Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 897
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • в 1001-та нощ
На малкия - в по-бебешкия период давах тези - те са малки хапченца, като бонбонки с ванилов вкус и се дъвчат http://www.iherb.com/Wakunaga-Kyolic-Kid-s-Kyo-Dophilus-Vanilla- … ;sr=null&ic=5

Сега съм взела и http://www.iherb.com/Nutrition-Now-PB8-Original-Formula-Pro-Biot … ;sr=null&ic=1 те са в капсули и му ги разтварям в нещо  Peace

В аптеката - като избираш за себе си - гледай да има повече щамове в продукта  Peace

# 556
  • София, Манастирски ливади
Добро утро, момичета   bouquet

На мен с предната бременност, таза ми мериха, когато отидох да раждам. Ляга се настрани и с едно метално измерват разстоянието от кокал до кокал. Нещо на принципа на шублер да речем  Mr. Green

Козметика още не съм решила каква да взема. Колебая се между Себамед, Мустела, Веледа. 

# 557
  • в 1001-та нощ
Момичета  Blush в кои месеци от бременността Ви беше най-трудно до момента?

# 558
A.l.e.n.a.,като че ли 7 месец беше най-труден.Нетърпими болки в кръста дори пет крачки да направя.Тогава имах и много киселини,противно на очакванията ми,вече нямам,макар че бебо е по-голям.През това време и безсънието беше налице  Shocked .Сега тежи повече коремчето,но се чувствам по-добре.Нека и други мами споделят,ще е интересно да видим при кой как се отразява бременността.Лек ден от мен   bouquet

# 559
Здравейте, от много време не съм писала,но чета редовно всичко написано тук.
Алена, на мен предвид за сега нормална бременност,най-трудни ми бяха от 2-ри до края на 3-ти месец, мнг повръщане и прелошаване от ниско кръвно и ужасно главоболие.
Всичко обаче се забравя Simple Smile
Желая на себе си и всички вас, леки дни до края и прекрасни здрави бебоци Simple Smile

# 560
На мен в момента ми е най-трудно, заради киселините.

ФБ аз не го харесвам и стоя настрана от него. Затова само тук.

# 561
avgust13, то пише 99% натурални съставки, но това е маркетинг трик. На сайта на Мустела, те сами са си написали какъв е състава на продукта за стрии:

"aqua, di-c12-13 alkyl malate, ethylhexyl cocoate, cetearyl alcohol, dicaprylyl carbonate, hydrolyzed soy protein, butylene glycol, cera alba, laureth-23, galactoarabinan, butyrospermum parkii, glyceryl stearate, 1,2-hexanediol, cetyl alcohol, cetearyl glucoside, xanthan gum, glyceryl caprylate, parfum, cetyl palmitate, cocoglycerides, sclerotium gum, zinc gluconate, pentylene glycol, helianthus annuus seed oil, sophora japonica fruit extract, hydrolyzed avocado protein, maltodextrin, citric acid, lupinus albus seed extract, tocopherol. "

ето и линка, секция ingredients:
http://www.mustelausa.com/shop/for-expecting-new-moms/prenatal/s … ouble-action.html

ето и оценка 4 (в оранжево, т.е. не чак толкова добре): http://www.ewg.org/skindeep/search.php?query=mustela+stretch+marks

Връщам си се на Weleda от другата седмица...Май и за бебето ще се насоча към тази марка за някои неща.

Alena, аз мога да кажа, че чак сега като ми е по-голям корема и не мога да спя много поради ставането нощем са ми трудните месеци, т.е. да кажем 7 и 8 и дано да стигна до 9 - не очаквам и той да е много лек:)

Bobi_e Сега видях и твоето съобщение - защо направо не кажеш във форума коя е марката и нещо повече за нея. Едва ли ще се счита за някаква по-особена реклама, при условие, че доста често се споменават разни марки и магазини така или иначе.

На мен не са ми мерили таза нито веднъж все още, но очаквам, че ще го направят преди раждането все пак, защото коментара на доктора, при когото ще раждам първия път като ме видя беше, че ми изглежда тесен тазът и да видим дали ще мога да родя нормално. Повече не е повдигнал въпроса. На жк засега не са ме мерили. Всъщност там освен кръвното понякога и ехографа друго не правим.

И аз трябва да изпера всички дрехи, спални комплекти, да стерилизирам шишета, помпата за кърма, играчките, да изчистя и преподредя .., но си чакам вече момента, в който ще съм повече вкъщи.

# 562
  • в 1001-та нощ
Благодаря за коментарите, Момичета   bouquet

Качих една анкета - да видим общия фон, но коментарите са най-ценни  Blush

При 2, 3, 4 месец бяха кошмарни - заради неразположенията и като стана кръвоизлива, отлепването - меко казано беше ад от хормоналната терапия, в нощта на последната инжекция - имах чувството, че няма да я преживея, повече от месец не можех да се храня, само на легло ... не съм имала такова премеждие  Rolling Eyes

Сега ми дотежава 8 месец - защото трябва да внимавам - да не си докарам контракции, трудно се навеждам, понякога и като лежа ми пречи корема - все едно ми се пречка с гръдите .... уж не е толкова голям обаче ......пречи   Blush Влизам в душ кабината да се къпя  и първо ми влиза корема, ако случайно водата е по-топла - настава вътрешна революция, трудно ми е да си измия прасците и ходилата, вече се замислям да ползвам ваната за крака - за целта - хем масаж, хем ....ще ми е по-лесно  Blush

И киселини чат-пат, не всяка вечер, но когато ги има  Sick Отоци нямам , но усещам някакво леко задържане не течности понякога - виждам го сутрин по клепачите, понякога под душа - усещам краката си тежки .... не е да ми пречи, но е различно  Peace Струва ми се, че и ходенето по нужда не е като преди, не е проблемо, но е различно  Peace

В този ход .... очаквам 9 месец да е по-труден Rolling Eyes Ще видим  Blush

Усещам корема си, като пред "пръсване" - все едно няма на къде повече, а има още да се расте  Joy hahaha

Оплаках се Hug

# 563
За мен труден беше първия триместър, имах чувството, че никога няма да свърши това гадене и непоносимост към миризми, денонощно. Сега ми е леко, не ми тежи корема, не е голям и почти не го усещам, освен постоянното ръчкане отвътре.  Heart Eyes Нямам болки в стави, ханш и т.н. Спя супер през нощта, да се е случвало 2-3 нощи да не мога да заспя по 1-2 часа и толкова. Ако не бяха кървенето в 5ти мес., контракциите в 6ти и проблемите с кръвопотока от 7ми, бих казала, че имам най-прекрасната бременност.  Laughing

Аз също не съм член на ФБ групата и именно заради това ми беше предложението да не оставяме форума на заден план.

Дописвам след поста на Алена :
....
Усещам корема си, като пред "пръсване" - все едно няма на къде повече, а има още да се расте  Joy hahaha

Оплаках се Hug

Даааа, и моят така го усещам, започна и да ме сърби от време на време и мога да го разкъсам от чесане. За щастие стриите поне не са ме споходили.

Отоци забелязах едва преди 2-3 дни, когато се и наложи да си сваля халката. Не ме стягаше, но едвам я изкарах. Ластикът на чорапите също гледам е взел да ми се отбелязва по прасците, та явно дори с малко качени кг отоците са неизбежни.  ooooh!

# 564
  • в 1001-та нощ
На мен много ми харесва как върви темата и ми е много смислена  Hug  bouquet

# 565
Алена , на мен от няколко дни започна да ми става, наистина тежко.От началото карам лека бременност, естествено имало е случаи, когато ми се е гадело, виело ми се е свят, но нищо по - сериозно.Но от няколко дни се будя и не мога да заспя по няколко часа, а също и през нощта, ме болят краката и тазът, това до сега не ми се беше случвало.Коремът започна да ми пречи, да тежи и стяганията зачестиха, чак се притеснявам да не тръгне прекалено рано да излиза бебо.
За меренето на таза, и на  мен не са ми го мерили, но си спомням , че вторият път като раждах и ме приемаха в болницата, акушерката там ми каза, ама ти имаш тесен таз, нормално ли си раждала първия път?.А сега като им  кажа че е трета бременност, даже и въпрос не става а това. Simple Smile

# 566
  • София, Манастирски ливади
И на мен сега почна да ми става най-тежко. Коремът ми е огромен, тежи ми, пречи ми.
В нормално състояние съм около 46 кг, а сега вече гоня 60 и просто си ми е дискомфортно. В началото не съм имала кой знае какви неразположения. Цялата бременност си изкарах на работа, но изкарвам и тази седмица и се спирам вече.
Остана малко, момичета, ще го избутаме някакси    bouquet

# 567
Здравейте Simple Smile)
Аз да си призная ..сега съм 8 ми месец и ми е много трудно и тежко. Може би защото имам много работа и не се спирам / щом в събота и неделя активно участвах в чистенето на детската стая и сглабянето на мебелите /. Сега едвам ходя ..боли ме междукрачието Simple SmileЕдва се затътрям сутрин до обекта на който работя Simple SmileЛекарката каза да почивам, имам доста често контракции, но няма кога и няма кой да свърши моята работа. И така ..оплаках се:)
Живот и здраве, ще го карам по полека като изляза 45 дневния ..което е на 14.03. Ще си подредя гардеробите, ще изпера, ще приготвя бебешките дрешки .Добре че, имам всичко и ми отпада досадното ходене по магазините / мрааазя да влизам в магазини за дрехи  /.
Аз се следя при д-р Богословова и ще раждам във Вита. Вече го реших окончателно / и първият път съм раждала там и нямам забележки /.
Г-жа Гертруда Смехуркова И на мен ми се подуват много краката, ръцете, а съм качила и доста кг / сигурно вече над 20 /. Наблягам над яденето на сирене, кашкавал, яйца, ама не помага .

Успешен ден на всички ви  Hug

# 568
И аз съм в 8-ми месец и сега като, че ли ми е най-трудно, защото с този огромен корем ми е трудно да се навеждам, обувам..тежи ми, едва ходя Simple Smile От 47 кг. сега съм 60 кг. и сигурно още ще кача..но така ще е по-лесно няма да става.
За козметика на бебка съм решила Хип или Бюбхен, поне с каката сме ги пробвали. Себамед сме пробвали серията бебешка козметика, хубава е.
Някъде назад обсъждана ли е тема с количките?
Спряла съм се на hauck viper 3 в 1 https://www.google.bg/#q=hauck+viper
Предния път купувахме 2 колички и не бяха добър избор от моя страна, които продадох..

# 569
Толкова бързо мина времето, че забравих как се чувствах началото на бременността. Уж ми беше лошо, няколко вечери след работа исках само да почивам. Но нищо лошо или неприятно не съм запомнила.
Сега понякога се чувствам не-бременна, пълна с енергия и лека. Друг път имам чувството, че съм слон. Изобщо не се оплаквам, в кондиция съм. Дай боже така да продължава.  Praynig
Относно количката - и поръчах от Англия едно mutsy evo. Баткото е във възторг, че може да си свали дръжката на ниско и няма търпение да вози бебето Simple Smile
Не съм купила още козметика, някакво масло ще взема вероятно.
И аз да се похваля, сега са ми последните работни дни. Колко планове съм направила за март...

Общи условия

Активация на акаунт