Раждане в Майчин Дом 2014 (Цени,Услуги,След родилни стаи )

• 151 441
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
Нашия татко гушна Боби за първи път в деня на изписването. Веднъж го видял, като ми донесе багажа за отделението, а иначе аз му пращах снимки Simple Smile

# 541
И аз в момента съм на петия и една хлебарка не.съм.видяла.

И аз преди да родя бях на десетия и нямаше нито една хлебарка, но после като бях на седмия в стаята беше пълно.

# 542
Аз като бях на 5тия нямаше хлебарки, но на 12тия видях една. За свижданията пише, че се осъществяват в коридора(където е невероятно течение), но и при мен и при другите мами, посетителите си идват в стаята. Нашия татко стоеше по 3,4 часа при нас. Само да си носят калцуни, че свършват бързо. Иначе нашия татко видя бебчо още час след като се роди, дори го доведоха и мен да ме види, макар че бях в реанимация.

# 543
Мъжът ми го пуснаха в родилна зала веднага след като родих оставиха ни тримата с бебето един час долу после той си тръгна нас качиха на 12 ет.

# 544
Мъжът ми го пуснаха в родилна зала веднага след като родих оставиха ни тримата с бебето един час долу после той си тръгна нас качиха на 12 ет.

С избор на екип ли беше или е практика бащата да се допуска?

# 545
С избор бях, но според мен ще пуснат всеки баща да си види поне бебето

# 546
С избор бях, но според мен ще пуснат всеки баща да си види поне бебето

Не мисля, че ще пуснат всеки баща. Пуснали са го, защото си с избор на екип.
Със сигурност избраният лекар е съдействал за да го пуснат.

# 547
На отворените врати ни бяха казали че може да види бебето до колкото помня надали ще гомоставят един час но няма да откажат да полажат рожбата Simple Smile

# 548
На мен самата акушерка, без аз да питам, ми предложи да пуснат мъжа ми в родилна зала да види бебето. Да, с избор на екип бях, но това едва ли е имало значение в случая, защото докторът си беше тръгнал вече.

# 549
Може да са го пуснали за малко, но не вярвам да оставят някой за повече от няколко минути. Нека не заблуждаваме хората, които не са избрали екип.
Отношението е различно. Мога да дам и пример, в реанимацията около мен имаше 3 жени - 2 с избор и една без. На двете жени с избор позволиха на мъжете им да влязат и да им донесат вода (придружени от избраните лекари). За тази, която беше без избор - намериха шише и и' сипаха вода от чешмата, въпреки че някой от близките и' беше дошъл.
Мъжът ми също беше чакал пред реанимацията, докато не е дошла нашата лекарка, преди това не са искали да го пуснат, нито пък да предадат водата, която е носел.

(Въобще мнението ми за лекарите след двете ми бременности и отглеждане на 2 малки деца доста се промени в отрицателна посока, но това е въпрос на друга тема. Все още се срещат и някои свестни.)

# 550
Здравейте, дами,

Аз родих на 6 февруари през нощта - малко по-рано от очакваното и след много "весели" 24 часа с контракции на 5 мин. и 1 см разкритие.
На 5 февруари ме приеха на 5-тия етаж в Майчин дом с надеждата, че раждането ще тръгне интензивно, но не! Прекарах нощта и деня с постоянни контракции и вечерта ме свалиха в родилна зала в този вид, но все още с мин. разкритие - 3 см. (Благодаря на акушерката, която ме свали - една слаба, невероятно усмихната дама с очила.)

След като дойде моята лекарка - д-р Ивет Райчева (страхотен човек) и след бързо обяснение относно упойките, направих 20 мин. разходка из родилна зала, (за да може още малко да напредне разкритието), ми сложиха епидорална упойка (по мое желание). Оказах се "весел" случай и се наложи да подпомогнат още разкритието, защото то не се промени след 4 см. Преживяхме един момент на лек шок, защото тоновете на бебето за малко се загубиха, но благодарение на волята и опита на екипа, всичко се възстанови. В последствие се оказа, че пъпната връв на бебо е много къса и се е бил завъртял нанякъде.

...Та, малко след полунощ, бебо се роди. Имах късмета в този шантав момент аз да съм единствената родилка, а покрай мен да е екип от може би 8 човека - лекари, акушерки, санитари и т.н. Бяха много мили и търпеливи, за което искрено им благодаря. Таткото ни видя час след раждането. Пуснаха го за мъничко
След раждането и шиенето ме качиха на 12 етаж, тъй като на 7-мия нямаше свободна стая със собствена баня. Не съжалявам. Бебо дойде при мен на сутринта и следващите дни беше при мен.
Бях с още една дама в стаята, която не е нищо особено, но беше чиста, а банята в много добро състояние - много важен за мен момент.
Акушерките бяха професионалисти, понякога малко кисели, но винаги на ниво относно мен и бебчо. Не мога да кажа нищо лошо, имайки предвид какво гледат по цял ден, условията, в които работят и бумащината, която изискват от тях да попълват.

В заключение, бях с избор на екип - д-р Ивет Райчева (870 лв.) и на 12-тия етаж - по 43 лв на нощувка. Общо 1000 лв. Доволна съм от болницата, хората и отношението. Пак бих отишла там. А и доколкото разбрах скоро ще обнавят и детската част на 7-мия етаж.
Съветът ми към мамите със секцио и тежки раждания е да избират 7-мия етаж, тъй като там децата не стоят при мамите постоянно. От друга страна, станах свидетел как едно дете може да вдигне оперираната си майка на крака за 2 дни, но това е индивидуален случай.

Пожелавам на всички успех и се надявам да имате моя късмет с раждането.

Поздрави,

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 04:56 от az_4

# 551
Здравейте, искам да попитам нещо, тъй като ми предстои раждане в майчин дом.  Ще раждам секцио /без мед причини/ и съм здравно осигурена, дледва ли че трябва да платя 870лв, защото гледам в ценоразписа някакви 800 лева. Да не трябва накрая да платя 870+800+ престой. Благодаря предварително Simple Smile

# 552
870лв само избор на екип и няма значение начина на родоразрешение
Успех

# 553
Момичета, знаете ли как стоят нещата с двата прегледа след изписване?

# 554
В епикризата ми пише 30 дни след изписване може да се отиде на преглед

Общи условия

Активация на акаунт