Прочетох темата и съм се настроила да раждам в МД. Терминът ми е чак в началото на октомври, но искам да съм запозната от сега. Доколкото разбрах МД е една от малкото читави болници, в които можеш да родиш безплатно.
Мислих да раждам в частна болница, но се отказах. Ако специалистите в частните са по-добри, то защо при всеки сложен случай родилките ги карат в Майчин дом? Това е лично мнение!!!
Не знам дали искам да съм с избор на екип, защото не се следя там и не познавам нито един лекар.
Интересува ме престоя в болницата. От всичко написано разбрах, че:
- на 7 етаж стаите са с по 3 легла с пружини, общи бани и тоалетни на етажа, сестрите гледат бебетата, майките ги взимат за да ги накърмят, мизерията е голяма, хлебарките лазят, но пък отношението към пациентите е по-добро.
- на 12 етаж стаите за двойни(43лв) и единични (70лв). Леглата са с матрак, но под матрака вместо рамка има ламарина, която скърца. Във всяка стая има баня с тоалетна. Детето е постоянно при майката, сестрите идват само да го преобуят, но идват много рядко. Хлебарки няма, но отношението на персонала към родилките е по-лошо.
Блазни ме мисълта за стаи със самостоятелна баня и тоалетна, но не знам дали ще се справя в първите дни след раждането с гледането на детето. Прочетох, че на 7 етаж има две ВИП стаи. Как можеш да се вредиш за тях? Те имат ли си баня и тоалетна? Бебетата при майката ли са по 24 часа или не?
Съжалявам за дългия пост.
Хай, бях на 12 ет. Във вип двойна. Леглото беше с пружина.
детето ми го дадоха чак на втория ден въпреки че бях нормално раждане, но шмах шевове. Бебешките акушерки са читави. Идват горе долу на 3 часа
отношението на повечето сестри които бяха там беше ужасно... Държат се с теб се едно не си човек потресена съм неочквах да е чак толкова зле положението но уви.... Стаите са ужасни стените улюпени ..... леглата ужасно неудобни за родилите секцио като мен ... Ако знаех как ще е...... Извинявам се за дългият пост