Домакини 30/още малко има и тази зима да отмине

• 35 739
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Лус – щом неиска да пише домашно – остави го така да отиде на училище. Като види, че само той не е с домашно ще разбере, че трябва да го прави. Сега си мисли, че ти го караш и ти прави напук. Малък е още и тепърва се учи какво е задължение. Нищо няма да загуби ако един ден е без домашно.
За училището в бг разбрах едно – 7години си обичах детето, а като започна първи клас то бяха заплахи към детето, то бяха нерви, то упреци от учителки, то смачкано самочувствие от майки-натегачки – така изкарах до Коледа и тогава седнах и се замислих кому е нужно това???  Пишел грозно – ами не е калиграф, разсеян бил и не внимавал – ами явно губи интерес... и тогава взех решение – да учи това което му е интересно-на оценките майната им!!! Аз си обичам детето, та дори и госпожата да е решила, че е бавноразвиващ се. Не може академичност при малки деца – така те намразват училището. Ненормално е учителката да ми обяснява как се мъчела да го научи на правилен български и в същото време да пише в тетрадката му – „Ужасно грозно пишеш!” Е няма превъзходна степен в българския „ужасно”. Тук разбрах и друго – проблема с краснописа при нас е в ужасните завъртулки с които се учат първолаците да пишат ръкописно. В английския буквите се изписват с отсечени прави черти и сега моя пише красиво. За това и се замислих – колко от нас пишат ръкописно както се мъчим да учим децата????  Сега уча малкия да пише с изчистени букви и на български – ами оправи се почерка. Изобщо това натягане още от началото не го разбирам.
Контеса със зъбчетата е интересно  Joy Сина ми е роден в края на ноември и беше най-малък в класа – като почнаха да падат зъбчетата на по-големите деца редовно стоеше пред огледалото да проверява дали някой зъб не е започнал да пада.  Понеже е много суетен мотото за миене на зъби е „Сутрин се мият за красота, а вечер за здраве!”

# 106
  • София
Контеса, страхотно сте измислили на малката хитрушка за феята Peace

Калинка, не искам да го пускам без домашното. Госпожата ни е... Ще почне да вика... Първото й изречение - Как може!!! А уж младичка и има дете на 3 години newsm78 Разревава децата... Аз питам и ти ли ревеш, а Петьо отговаря - да, само, че казвам, че ми свети слънцето в очите, затова ми сълзят очичките...

# 107
Калинка, така е.
Аз лично започнах с печатните букви както в у-ще ,но минахме на ръкописно след няколко месеца ,защото исках да се научи. Виждаш как пише на 5 и половина в скрития текст , изкара предучилищна една година и два месеца първи клас в Англия. Наблягат не на краснописа,а на четливостта ,свързването на буквите в думите, интервалите между думите и да е neat написаното.
Тук се върна много назад , защото не пишат и не четат, а учат само френски и пишат по една цифра две седмици .По бавно е темпото в Канада ,ще видим в първи клас другата година какво ще е .В Англия държаха повече на писането и четенето в предучилищната ,отколкото тук .
Ха,ха ,типичен Скорпион ще да е. Моят племенник е същия.
Аз от бебе съм й измислила наша си бебешка песничка с мелодия за миенето на зъбите и тя си я пее вече и сама .
' Мием ,мием зъбки, здрави да са те, мием бели зъбки на малкото дете. Мием ,мием зъбки ,бели да са те ,мием здрави зъбки на малкото дете "  hahaha

Олеле, Лусс, какво е това отношение  ? Да разплаква децата !
Горкият Петьо, сега разбирам откъде този антагонизъм да пише домашни и да се старае .    Hug Hug
Разсей го малко с нещо друго любимо и опитайте отново като се е наиграл . Hug

А, нашата хитруша е доволна и сега правим картички и за другите деца ...

# 108
Госпожата ни е... Ще почне да вика... Първото й изречение - Как може!!! А уж младичка и има дете на 3 години newsm78 Разревава децата... Аз питам и ти ли ревеш, а Петьо отговаря - да, само, че казвам, че ми свети слънцето в очите, затова ми сълзят очичките...
Уф, бива ли така, какво е това отношение??? Горките дечица, горкият Петьо, много ми стана мъчно  Tired

# 109
  • София
Това е положението... Избрахме най-добрата госпожа, ама тя беше само 3 седмици. После са ни казали, че е болна и 6 седмици всяка седмица идваше нова госпожа. После разбрахме, че е оперирана от рак... само това е инфото... Дали ще дойде... не се знае. И са ни назначили до края на годината тази госпожа от занималня...

# 110
  • при късмета
Луси, разбирам го детето. Децата, особено до 2ри клас най-добре учат на игра. Измислете някаква игра, като пише домашното, да му е забавно или да се състезава, ако обича.
Аз разпитвам за учителите в 1 клас в нашето у-ще. През улицата ми е, живеем до него и ми се ще да е тук. Голямо предимство е да не пътува и откъм време за наспиване и отиване на у-ще и откъм средства за път. Поне до 4 клас. Единственото което успях да разбера е при коя да не го записвам. От 3 места, независимо едно от друго, чух едно и също за въпросната г-жа.
Остава ми проблема при коя да е  Thinking
Контеса, много хубаво сте се сетили за детето, браво.
Стигам до извода, че децата без играчки имат повече въображение и си намират с какво да играят. Нали каза, че нейните не са пристигнали още.
Като се замисля и ние като малки имахме много по-малко играчки, но пък повече ни работеше въображението. Ще му взема и на моя такъмите  Thinking

Пицата е ометена. Мъжете се къпят. Дават Трансформърс и днес нямало да четем. Шефа заяви, че като се изкъпят ще си облече пижамата и ще си гледат с баща му филма. На предната серия на този филм, направи същото, ама заспа на средата на филма.

# 111
Лус - нямам думи  #Cussing out  #2gunfire аз и без това доста гневно се изказах преди малко....
Мисля, че е по-добре да го гушнеш и споконо да си поприказвате защо не иска да се подготви - само се постави на негово място - див тормоз в училище и след това същото в къщи. Ти си изключително артистична и мисля, че ще успееш да го предразположиш да каже защо. В бг училището учиха и руски и моя кратун първи клас избяга от час - питам защо - отговора - госпожата е с много дълги и червени нокти и аз си представям колко ли деца е разкъсала, за да станат толкова червени и кога ли и мен ще разкъса #Crazy Винаги има причина за поведението на детето - ти си го познаваш и с търпение ще разбереш кое го притеснява. От опита който имам мога само да ти кажа - стискай зъби и си обичай детето - тази истерия от страна на учителите е в първи клас. Втори клас беше при същата учителка и незнам защо - дали на нея ѝ писна или децата пораснаха, но обидите и глупавите изисквания намаляха. Сега прочетох, че е от занималнята - това е другата дивотия - натяга се за да стане класен #Cussing out и това ми мина през главата - бях толкова набрала, че щях да ходя при директора и въпросната госпожа цъфна там където работя - и се почна ама вие това ли работите... ама аз как не съм разбрала...ама то вашето дете е гений... нямам думи #2gunfire
Контеса стрелец е синчето Joy а пък аз коза - идва ми в повече артистичността му и суетата Joy
Защо сладураната да се е върнала назад? Чете книжки, пише, твори... Ние донесохме бг учебници до 6-ти клас. Дребчо трябваше да е 3-ти клас в бг. Аз му ги преподавам и за 5 месеца минахме материала и сега сме на 4-ти клас. Тук с математиката са много напред сега са на смесени дроби. Различно е навсякъде.
Ма ко - и да питаш, всеки различно разбира нещата, а и децата са различни - добрия за едни е лош за други... Пожелавам ти от все сърце леко да минете първи клас. Правилно си решила за най-близкото училище.

# 112
  • София
И нашето училище през пътя - на 5 минути е Peace

Не му се карам... Правим го с почивките, с музика, но понякога не иска да прави, че е имал почивните дни Mr. Green Mr. Green Mr. Green Ако прави домашните - не се водят почивните... Joy

Залъгваме с купуването всеки петък играчка...

Обяснявам, че това е положението, че като става голямо дете - до 19 години е ученето, а после ако поиска още 3-5 години... Стана много нещастен Laughing Laughing Laughing

# 113
  • София
Направихме го напълно, остана само четене... Прочете половина и отиваме да се къпем. После ще лягаме. Преди да легнем - ще почетем и ще ви видя да ви кажа лека нощ!

# 114
  • София
 Люси, много е неприятно това, много! Има такива ужасни учителки, че не е истина. За радост ние попаднахме при сърдечна и много добра жена. Строга в рамките на нормалното. Че иначе моята малката каквато е притеснителна и ревлива, направо не знам.
Дано не ми се обидиш, че се меся, но това с подаръците всеки петък е малко...нож с две остриета. Но ти си знаеш! Hug
  Коконче, много си ми на мисъл, много! Пиши , ако искаш, как сте, бебките как са? Hug
 Джейми, едни овесени бисквити видях в твоя фейс, ще взема да ги направя тия дни, дано се получат.
 Контеса, много хубави моменти са това, много! И ние навремето писахме писма, много беше забавно. Сега за гаджета ще започваме да си говорим вече Laughing.
Щастливка, бързо оздравяване  у вас! И дано скоро се сдобрите с ТМ. Hug
  На всички ви- лека  и спокойна нощ!

# 115
luss не знам какво да те посъветвам.
И аз не съм доволна от госпожата на сина ми, няма подход, на няколко пъти бях на мнение да го  местя , после се отказах, единствено заради госпожата от занималнята ( на целодневно обучение сме ) го оставих в класа.Има подход работила е повече .И при все че съм от 6ч. в училище така и един път не намери време да дойде да каже така и така има такъв проблем, не научавам отпосле нещата, от други деца че моето много не споделя.Иначе за екскурзии и зелени училища извива ръце:"Който не се запише ще стои тук и е учи"Ама мъжа ми я постави на място на една родителска, да плати тя и да ги заведе, не работим за екскурзии.
Валенцето направи ги много са сполучливи днешните са с червена боровинка, стафиди, сини сливи и фурми .
  Barefoot Kontesa Много интересно сте го измислили.
Това ми напомня че феята ни посети през август, извадихме зъбче , а новото изобщо не се е показало.
Оф пак почва да ме хващат нервите.Лягам че ще ми се съберат 6 ч сън.
Марчето трябва да се е завърнала , надявам се утре като се появя да прочета разказ за разходката Simple Smile

# 116
# 117
# 118
  • София
Госпожата при която сме се записали, имаше страхотен подход, почна да ги оформя като колектив, беше весело, под формата на игра. Каза жената, че първо трябва да се отпуснат, няма ненаучено дете... От нейните класове излизали най-силните ученици на училището... Ама какво да се прави... Да е жива и здрава... Не се знае какво точно е оперирано от рак, няма кого, а и не удобно да се пита... Не вярвам да се върне..., ама може и да се случи чудо...

# 119
  • Sofia
Ма ко, аз ти препоръчвам да се поинтересуваш и от директора/ката. Учителите са силно зависими от него/нея.  Ние не сме в кварталното ни у-ще (на 3мин. път пеша), точно затова... и не само разбира се.

А "целодневно обучение" у нас почти няма. То е това, което описва Калинка.

Намирам голяма разлика в начина на обучение - в бг на децата им се дава огромна информация от училище и милите без помощ в къщи немогат да се справят, докато тук до обяд учат само английски и математика - имат много повтаряния на един и същи материал, с децата работят двама учителя, като единия се занимава с изоставащите деца. След обяд са другите предмети, но по един на ден и примерно по история сега учат за Робин Худ - първо са им пуснали филм, обсъждали са го, след това госпожата им е чела - пак обсъждане, после децата четат книжки в училище и пак обсъждат и не се налага и в къщи да учи. ...

мисля, че начина на преподаване тук е по-добър.

Но стози факт не са наясно дори учителите, та и директорите.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт