Раждане в Майчин Дом 2014 (Цени,Услуги,След родилни стаи )

• 150 425
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  На 12тия етаж си е веселба, особено ако не успееш да започнеш да кърмиш веднага, ако си в самостоятелна стая бебето си е при теб ( по едно време исках да я вземат за няколко часа през нощта, за да поспя, но ми отговориха, че боксът с бебета бил пълен), количеството мляко, което дават на бебетата е еднакво без значение дали детето е родено 2 кг. или 4. Та тези, които не са кърмени плачат денонощно- просто си остават гладни! Акушерките са кофти, но детските са много мили Simple Smile Но за няколко дни няма драма..

Така е на 12тия, на долу, доколкото знам по-приятно си изкарват, въпреки че няма ВИП стаи и условията са по-зле.

# 91
Препоръчайте ми добра акушерка за израждане в МД  Praynig newsm78

Един леко тъп въпрос- не искам да ми вливат окситоцин, ще ме послушат ли, ако им кажа предварително  #Crazy..., а упойката може ли да ми се размине...?

Може да ти се размине все пак ти я плащаш.Но зависи от болките Simple Smile

# 92
Препоръчайте ми добра акушерка за израждане в МД  Praynig newsm78

Един леко тъп въпрос- не искам да ми вливат окситоцин, ще ме послушат ли, ако им кажа предварително  #Crazy..., а упойката може ли да ми се размине...?

Това пък защо?  Rolling Eyes

# 93
Препоръчайте ми добра акушерка за израждане в МД  Praynig newsm78.  

Един леко тъп въпрос- не искам да ми вливат окситоцин, ще ме послушат ли, ако им кажа предварително  #Crazy..., а упойката може ли да ми се размине...?

Това пък защо?  Rolling Eyes
Изобщо не го мисли- ще ти се случват процедури, само за които си съгласна. Що за въпрос?! Особено пък ако си с избор на екип- предварително с лекаря уточнявате какви са твоите виждания за това как да премине раждането. И това, че сега считаш, че няма да има нужда от окситоцин, не значи че не може да си смениш/ взаимно да стигнете до ново решение. Naughty

# 94
Остави на лекарите да преценят какво трябва. Ако е необходим окситоцин какво пречи да се слага и какво те притеснява? Упойката, ако не ти е необходима, предполагам няма да откажат да не ти я слагат, но за неща, които са важни, едва ли някой ще те пита, щом се налага да се приложат.

# 95
Видях в сайта на МД, че разполагат с диагностично-конкултативен блок по гинекология - това означава ли, че мога да отида по проблем, несвързан с бременност и раждане? И кои лекари извършват такъв прием?

# 96
Благодаря! smile3525

# 97
Да се запиша и аз в темата живи и здрави юли месец ме очаква раждане и съм се насочила към Майчин дом - нормално без избор на екип . вярвам че всички там са специалисти и каквото е необходимо го правят за една родилка и бебето и .Ще се радвам да споделяте мнения за болницата

# 98
Момичета които сте родили там след раждането помагат ли ви да се научите да кърмите ? Помагат ли ви да се почистите ако сте във вип стайте ? Раздвижват ли ви ако сте след секцио ?

# 99
Момичета които сте родили там след раждането помагат ли ви да се научите да кърмите ? Помагат ли ви да се почистите ако сте във вип стайте ? Раздвижват ли ви ако сте след секцио ?
Да и на мен че ми е от полза да споделите аз много искам да кърмя но незная как  и се надявам някой да помага там макар че знам 4 5 дни след раждане има само коластра кърмата идва след това

# 100
24 часа след секциото има рехабилитация и раздвижване. След това- се спасяваш сама. За кърменето.....кой знае каква помощ не оказват, но ще ви покажат, ако питате.

# 101
Момичета, ако наистина искате някой да ви обърне внимание по отношение на кърменето, най-добре отидете на специализираните лекции, които се водят от консултанти по кърменето. Не разчитайте, че някой специално ще дойде да ви обяснява, да ви показва и т.н. Може и да се случи, но все пак говорим за болница, в която се раждат 4 хил. бебета на година, при такъв конвейер просто не си заслужава риска да не сме подготвени. Да не говоря какви глупости от соц. време разправят някои акушерки, които далеч не са специалисти по кърменето, не ми се коментира.  Все още се чува "ще му даваш на 3 часа", а то е рев, то е стрес, то са простотии...
Ще има хубава лекция утре, до колкото знам, в център Естествено, но проверете в интернет за всеки случай.
Успех и браво за желанието да кърмите! Simple Smile

# 102
На мен идеята ми беше дали изобщо след раждането някой в МД  ти обръща внимание както по другите болници ако си във вип стая ? Защото ако ще ме оставят с бебето след секцио не бих искала да раждам там и просто да преценя питам ?

# 103
Това че си плащаш за ВИП стая, не означава че си плащаш за отношението на акушерките или за консултант по кърмене. Във ВИП стаите по-различното е самата стая, нищо друго. Акушерките се държат по точно този начин, по който се държат и с родилките от обикновените стаи.
Ако ти си мила с тях и ги помолиш, ще ти покажат, ще са търпеливи и ще ти помогнат.

# 104
На мен идеята ми беше дали изобщо след раждането някой в МД  ти обръща внимание както по другите болници ако си във вип стая ? Защото ако ще ме оставят с бебето след секцио не бих искала да раждам там и просто да преценя питам ?

Точно за това си преценяваш дали, ако си секцио е подходящо да си в стая, където бебето е при теб. За мен беше 100 пъти по-добре, че бях на 7-я етаж, защото вземам бебето само за хранене. Всичко друго го вършат акушерките. В която и болница да си, ако питаш- ще ти покажат, но никой няма да се грижи за бебето ти, както, ако то си е в отделението при тях. Така, че- преценявай си сама.

Общи условия

Активация на акаунт