Домакини 30/още малко има и тази зима да отмине

• 35 733
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Как сте,девойки мъри 'убави?
И тук времето е прелестно,излизахме преди обяд,баща и дъщеря спят,мама ви прочете и рече да се разпише.Вчера не писах,щото като прочетох Кокона и бях блокаж,ревнах  Confused
Доста болни,бързо да оздравяват.
Книги...само и единствено в книжен вариант.Откакто съм родила съм прочела само3-4 книжни/снощи свърших "Под игото"/и в електронен вариант "Време разделно".Обожавам ги и никога няма да ми втръснат.
Фифенцето спи с нас в една стая,на нейно си легло.Като е болна спи при нас.От известно време обаче заспива на нашето легло и после я местя.Понякога посреднощ идва с възглавницата си и ляга да си доспи при нас.
Поддръжка на домакиня?Според мен си е до човек.Можеш да си повлекана и без да си стоиш вкъщи. Peace
Имаше и още,ама...старост-нерадост.(шегувам моя че трябва да започне да приема Антидъртин  hahaha )

# 91
  • при късмета
Фортуна, мерси за слънцето, ама беше за малко. Пак притъмня и пак задуха  Crossing Arms
Разходихме се до едни приятели да дам играчки на детето, които шефа вече не използва и ходихме на пазар. Не беше кой знае какво разходка, ама поизлязохме. Купихме книжкета на Била със стикерите на живатни и шефа сега ме врънка пак да излезем, да ходим за още стикери.
Браво на чужбинските деца. Много бързо попиват, като се окажат в друга среда. Много се радвам на успехите на деца, рязко сменили основна част от живота си, защото си е стрес.
Калинка, мерси за онфото. Аз мислех, че кокичетата не се вадят. На село леля не ги вади лятото, защото я няма там ноември да ги засади и покарват всяка пролет.
И друго да питам. Нямам възможност да ги засядя на толкова дълбоко, колкото са били досега. Направих го възможно най-дълбокото което можех, но около 5 см. от това което досега е било в земята сега е отгоре. Фатално ли е? От 5 луковици, 3 са с цвят, другите още не са цъфнали. Стоят си изправени, не са клюмнали и цветчетата се затвярат вечер и отварят сутрин. Това признак ли е, че са се хванали?
Хортензия, радвам се, че си добре  Hug
Бонболина, мъжа ти явно е влязъл в час. Радвам се. Припомняй му от време на време, че сме се заканили с точилките. Така, да си знае  Wink

# 92
Хоп на следобедното кафе

Свърших с оправянето на дрехите за седмицата  ooooh!
Бонболина Joy
Ма ко мислех, че са ти в саксия на балкона. За градината е така, както си го писала-в градината ги вадя на 3-4г веднъж, защото трябва да се разсадят детките, а и да ги преподредя. Кокичетата ти са се хванали, ако не се хванат още в началото са клюмнали и им личи. За дълбочината не се притеснявай - в градината имам цъфнали кокичета на които им се виждат луковичките, други, които са по-надълбоко. От всичките цветя само на минзухара луковичката е на дълбоко. Всички деца попадат в друга среда отивайки на училище, не са само чужбинските и всички деца попиват много бързо. Намирам голяма разлика в начина на обучение - в бг на децата им се дава огромна информация от училище и милите без помощ в къщи немогат да се справят, докато тук до обяд учат само английски и математика - имат много повтаряния на един и същи материал, с децата работят двама учителя, като единия се занимава с изоставащите деца. След обяд са другите предмети, но по един на ден и примерно по история сега учат за Робин Худ - първо са им пуснали филм, обсъждали са го, след това госпожата им е чела - пак обсъждане, после децата четат книжки в училище и пак обсъждат и не се налага и в къщи да учи. Още си спомням в бг как учителката беше наказала сина ми да напише за домашно по пеене "Чутурке ле Маро" десет пъти, освен другите домашни и стояхме до посреднощ, за да свършим - такива безумия за 5м. тук не съм видяла. Моето дете не е по-умно от вашите - но мисля, че начина на преподаване тук е по-добър.

# 93
  • София
Добър ден, момичета!

Калинка, благодаря за кафенцето и виртуална цигарка си взимам Peace Hug Направо да ви завиди човек за училищата. Наистина натоварването е много голямо... много е интересна теорията ти за обръщане на късмета Wink

Ма ко, и ние сме на вълната Билла... Иска да купуваме албума и започва едно събиране... Дано пак да има темичката за обмяна и продажба на стикери...

Бонболинка, и при нас беше хубаво време... Peace Съгласна съм и с твоето мнение за домакини...

Хортензия, радвам се, че си добре    bouquet

Ста ди, и аз мисля, че детето ще си покаже кога е готово да го отделите.

Мони, оздравявайте! Браво на сина ти! Наистина е за гордост!!!  bouquet

Смърфи, големи красоти си сътворила. Картичките са страхотни!!!

Щастливка, дано да минават неприятностите около теб  Hug Дечицата да се оправят бързо!

Валенцето, браво на теб, че отрано са свикнали децата да спят отделно. Аз изпуснах тоз момент...

Моренка, както винаги със вкусотиите от ранна сутрин Peace

Коконка, мисля те всеки ден! Praynig Hug

Славче не пише, ама си има причина. Голямото й сладурче у дома. Да прекарате страхотно!!!

Вио, сладурче как е при вас времето? Сигурно е на разходка с дечицата Hug

Марче... приятни разходки... Утре вечер чакаме разказ как прекара... Hug

Ние сме добре. ММ почти оздравя, вече нищо му няма... С Петьо ходихме в Макдоналдс с приятелка и детето й, после си играехме на една площадка... Там се запознах с една рускиня, много ме натовари, чак сърцето ме заболя... От септември са тук, от Казан, националисти по жесток начин са изтезавали и убили дъщерята й и зетя й, тя избяга тук като изпрати детето в лагер, а сама отиде да почива и остана тук. Живеят на пенсията на детето, сменят вече 4-я апартамент (стая), не са попаднали на читави хора... Търси си работа, ама не може да я намери... и няма да я намери ако поне малко не проговори българския... Детето й добре вече говори... И като почна с подробностите... Офф...

# 94
  • при късмета
Калинка, в саксия са да. Сега ми светна за разликата, мерси   bouquet Значи да се радвам, че не са клюмнали. Шефа днес излезе на балкона и като ги помириса не искаше да влиза, а имам само 3 цветчета. Така си бяха оня ден, като ми ги откопа момчето.
А за програмата за училище тук, не ми се говори изобщо. Треска ме тресе, като знам, че идва училище. А детето ми, не по мое, а на всички останали мнение е много умен и винаги е бил напред за възрастта си. Е, не иска много, много да пише, макар, че се опитва и то само букви. За сметка на това връзва две букви в сричка от преди година и вече се опитва цели думи да чете.
Изобщо не го и карам и се занимаваме, само като той поиска. Понякога вместо приказка, вечер иска той да чете и го прави предимно с баща си. С мен упражнява това, което вече знае.
Изобщо, аз на много малко неща съм го научила. Повтарям и показвам по 100 пъти и пак има нужда от повтаряне, а баща му веднъж нещо му показва и започва да го прави. Сменяла съм тактиката няколко пъти и пак от баща си учи повече  Crossing Arms За всичко, не само за четене. Не знам къде бъркам  Thinking
Люска, много е тъжна историята на жената с която си се запознала  Sad Представям си какво ти е на теб, да го чуеш от сънародник в друга страна.
На пица сме днес и ние. Отивам да изрязвам нещо за картинка на пицата и да загрея фурната да втаса тестото още веднъж. Май ще ползвам лъва на Миленка от сандвичите, Люска   bouquet 

# 95
  • София
Красив е лъвът... Peace

На Миленка пак й се готви след 3 години "неготвене" newsm10 newsm17

# 96
Лус  Hug много мъка има по света. Преди години бяхме известно време в Африка - там си промених мирогледа. В моменти когато се ядосвам и отчайвам от тъпи ежедневни проблеми винаги ми изплува живота там и виждам колко много имам и колко смешни са ми проблемите...
Ма ко и моя възприема повече от баща си - бащите са авторитета и модела за подражание, а ние сме за удоволствията и храната Joy

# 97
Здравейте, момичета! Снощи бяхме на рожден ден, много приятно си изкарахме, а картичката направи фурор.

Джейми - няма ембосинг на картичките. Надписите и копчетата са готови ваденки, намерих ги случайно в една книжарница.

Щастливка - карайно време е лошото да отминава, дано с новите покупки да започне нов и по-добър период.

Няма да споменавам всички други, извинявайте, ама ще идва едно момче да ми помогне с блога и ще ставам да оправям къщата. После пак ще пиша.

# 98
  • при късмета
Ма ко и моя възприема повече от баща си - бащите са авторитета и модела за подражание, а ние сме за удоволствията и храната Joy
Аз обичам да казвам, че сме обслужващ персонал  Laughing

Смърфи, успех с блога, чакаме го и ние

Чакам да довтаса тестото и да мятам пицета, че искам шефа да легне по-рано по възможност. Утре е на градина, а и днес не иска да спи, а е много крив

# 99
  • София
Петьо не иска да прави домашните!!!

# 100
  • Sofia
Ехх..., Калинка, как искам и аз така да учи Гушкан... наскоро писах за пореден път по темата Образование в БГ, та ето го:

Цитат на: Morena
Цитат на: elmyra duff
Дано децата ни попаднат при свестна учителка, която обича децата и професията си. Тайничко се надявам да  е човек, който не гони утвърден учебен план, а има личен подход и творческо мислене. Надявам се да накара децата да обикнат ученето, а не да го считат за досадно задължение. Да ги научи да мислят, а не да учат наизуст. Да ги научи да се уважават и помагат. Май искам много...
 По подобен начин си представям идеалното образование - без стрес, с достъпно и интересно представена информация, с много спорт (според желанията на детето) и творчество.
... темата ми е мъчителна.
Абсолютно на едно мнение сме, много ще се радвам да сме в един клас.  Hug  И с повече така мислещи родители... Simple Smile
И за съжаление искането ни е "много", просто, защото така седят нещата с днешното образование за огромно съжаление...
А темата ми е много, много, много.... мъчителна! Толкова, че мечтая да имам финансовата възможност да не влиза детето ми в у-ще (такова каквото е то днес, у нас), а да ползвам алтернативни форми на обучение, без държавата да ми пречи за което, но пък това не и' е изгодно, та...

Сватя, и мен треска ме тресе...

# 101
  • София
Моренка, и аз така искам...

# 102
Ох стопли се малко и сме като отвързани - днес два пъти излизахме, и сутринта и след обяд. Преди малко се прибрахме, и ми се струва, че имам тен на лицето Shocked
Люс, много ми стана мъчно за сънародничката ти  Tired
По темата за училището мисля като Моренка и Калина. Моите са малки, но имам наблюдения от близнаците - е няма такава каша като образованието в момента  Sick Ужас е - материалът е тежък, учебниците са ужасно написани, децата са натоварени много, учителите са...Поне при нас всеки гледа да работи И по проекти (колкото повече - толкова повече), и съответно пак децата го отнасят. Не знам, но определено не ми се иска да съм ученичка в момента. Калинка, при вас ми се струва чудесна системата, точно така си представям и аз училището, ама...няма как да стане тук, поне не в скоро време  Tired

# 103
Благодаря за мненията,момичета.
Тити,имаме бейбифон и го включвам,когато спи в своята стая,а аз съм в хола или кухнята.
Смърфи,много красиви картички.
Валенце,и аз съм на мнение,че децата трябва да си знаят леглата. Гого съм го вземала само 2-3 пъти при мен,когато е бил неспокоен от колики или зъби. На мен също не ми е конфортно, постоянно се притеснявам,че мога да го натисна.
Щастливка , Hug. Децата да оздравяват, а дано отношенията с ТМ се подобрят. И честити ти помощници.
Поли,и моето мнение за книгите е същото.
Мони,браво на момчето ти.
Лус,браво и на Миленка.
За всички останали   bouquet

# 104
Добро утро от нас също,

ма ко, пица ,мм....Simple Smile
Браво на момчето ти , оставяй баща му по често да му обяснява.

Смърфи, прекрасни картички. Не е и съмнявам,че е направила фурор  снощи на вечерята картичката ти.   bouquet

Лусс, съжалявам,че така си се разстроила. Много мъка има по този свят ,много  Hug

Бонболина, прати ни малко топло слънце  Praynig

Морена, какъв тутманик ,божество   bouquet
Снощи гледахме 'Смърфовете' ,защото мечоците бяха на немски само Simple Smile

Валенцето, и вие като нас .Имаме еднакво мнение за спането ,вече си мислех,че съм само аз  newsm43

Калинка, мерси за кафето Simple Smile
Йоркшир-ски акцент казваш, аз Ливърпулския Скъзи нищо не му разбирах ,но пък много харесвам шотландския и пош английският Simple Smile

Щастливка , изчакай да се уталожат страстите и дано се оправят децата по бързо !!

Тите, честито ти излежаване  Peace

Ние станахме, мм направи кафе, принцеси с кашкавал и телешко филе (домашно производство)  и айран .ММ взе над 3 филетасвинкс аи телешка  рибица и ги осоли, овкуси и провеси да съхнат .
 Похапнахме , сега всеки гледа детски, учебници и аз лаптопа Simple Smile
Снощи детето преписа писмото на Франклин до Зъбната фея с молба за подарък ,без да й е паднало зъбче. Нали Франклин е костетенурка и няма зъбчета и в книгата беше написал ,че се чувства различен ,защото другите животни-деца имат зъбчета и получават монети от Зъбната фея ,а той няма. Нашето дете само-инициативно ми каза,че още нямало паднало зъбче ,но искала да напише писмо до феята и както е отговорила на Франклин ,така щяла да й напише отговор  и на нея .Та преписа писмото,украси го и го остави под възглавницата си. Миха се зъби два пъти ,защото феята щяла да знае ако не са измити добре. И аз й казах ,че ако й се развалят зъбите , феята събира само здрави зъбки и не иска развалени от сладко и не-миене зъбки.   Дотук добре , но отговора ...
Изчаках я да заспи, разрових се за образци за отговори от феята из нета, принтирах две в умален размер , написах го, направих бял мъничък плик и сложих писмото в него от феята и лично обръщение към нея .Пишеше ,че ще дойде отново феята чак когато си загуби първото зъбче и да се грижи за тях.
Сутринта зарадвана ни чакаше с писмото да станем и да ни го покаже.
Даже не го беше отворила  ,послушанчето ни то .
 Баща й станал първи в 6  .45, но й казал,че е рано и да полежи още малко и тя му поискала да й напълни бутилката с вода и легнала да си чете книжки на нощната лампа ,но не му казала нищо за писмото .
Чак като станах аз ,след 45 минути , дойде да ми покаже писмото и баща й се смее и пита защо не го показа и на мен ?А ние вечерта с него си преправяхме почерка да не ми познае писането и накарах и него да адресира писмото с друг почерк.
Много беше доволна ,обичам да й доставяме радост,  получи и подарък книжка със "Принцеса София 1вата"  с герои ,карта със сценарии за героите и голяма игра падна .

Скрит текст:

Имам главоболие два дни и отивам да пия хапове  ooooh!

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 19:21 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт