Раждане в Майчин Дом 2014 (Цени,Услуги,След родилни стаи )

• 150 440
  • 733
  •   1
Отговори
# 105
Аз родих в края на Ноември в Майчин Дом. Бях с избор на екип и родих нормално. Като разбрах, че прага ми на болка е по-нисък отколкото предполагах, си казах, че искам упойка. Лекарят прецени какво и колко да ми сложат (бусколизин и окситоцин).

Тъй като това ми е първо дете, аз исках да съм на 7-я етаж, защото и представа си нямах как се гледа новородено. Също така сметнах, че за мен и моето възстановяване ще е по-добре, ако бебчето не е постоянно с мен. На 7-я етаж бебетата ги дават на майките за кърмене на всеки 3 часа (от 7 сутринта до 10 вечерта), като бебета стоят при майките в продължение на 1 час. Стаите не бяха като хотелски, но и аз не съм го очаквала - единственото леко неудобство за мен беше, че леглата бяха с пружини (в други болници съм лежала и на много по пропаднали легла).

Това, че бях с избор на екип, нямаше никакво значение за отношението на акушерките към мен. Каквото и да съм питала, ми беше обяснено. А по въпросите с кърменето ми помогнаха и показаха. Единствено ми отказаха да присъствам на банята на мъниците, защото сме били много майки и неставало всички да гледаме как се къпе бебе (доста логично, но кой да се сети тогава  Wink )

Изключително съм доволна от грижите за детето ми. Всяка сутрин неонатолога даваше сведения за здравословното състояние на всяко едно бебче.

Мен не ме изписаха  на 3-я ден, защото малкия беше с много силна жълтеница и трябваше да се изчака да му падне билирубинът преди да ни изпишат. Така че колко време се седи, зависи от здравословното състояние на бебето.

А за присъствието на таткото по време на раждането - убедих се, че без него е по-добре. В родилната зала вниманиеот ми беше насочено само към раждането на бебчето. На лекарите също. Присъствието на таткото само би ви затормозило допълнително да се притеснявате и за него, а може и вниманието на лекарите да се отклони от вас и бебето към него.

Извинявам се за чаршафа. Ако някой има въпроси, може да ми пише на лични - с радост ще отговоря  Hug

# 106
По едно и също време сме раждали там, значи Simple Smile

# 107
Здравейте, и аз днес се записах на отворените врати. На 28.05 живот и здраве съм там Simple Smile

# 108
Здравейте,

Някой може ли да ми препоръча доктор за секцио в МД.

Благодаря Simple Smile

# 109
Аз раждах при проф. Николов. Ако искаш телефон мога да ти дам.

# 110
Какъв е престоя след секцио в МД.. благодаря предварително.. Simple Smile

# 111
# 112
благодаря Simple Smile

# 113
А колко дни преди секциото те хоспитализираха?

# 114

По спешност ме оперираха, но принципно беше планирано да вляза в болница ден преди операцията.

# 115

По спешност ме оперираха, но принципно беше планирано да вляза в болница ден преди операцията.
благодаря ти много за инфото

# 116
Няма за какво.

# 117
Здравейте! Аз раждах в Майчин дом в края на октомври миналата година. Не знам дали много неща са се променили от тогава, но ще ви разкажа моите наблюдения и впечатления. Да уточня-това ми беше трто раждане, предишните 2 бяха в Австрия и Испания, така че имах база за сравнения.
Преди раждането исках да се подготвя и бях на Отворените врати в МБАЛ Надежда и в Тина Киркова. По препоръки на приятелско семейство записах час за оглед и на Майчин дом, но не успяхме да дочакаме с бебо. Напълно неочаквано получих силни и бързо зачестяващи контракции в 33та г.с и много се уплаших. Иначе почти на 99% се бях спряла за Надежда за 1450лв ол инклузив. В нашия случай се налагаше да взвма важно решение и то веднага, затова потеглихме с бясна скорост към Майчин дом, понеже са ни казвали, че там са най-добрите неонатолози. На мен това ми стигаше. Нямах никакви документи, още не ми бяха приготвени от гинеколожката, само с лична карта и карта за кръвната ми група. Бях напъхала разни неща в бързината в един сак и така. Нямах време да попълвам нищо, направиха го акушерките на място. Нямах и време за клизма, нито за избор на екип, нито за упойки и др. Видяха ме, че съм с пълно разкритие (за няма 2 часа контракци) , и хайде директно в родилна зала. Този път дори и не питах дали таткото може да присъства, нагледал се е милия вече на 2 от ражданията. А и му бях поверила големите ни момченца, за отидат да закусят някъде. Така отприемането ми за 15 мин. родих. Родилна зала е с отлично съвременно оборудване, персоналът си разбираше от работата, чувствах се в сигурни ръце, макар и да не знаех предварително в чии. След раждането и на плацентата ме зашиха и ме оставиха 2 часа да си лежа там в родилна зала. Няколко пъти идваха да проверяват кървенето дали е в норма. Беше ми студено и като попитах за някакво одеяло ми пуснаха климатика. После ме питаха на кой етаж желая да съм. Не бях никак запозната, та те ми разказаха накратко. Избрах си 12тия с надеждата чебебо ще е при мен,но уви. Него го пратиха мисля 8мия беше , в интензивното. Аз поне имах баня и тоалетна ,които делях с още една майка. Тя беше с първо и имаше много въпроси. Относно кърменето, тя помоли една от акушерките на бебетата да ѝ покаже и нямаше проблеми. Поиска веднъж да гледа как се прави тоалета на бебето и я пуснаха.Леглото ми беше мн неудобно, нямаше пружина, а един лист ламарина,който издаваше шум при всяко завъртане и от който за 3 нощи получих яки болки в гърба. Но както повечето майки споменаха, не сме там на хотел, а за да родим и да сме добре. Пригответе си задължително превръзки, че там дават само малко лигнин от родилна зала и след това нищо,така че ще ви трябва и може таткото да не успее да ви донесе веднага. Свижданията на 12тия етаж мога да кажа,че са в деня на раждането по всяко време. После пак таткото може да идва по всяко време,но майката излиза сама във фоайето, бебето не дават. А иначе мисля от 4 до 6 свободно си идват роднини да се нарадват на бебо. Дрехи за бебо само в деня на изписването са необходими. Термометър съчо искат да си носим. За бебето мокри кърпи и памперси,неразпечатани пакети. Надявам се да съм помогнала. Ако имате въпроси , с удоволствие ще отговоря.
Препоръчвам Майчин дом, понеже се убедих, че знаят как де сепогрижат най-добре за здравето ни. Благодарна съм на специалистите им, че спасиха детето ми.
Успех и леко раждане бъдещи мамчета.

# 118
VeTrаy  много ти благодаря за споделянето.И че  е позитивно най-вече.Да ви е живо и здраво бебенцето.Аз също ще раждам там и съм с много добра настройка.Казаха ни превръзки да не взимаме но ще взема за всеки случай. Можеш ли да споделиш на 12 етаж колко заплати и защо си спала на така неудобно легло предполагам че си платила за стая от 40лв двойна .На нас ни казаха ,че са матраци .В смисъл да знам дали да си заплатя и аз стая или да съм си в обикновена та пружината ще е по -удобна  Simple Smile

# 119
Не само си вземи превръзки, ами си вземи доста. Няма кой да ти даде в болницата иначе  Confused

Общи условия

Активация на акаунт