Тъй като това ми е първо дете, аз исках да съм на 7-я етаж, защото и представа си нямах как се гледа новородено. Също така сметнах, че за мен и моето възстановяване ще е по-добре, ако бебчето не е постоянно с мен. На 7-я етаж бебетата ги дават на майките за кърмене на всеки 3 часа (от 7 сутринта до 10 вечерта), като бебета стоят при майките в продължение на 1 час. Стаите не бяха като хотелски, но и аз не съм го очаквала - единственото леко неудобство за мен беше, че леглата бяха с пружини (в други болници съм лежала и на много по пропаднали легла).
Това, че бях с избор на екип, нямаше никакво значение за отношението на акушерките към мен. Каквото и да съм питала, ми беше обяснено. А по въпросите с кърменето ми помогнаха и показаха. Единствено ми отказаха да присъствам на банята на мъниците, защото сме били много майки и неставало всички да гледаме как се къпе бебе (доста логично, но кой да се сети тогава
)Изключително съм доволна от грижите за детето ми. Всяка сутрин неонатолога даваше сведения за здравословното състояние на всяко едно бебче.
Мен не ме изписаха на 3-я ден, защото малкия беше с много силна жълтеница и трябваше да се изчака да му падне билирубинът преди да ни изпишат. Така че колко време се седи, зависи от здравословното състояние на бебето.
А за присъствието на таткото по време на раждането - убедих се, че без него е по-добре. В родилната зала вниманиеот ми беше насочено само към раждането на бебчето. На лекарите също. Присъствието на таткото само би ви затормозило допълнително да се притеснявате и за него, а може и вниманието на лекарите да се отклони от вас и бебето към него.
Извинявам се за чаршафа. Ако някой има въпроси, може да ми пише на лични - с радост ще отговоря