Покажете си хола :)

• 74 392
  • 193
  •   1
Отговори
# 45
По никакъв повод не бих живяла повече в кухня и хол като две отделни стаи. Влизането ми в кухнята си е направо неприятно за мен - цялото семейство се весели с нещо си в хола, аз, като изгонена режа, бъркам и прочие. Стигат ми 6 години по този начин.
В новото жилище, в което тече луд ремонт в момента, ще сме с едно помещение и нямам търпение да започна да готвя, докато виждам децата и мога да си говоря с тях. относно миризмите - мъжът ми ще слага нещо като барбекю на терасата, та там ще се пече риба, пържоли и разни подобни. Пържено и без това не готвим. Вътре, с добра аспирация, не виждам проблем.
Абсолютно сугласна  Hug
В петък ни дойде секцията,изненадаха ме приятно,в предвид че вечно закъсняват с доставките

# 46
  • Някъде на път....
.......... ще сме с едно помещение и нямам търпение да започна да готвя, докато виждам децата и мога да си говоря с тях......

Това беше една и от моите основни причини. Peace
А когато имаме гости е страхотно - нещо леко да забъркам без да излизам от стаята и да продължавам да участвам в разговора!

# 47
Хех,  и на мен ми е приятно в общото.
Но да ви кажа - адски зависи от гостите Wink
На мен все ми се сърдят че нещо премятам там в кухненската част, еле ако изплакна нещо - "ние да си ходим ли" ...

# 48
  • Варна
Добре де , но ние и да имаме гости ,те са си настанени в кухнята
стаята е голяма с трапезна маса и столове !
в хола имам диван и малка масичка ,така или иначе там не ги каня да вечерят !
Освен това децата си празнуват РД спокоино ,докато ние сме си в кухнята-дневна .
затова съм в чуденка аз дали да ги обединя или да си оставя холчето за мой собствен релакс
където да си гледам сапунките без някой да ме гледа накриво Mr. Green

# 49
  • Пловдив
Какви холни масички ползвате? Всичките с толкова нисички че се замисляме за някакви допълнителни крачета

# 50
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте Hug
показвам си хола, който от днес е само по паркет, започваме ремонт Peace
Скрит текст:

Има още една част, която е спалнята с портал е хола.
Сега ще слагаме плъзгаща се голяма врата, окачени тавани, нови тапети в спалнята/нищо че рамонта ни е от преди 5 години/, ще пререждаме паркета и тн.т.
Ще следя темата, и живот и здраве ще покажа новия хол и спалня Peace

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 17:43 от Hushpuppy

# 51
  • Sofia
Какви холни масички ползвате? Всичките с толкова нисички че се замисляме за някакви допълнителни крачета
ние си взехме стандартна ,но с повдигащ се горен плот

# 52
  • Пловдив
ние си взехме стандартна ,но с повдигащ се горен плот
Да ама те не са стъклени а ние искаме нещо поооооооо ....  Laughing

# 53
  • Sofia
нашата е със стъкло,матирано...

# 54
ESTELITA, честито за секцията Simple Smile а какво стана с дивана, пристигна ли?аз на нашия вече му свикнах с цвета....Wink

# 55
ESTELITA, честито за секцията Simple Smile а какво стана с дивана, пристигна ли?аз на нашия вече му свикнах с цвета....Wink
Чакаме го към 03.04 ако е в срок

# 56
  • Sofia
В старата ни къща бях решила въпроса с   плъзгаща врата от матирано стъкло, която отделяше кухнята от хола и трапезарията когато трябва.

# 57
Ние пък нямаме хол  Laughing Всъщност, имаме, но той е превърнат във втора детска стая. Холът е преходен към детската и от само себе си се обособиха две зони - за спане и учене, и за игра. И понеже вратата между двете стаи е плъзгаща се и доста голяма, става едно огромно помещение където да вилнеят дребосите - играят гимнастика, карат хеликоптер.
За нас остават спалнята и кухнята, последната е доста голяма. Разпределението ни устройва идеално. Така или иначе вечер се прибираме и трябва да се вихрим в кухнята. Докато приготвим вечерята, да хапнем и то станало време да се отправяме към банята и спалнята. Реално хол не ни е необходим. Гости така или иначе вкъщи посрещаме много рядко.

# 58
Включвaм се и aз дa следя темaтa.
Имaме достaтъчно голямо прострaнство хол-кухненски ъгъл, рaзделени от плот. В остaнaлaтa чaст сме поместили секция, дивaн и мaсa зa хрaнене. Холнa мaсичкa нямaме, ползвaме еднa рaтaновa тaбуреткa зa тaкaвa. Удобнa е, зaщото се мести лесно и когaто не го игрaе мaсa, си е място зa седене  Wink
Проблемът ми е еднa бялa стенa, по чиято дължинa имa врaтa, мaсa зa хрaнене и дивaн (+ 2 рaдиaторa). Много прaзнa ми стои и нaпоследък се чудя с кaкво дa я нaпрaвя по-мaлко скучнa. Зaмислих се дa зaкaчим нa стенaтa нaд мaсaтa зa хрaнене биокaминa с рaзмери 110/40/16 см, но имaм лошото усещaне, че ще бъде кичозничко. a може и дa не е. Ох, много ми е сложно!
Моля зa всякaкви идеи.

# 59
  • София
Валети, моля ти се не пипай хола! В момента живеем в холокухня - ми отвратително е!
Първо (и много съществено) - непрестанно ядем щото хладилникът не е някъде си, а ей тука, второ все си мирише на манджа... Трето - телевизор в спалнята не възприемам и не знам с колко домочадие си, но винаги е по-добре да имаш 2 помещения с телевизор (хол и кухня), отколкото всички натъпкани в 1 помещение да гледате нещо си, говоря от личен опит. Четвърто - гости с приспиване: можеш да си ги настаниш в хола или кухнята и да се чувстват удобно, а не за всяка чаша вода, примерно, да ги будиш и безпокоиш...
Пето - модите за общи помещения хол+кухня е за пестене на пространство=по-евтино жилище, а не защото е удобно... Шесто - а относно изхранването на гости и това, че все разнасяш нещо м/у двете помещения, въпрос на организация може би, то като цяло си е трудоемко #Crazy (но аз обожавам да готвя, а в момента вкъщи никой не яде Joy, та само се чудя кой да каня да угоявам hahaha
На мен мечтата ми е да си намерим жилище с кухня с трапезна част и отделен хол с камина, т.е. като това, което имаш в момента bouquet

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 23:58 от mielle

Общи условия

Активация на акаунт