За училището в бг разбрах едно – 7години си обичах детето, а като започна първи клас то бяха заплахи към детето, то бяха нерви, то упреци от учителки, то смачкано самочувствие от майки-натегачки – така изкарах до Коледа и тогава седнах и се замислих кому е нужно това??? Пишел грозно – ами не е калиграф, разсеян бил и не внимавал – ами явно губи интерес... и тогава взех решение – да учи това което му е интересно-на оценките майната им!!! Аз си обичам детето, та дори и госпожата да е решила, че е бавноразвиващ се. Не може академичност при малки деца – така те намразват училището. Ненормално е учителката да ми обяснява как се мъчела да го научи на правилен български и в същото време да пише в тетрадката му – „Ужасно грозно пишеш!” Е няма превъзходна степен в българския „ужасно”. Тук разбрах и друго – проблема с краснописа при нас е в ужасните завъртулки с които се учат първолаците да пишат ръкописно. В английския буквите се изписват с отсечени прави черти и сега моя пише красиво. За това и се замислих – колко от нас пишат ръкописно както се мъчим да учим децата???? Сега уча малкия да пише с изчистени букви и на български – ами оправи се почерка. Изобщо това натягане още от началото не го разбирам.
Контеса със зъбчетата е интересно
Сина ми е роден в края на ноември и беше най-малък в класа – като почнаха да падат зъбчетата на по-големите деца редовно стоеше пред огледалото да проверява дали някой зъб не е започнал да пада. Понеже е много суетен мотото за миене на зъби е „Сутрин се мият за красота, а вечер за здраве!”
Разревава децата... Аз питам и ти ли ревеш, а Петьо отговаря - да, само, че казвам, че ми свети слънцето в очите, затова ми сълзят очичките... 

аз и без това доста гневно се изказах преди малко....
Винаги има причина за поведението на детето - ти си го познаваш и с търпение ще разбереш кое го притеснява. От опита който имам мога само да ти кажа - стискай зъби и си обичай детето - тази истерия от страна на учителите е в първи клас. Втори клас беше при същата учителка и незнам защо - дали на нея ѝ писна или децата пораснаха, но обидите и глупавите изисквания намаляха. Сега прочетох, че е от занималнята - това е другата дивотия - натяга се за да стане класен