Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 123
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • в 1001-та нощ
А преди колко време е било секциото?

# 151
А преди колко време е било секциото?
Алена, преди 4г. и 8-9 месеца, но според лекаря ми това няма значение. Важното е да мине 1 година, допълнителните години не ти дават допълнителна гаранция, че няма да настъпи руптура на матката.

# 152
  • в 1001-та нощ
Т.е. единствената пречка за сега е този риск  Peace

# 153
Да:) Ако тръгне нормално раждане и се развива нормално, ще ме остави да си родя. Първият път синът ми беше седалищно и с увита около вратлето пъпна връв и родовата ми дейност никаква я нямаше - с паднала тапа и 2 дни контракции стигнах до 2 см. разкритие. И когато за пореден път контракциите спряха, решихме да е секцио. И много правилно, защото пъпната връв не му е позволявала да оказва натиск.

Надявам се сега нещата да се развият по-благоприятно, но каквото-такова. Няма да капризнича. Както реши бебчо, така да се ражда:) Друг е въпросът на мен какво ми се иска...

# 154
  • в 1001-та нощ
Хайде нека е послушно детето и избере най-щадящото за мама и себе си  Heart Eyes

Божа работа, но е хубаво, че го искаш  Heart Eyes

# 155
Благодаря ти:) Правя каквото зависи от мен (а то е много малко Grinning), останалото наистина е божа работа:)

# 156
аз правих 3 фетални по препоръка на д-р чавеева (щерев)  Confused заради плацентата и кръвотока.  Simple Smile на 3-тата бях приятно изненадана на касата, платих половината от сумата.

нашето коалче е с главата надолу, но няма значение, защото ще съм със секцио. имам притеснения обаче, че тази случка ще е в началото на 9-ти месец, и ще взема да открия сезона на априлчетата още в началото на март  Laughing

някой прави ли подготовка на зърната за кърмене?

# 157
  • в 1001-та нощ
Аз мисля към средата на 8 месец да взема Гармастан  Peace

# 158
Няма нужда да си подготвяте зърната, освен, ако са с неправилна форма /плоски зърна/. В кърмаческия има хубави статии как да извършите превенция, ако имате такъв проблем. Аз не съм задълбавала.

Аз ги мия само с вода, сапунът изсушава и може да доведе до проблем. Най-доброто средство, ако все пак искате да ползвате нещо, е кърмата. След кърмене, изцеждате няколко капки и ги намазвате. Подобрява се еластичността.

Все пак, ако искате мазило Гармастан трябва да се отмива преди кърмене. Има средства, които може да не го правите - Лосинокс. Вероятно има и други алтернативи.

Ако някой е решил да ги търка с цел да загрубеят, да знаете че може да си предизвикате контракции.

Не знам за вас, но аз започнах да гнездя.

# 159
  • София
коалче, аз се мажа с разтвор спирт и йод след душ, отделно правя фрикции с влажна хавлиена кърпа - само зърната, не ми предизвикват контракции; не знам дали би имало добър ефект - в смисъл да загрубеят и да не се болезнени в последствие

# 160
 newsm78 аз съм в средата на 8-мия, много са ми сухи зърната. докторката каза, че мога да ги мажа.

за другите методи с кърпата и дърпането на зърната  Shocked разбрах, че са остарели. не съм сигурна, че знам какво значи плоски зърна  newsm78  точно за контракции се притеснявам  Rolling Eyes

Dao, какъв спирт?   bouquet

# 161
http://xedra.wordpress.com/2012/02/13/flat-inverte/
Ето за плоските и вдлъбнати зърна.

Принципно, зърната не би трябвало да са болезнени. Ако са болезнени и се стигне до разраняване се гледа първо захапката на бебето.
Разбира се, има хора с по-чувствителни гърди.

Според мен, зърната не трябва да загрубяват. Кожата е най-добре да е еластична и мека.

# 162
  • в 1001-та нощ
Аз нямах никакъв проблем с предишното кърмене, хем малкият доста се възползваше Simple Smile Ползвах Гармастан преди раждането и после Лансинох  Peace Не знам дали те помогнаха или е въпрос на физика, но още в болницата видях кървящи зърна  Sick

# 163
  • София
Аз от 2 седмици се мажа с крема за зърна на Авент. Правя го сутрин и вечер по препоръка на приятел работещ във фирмата. Той ме снабди с солидно количество тестери и смятам да си се мажа превантивно. Иначе нямам наблюдения да са се променили освен, че са станали по-тъмни.

# 164
Здравейте априлски мами,
нека и аз да се включа в темата. Нашият бебок го очакваме на 24.04 и е момченце Simple Smile
Бих искала да попитам някоя мама дали е имала повишено количество на окоплодните води близо до горната граница , но не я превишават. Тъй като днес ходих на третата фетална и  доц.Томова каза, че всичко е ок само проследяващия лекар на бремеността трябва да ми следи околопродната течност. Иначе съм се изследвала за гестационен диабет тъй като бебока върви с една седмица напред, но и там всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт