Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 140
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Май преди теб има 10 -на мами
Края на март и началото на април ще имаме бебешки снеговалеж Simple Smile))))) Joy

# 211
Здарвейте и от мен мами, късно се включвам, но ви чета редовно. Нашата бебка е със срок на доставка 08.04 и засега се развива нормално. Днес бях на преглед - вече е заела позиция, тежи 2200, а като цяло е спокойно бебе, мърда, хълца, но не ме рита особено силно Simple Smile
Понеже сме от Бургас, си избрахме МБАЛ "Дева Мария" планирано раждане и д-р Минчев(който ми води ЖК).
Пазете се повече, на финала сме! Поздрави на всички мами от нас с бебка Simple Smile

# 212
Здарвейте и от мен мами, късно се включвам, но ви чета редовно. Нашата бебка е със срок на доставка 08.04 и засега се развива нормално. Днес бях на преглед - вече е заела позиция, тежи 2200, а като цяло е спокойно бебе, мърда, хълца, но не ме рита особено силно Simple Smile
Понеже сме от Бургас, си избрахме МБАЛ "Дева Мария" планирано раждане и д-р Минчев(който ми води ЖК).
Пазете се повече, на финала сме! Поздрави на всички мами от нас с бебка Simple Smile

Добре дошла и поздрави за теб бебка и все така безпроблемно докрай:)))

# 213
  И аз мисля възможно най-скоро след изписването да сме навън.Баткото е в средата на февруари и още в началото на март бяхме  на разходка,макар че не беше топло.
   Я да питам мамите с по 1-2 деца:ще ги спирате ли по-големи от ясла/градина след раждането ви и ако да за какъв период? едни ми казват,че по-добре да ходи,другите пък са на мнение,че трябва да е вкъщи.Аз ще го спра само ако няма да имам възможност да го водя,т.к ММ в средата на април се връща  в чужбина и оставам сама с двете.Иначе мисля да не го спирам.
    Хайде,момичета,при мартенките започна се бебевалежа. HugДа им са живи-здрави първите бебчета. PraynigСлед тях сме ние-време не остана. Simple Smile

# 214
Елфи, баткото влачи една инфекция от месец - едва се пребори с кашлицата и последва период с висока температура, после и с това се справихме и започнаха силни сополи, оправи се и от тях и направи отит. Накрая вдигнахме ръце и се навихме на антибиотик. Досега е пил само веднъж, на около годинка, т.е. преди 3.8 години:)

И аз с първата бременност нямах никакви оплаквания, но тогава, освен масажите, правех упражнения всяка сутрин до началото на 9-ти месец (след това тръгнах на плуване) и всяка вечер се разхождахме по 3-4-5 км. Сега вместо упражнения правя закуска, а вечерните разходки са заменени от време с дребчо и такива приятни неща:) Сигурна съм, че годините си казват думата... Здраве да е, ще спаднем:)

Аз не мисля да задържам баткото в къщи, евентуално може би първата седмица-две след прибирането на бебето, и то ако той иска.

# 215
  • в 1001-та нощ
Аз също не мисля да спирам баткото от градина  Peace

А първите бебенца ги очаквам още от началото на март - тогата майките с термини в началото на април ще влизат в 9 месец и може да се очаква  раждане Blush

Отоци още нямам, но и с предната бременност нямах, сега ще видим, време има  Hug

bobi_e  Hug Вие до сега ли не знаехте пола  Rolling Eyes Blush

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 20:33 от a.l.e.n.a

# 216
  • в 1001-та нощ
И аз преди няколко дни махнах халката:)
Освен това десният ми крак задържа повече течности от левия и като цяло хич не е приятно усещането. С миналата бременност правих масажи всяка седмица и си мажех краката с един дрениращ крем на  L´Occitane. Сега времето за масажи го яде баткото:), а кремът вече не се произвежда и си ходя подута Mr. Green И аз се чувствам като кит, добре, че от понеделник си оставам в къщи. Вярно, с дете на антибиотик, но все пак...

С предишната бременност за интересувах - защо нямам отоци и си спомням 3 причини:

1. високото кръвно налягане

2. белтъци в урината 

3. матката притиска вените около таза и една вена, която изпомпва кръв от крайниците към сърцето и е в дясната част  Peace

Може би затова при теб в дясно има повече отоци - има и такова притискане точно на тази вена  Peace

# 217
Тъкмо и аз се канех да ви попитам дали ще спирате децата от градина.Аз се чудя,но по скоро не.Че тя милата ще полудее с мен вкъщи,нито ще излизаме,нито ще мога да и обръщам внимание.Страх ме е наистина да не донесе някоя болест,но ще стискам палци да се разминем и ако нещо се тръшне ще я пращам при баба.Аз като цяло това с разболяването на каката най-ме притеснява,че сигурно и бебето веднага ще лепва,направо не знам какво ще правя,но нито ще сме първите,нито последните нали?

# 218
  • в 1001-та нощ
Децата могат да се разболеят и от контакта с други хора - било на улицата или на площадката ....аз не мисля, че ще се справям прилично и с бебе и баткото - всеки с неговите нужди ..... за баткото си има среда и програма в градината .... всеки си има мястото  Peace

А лятото има по-малко рискове от болести  Peace

# 219
Благодаря elfi 80, леко бременеене и на теб Simple Smile
Относно подуването на краката, все още не се е появило при мен, но и през първата бременност отсъстваше. Появи се след като родих, за около два дни, докато бях  в болницата. Предполагам че се дължеше на увеличеното количество  кръв в организма, т,е преди организма да се изчисти от излишната кръв.
Старая се да се разхождам всеки ден поне по 10 мин. за да се избегне лоша циркулация, ленив стомах и др прекрасни "екстри'' съпътстващи бременността.

# 220
За оттоците по време на бременност, четох някъде /предполагам 'Да отгледаме здраво дете, въпреки лекарите', не се стряскайте, писана е от педиатър/, че всъщност били абсол#тно нормални. Тялото се нуждаело от повече вода/кръв, за да се изхранва нормално бебето и тази кръв/течност трябва някак си да се побере в тялото. Обезводняващите били лоша идея.

Аз за първа бременност в 8-ми месец усещам, че мога да си сваля халката, дори леко хлопа.

Мисля да си пращам хората на градина, докато вляза в ритъм. То и сега е менажерия като тръгнем по улиците, ако трябва да бутам и количка, съвсем ще откача. Единият тича напред, за да докаже, че е голяма и може сама, другият лежи в локва по средата на улицата и стачкува, за да покаже и той че личност .. Simple Smile)) Така, че ще ходят, стига да има кой да ги води.

# 221
Аз мисля само първите седмица-две да я оставя в къщи, за да може и тя да се порадва на бебето и да свикне с промените в дома. Имам познати, които не спряха дечицата си изобщо от градина и това породи големи драми от ревност на по-голямото дете от рода на "мама е в къщи само с бебето, а мен не ме иска при тях". Надявам се, по време на полагаемите 2 седмици на таткото и когато сме си четиримата заедно, дай Боже, да избегнем точно това. Иначе и на мен болестите са ми най-големите страхове. Но пък по тази логика все едно никога да не сме сред хора, а да сме все затворени.

# 222
  • София
Единият тича напред, за да докаже, че е голяма и може сама, другият лежи в локва по средата на улицата и стачкува, за да покаже и той че личност .. Simple Smile)) Така, че ще ходят, стига да има кой да ги води.
Хаха. Големи сте скици.Simple Smile))
Аз също мисля да не спирам каката от градина. Нека си ходи и без това там им е толкова интересно. А и на нас ни предстои кандидатстване за предучилищна и е хубаво да не изпуска материал. Въпреки, че тя бързо наваксва;)) Пък и си мисля, че кърменото бебе е с доста силен имунитет. Надявам се и то да е като кака и да не боледува много. Но ще видим де. Нека се роди първо:)

# 223
Момичета и аз да се включа в темата. Аз не мисля да оставям каката от градина - най-много 2-3 дни не повече, че напоследък доста беше в къщи че тази зима доста често се разболяваше и пропусна много уроци пък нали и на есен сме първолаци трябва да се подготвяме. И нещо друго да ви питам - от около седмица имам една странна болка отдолу като натъртено имам чувството че е ,та се чудех нормално ли е?

# 224
Здравейте от нас.
Вчера бях на консултация - всичко е наред, бебка е застанала главично, тонове ОК.
Но така ми скапа настроението док. с тези коментари за килограмите Stop.
С първата ми бременност бях пак при нея - тогава качих 30 килца, бях меко казано слон. Нямах албумин, нито кръвно, но много задържах вода - адски много.
Свалих всичко за 3 месеца - нямаше и спомен от 90килограмовия кит.

Сега с втората бременност не съм спряла да се движа - всеки ден по 60 минути ходене на пътеката, освен това имам и доста задачки за вършене - не се спирам много.
Вярно ям си  Flutter, не за двама, ама си ям три пъти на ден добре, без много глезотии.
До сега съм качила 18 килограма  Shocked. Последния месец 3 кг. Аз тъкмо се усмихнах,че не са тооолкова много и тя като ме почна...все едно ям непрестанно и се тъпча като прасе.
Видиш ли на, дори секциото едва ли не било резултат на яденето ми първия път (а не е резултат от супер тесен таз и нееластична матка).
Много се накривих.
И ви се оплаквам сега яко  Mr. Green.
Извинявам се, ако ви дойде в повече. Днес ако успее да ме вмъкнат съм на 3ФМ. Стискайте палци 
Peace

Общи условия

Активация на акаунт