да излезе  Blush

# 372
  • София
a.l.e.n.a., Bunnie, всичко ще е наред момичета   bouquet

# 373
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Мами бихте ли ме насочили,каква козметика за банята на бебо да избера?
Себамед,Мустела,Пенатен

# 374
  • в 1001-та нощ
Bunnie  Blush нормално е всяко леко отклонение да ни тревожи и да искаме всичко да е "по ноти" Simple Smile А най-хубавото е, че ситуацията е видяна и се полагат грижи  Peace

Каквото и да се наложи да се предприеме - ще е най-доброто за мама и бебо и това е важното - че сте в течение и всичко е под наблюдение  Blush

За чорапите - може би аптеки, санитарни магазини  Rolling Eyes няма да се учудя, ако има и в тези за мама и бебе - където има сутиени за кърмещи и прочие  Blush

Аз умувам за колан - ластичен - като се разбързам, явно мускулите ми инстинктивно се стягат и започват контркции. Чела съм, че от коланите - мускулите залиняват, но това за след раждането, сега мисля, че ще ми е добре  newsm78

За работата - на мен никак не ми се работи, това ще означава целодневно късане на нервите и само негативни емоции, но очаквам всеки момент да ма изтормозят за отчетите към компанията майка и от сега взимам такава физиономия  Sick

Общи условия

Активация на акаунт