Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 902
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
И аз да се оплача, във втория месец постоянно ме болеше корема като по време на цикъл и безсъние, третия повръщах постоянно, всичко ми миришеше и ми се виеше свят, а сега в осмия ми тежи корема, киселини, пак повръщам, боли ме гърба, кръста, пишкам на 30мин, трудно се обувам , а бе ..... тежко си е smile3523

knit Сръчни ли са АПРИЛските мами?

# 571
A.l.e.n.a - нещо на прахчета ще взема, че баткото още не може да смуче хапченца, ще ги сдъвче Simple Smile Май се спрях на Протексин Ресторе, имат доста щамове, малко са скъпички обаче. Хем ми се иска да е български продукт с българските бактерии вътре, хем нямам никакво доверие на контрола в нашата мила родина....

На мен ми е най-тежко сега - коремът ми пречи, тежи ми, втвърдява се. Дразня се, че не мога да правя елементарни дейности от ежедневието. Мога, но с мъка. Сигурно края на 9-ти месец ще е най-труден ако дочакаме до тогава. Баткото го преносих 5 дни и повярвайте ми, тези 5 дни от 10-тия месец бяха просто ужас.

P.S. Хайде някоя пловдивска мама да се включи за разходка тези дни, че уикенда си заминаваме за София чак до след раждането, а искам и тук да имаме познати за разходки Simple Smile

# 572
Аз съм качила 14 килограма,не ми е било тежко,не съм имала неразположения,спя си нормално.Единственото което се случи бяха контракциите и системите в болницата ( две ходения) Все още не си чувствам корема много голям.Гледам основно да си почивам ! Все още мога да си правя педикюр  Peace
Чели ли сте за пренатално възпитание?Аз чета една книга сега ,но на моменти имам чувството че ми се промива мозъка,тъй като не мисля,че е възможно да спазиш всичко 9 месеца,просто не всичко зависи от теб!Вярно е,че съм силна по характер и весела ,но съм и плакала много пъти и съм се ядосвала...  Е , на моменти има и хубави съвети ,но не знам ще я дочета ли до края хах Simple Smile Все пак си пея и си говоря на бебчето.

п.с. забравих,че ме наболява гърба от време на време ако стоя повече права

# 573
  • в 1001-та нощ
Sun~shine, Protexin Restore ползвахме с баткото още с изписването от болницата - така, че би трябвало да ги понесе много добре  Heart Eyes

bobi_e  Hug за първи път чувам за пренатално възпитание  Blush

# 574
ми става въпрос за възпитанието на детето докато е в утробата на майката Simple Smile

# 575
  • в 1001-та нощ
Да, разбрах  Blush  , но не съм чувала до сега  Blush

# 576
Гласувах за 2 и 8 месец. Втория заради отлепването, което имах тогава и се бях поизплашила доста, но за щастие бързо се закрепиха нещата. Осми, тъй като започва вече лекичко да ми тежи, по-честото пишкане и по-неспокойния сън нощем, по-лесно се изморявам, от време на време  ми се подуват краката основно на глезените, както и факта че бебката още е седалищно и все я мисля... Въпреки това гледам да не се оплаквам все пак иначе всичко друго си е в норма и е нормално да има някакви неразположения Simple Smile

Виждам, че и темата за козметиката отново е актуална. Като за начало за овлажняване на кожата аз ще заложа само на преварен зехтин, иначе някакво шампоанче за коса и тяло за банята и кремче за подсичане за мен са напълно достатъчни. Ползвала съм шампоана на Нивеа и на Бюбхен и от двата съм доволна, така че вероятно ще заложа пак на някой от тях. За кремче за подсичане най-много съм ползвала на Бочко - само превантивно, каката не ми се е подсичала нито веднъж (като изключим някои леки зачервявания, но тях не ги броя).

Последна редакция: ср, 26 фев 2014, 13:24 от veselkapetkova

# 577
  • София
Здравейте и от мен.
На мен първият път таза ми го мериха с нещо като инструмент, но тожа беше едва към края на 9тия месец. Според мен да се прави снимка по това време е е безумно.Но го ух и от друга позната.
За желязото- за да се усвоява тр да се приема с вит. ц.Примерно ядеш леща или боб и към него салата с лимон или с червена чушка.
За калция в млечните- не знам дали сте запознати, че в тях няма почти никакъв калции.Дори има много изследвания, че млечните често усложняват остеопорозата - а там се препоръчва набавяне на калции от млечни:)
Аз днес си останах вкъщи цял ден да си почивам уж.Напазарувах си още няколко неща за бебка и продължавам със задачките.
Хубав ден момичета!

# 578
Здравейте и от мен
Аз гласувах за 7 -ми и 8-ми месец. До тогава всичко беше добре - не съм повръщала, не ми е ставало лошо от миризми и т.н. Но от 7 -я месец започнаха досадните киселини,продължават и до момента.Вечер не мога да заспя без да съм взела Гавискон,а понякога и Квамател.Въобще в легнало положение е ужас.Добре,че до последно си бях на работа и седнала киселини не усещах,но пък за сметка на това вечер е непоносимо.Корема също вече доста ми тежи,трудно маневрена съм:),но пък както някой по- горе беше споменал-ще издържим,още малко остава Simple Smile
Относно козметиката за бебчо - аз си взех продуктите на  Мустела (бебешко масажно олио,шампоан 2в1,кремче против подсичане и мокрите кърпи).
Ползвам също на Мустела крема против стрии за бременни и съм много доволна.

# 579
Момичета имам едно въпроче за количките, харесах си една от англия,но тук я няма за да я видя, ако някой я има или я е вийдал може ли да ми пише на лични. Марката е BABY MERC S6.
Благодаря предварително

# 580
Аз нямам ясен отговор на въпроса кога ми е било/е най-тежко, тъй като от 3-ти месец до сега имам проблеми със съня. Понякога положението се подобрява, друг път едва ми се събират 4-5 часа сън в денонощието... Същото е и с болките в ставите - имам ги от самото начало, даже сменихме матрак по повода. Ако се движа достатъчно почти изчезват, ако прекарам целия ден седнала се засилват и така:)

Предполагам, че ако сега ходех на работа, щеше да имаме месец-първенец:), но тъй като имам възможност за разходки, книжки и почивка, сърце не ми дава да се оплаквам.

Аз няма да купувам никаква козметика предварително, с изключение на една тубичка цинкова мас в случай на нужда. За баткото бях купила Веледа, а се оказа, че хич не му понася, появиха му се някакви петна по кожата и по съвет на педиатъра започнахме да го къпем веднъж в седмицата и във водата на ваната да слагаме едно масло на Мустела. Проблемът отшумя. Сега смятам да се придържам към по-рядко къпане Mr. Green и да видя какви ще са нуждите на кожата на бебчо, преди да купувам каквото и да е:)

# 581
A.l.e.n.a.,като че ли 7 месец беше най-труден.Нетърпими болки в кръста дори пет крачки да направя.Тогава имах и много киселини,противно на очакванията ми,вече нямам,макар че бебо е по-голям.През това време и безсънието беше налице  Shocked .Сега тежи повече коремчето,но се чувствам по-добре.Нека и други мами споделят,ще е интересно да видим при кой как се отразява бременността.Лек ден от мен   bouquet

И при мен така , също и края на 3-тия месец защото ми се бяха струпали доста нерви и проблеми и в същото време изкарах и пневмония  ooooh! , но за щастие вичко мина , още малко остана и сега не се оплаквам спокойна ми е бременността  Grinning

# 582
Здравейте момичета!
Извинявам се, че ви налазвам темата (аз съм от априлки 2013 и моята мома се роди на 22 март) Продавам количката ни X-lander xA и мисля, че може да ви свърши работа ако все още не сте избрали!  Тук можете да видите обявата. http://prodavalnik.com/kolichka-h-lander-ha-i43088273
Пожелавам ви леко раждане, живи и здрави бебоци и спокойствие занапред  Hug Peace

# 583
Здравейте и от мен,не пиша ,но Ви следя редовно,много сте полезни.За мен кошмарни бяха 3 и 4 месец и от как съм влязла в 8-я.Без да звуча  като лигла-болки в междукрачието,болки по кожата на корема,не мога да го пипна,пъпа ми е обърнат-ще гръмвам.И пак не съм седнала,защото после не мога да стана и все едно сега се уча да ходя.След невероятна първа бременност,тази е голямо предизвикателство от началото.Дано края да е добър,но мисля,че няма да се размина със секциото.Днес ходих на отворени врати-гл.акушерка,която ни развежда ми препоръча да не поемам излишни рискове-освен,че са две ще ставам и на 40.Остана ми неприятно усещане.....

# 584
Аз маркирах 2,3 месец заради киселините който ме моряха ,но честно казано се чувствам супер,нямам кой знае какви неразположения,освен че последно време ми става доста поспаливо ,но това май ми харесва  Mr. Green
Tania Petio Bakalovi и при мен фактора възраст (38) също оказва влияние за избор на секцио,док каза не че е невъзможно и нормално,ама да не рискуваме ,че аз имам и други болежки  Peace
Как са бебоците,порастват ли?вчера си мислих че мамата с близнаците трябва да ни е талисманче  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт