
какво значи в Гърция черните маслини са забранени

Вие знаете ли как гърците правят черни маслините

а,че тук ядеме боядисани такива,това е вярно

по другите въпроси...явно отговори няма

Основа им слагали да махнат горчивината , после киселина да си върнели цвета или боя . На натуралната маслина саламурата и няма цвят. Най-близко до черното, което съм виждала е стафидовата маслина и тя пак не е такава вакла, а с отенъци на кафяво , лилаво и тн. в Гърция и маслина под 6 евро не съм и виждала да се продава. Технологичния процес на махане на горчилата е много прост, кисне се във вода която се сменя всеки ден , след което се соли и консервира. Но това отнема време и с киселини и химии им е по- лесно и евтино да работят. Живяла съм там , консервирали сме маслини , яла съм ги в обилни количества , този вкус на кашон на черната я няма. Най-боядисаните и преработените са турския по принцип.