Раждане в Майчин Дом 2014 (Цени,Услуги,След родилни стаи )

• 150 742
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Да напълно те разбирам. И аз бях в същото положение. Поне за мен точно бебето беше стимул да се възстановя възможно най бързо. Щом ми го дадоха забравих за секциото Simple Smile

# 496
И това не знаех, благодаря много Simple Smile

# 497
Мойта съквартирантка беше секцио. Дадоха и бебета на третия й ден, като тя помоли за през нощта да го вземат, тъй като още не може всичко и й отказаха. Но си говорехме с нея, че като го дадат и ставаш Simple Smile боли, не боли, забравяш. А и доколкото знам, използват този начин, за да не се залежаваме. Определено е почивка ако ходиш при бебо само за яденето. Успех с избора (каквото и да решиш, там си за 3-4 дни).  Peace

# 498
Здравейте, въпреки че изчетох темата не можах да разбера следното на 7 етаж в платените стаи бебето при майката ли стои. Предпочитам да съм на 7 етаж, където бебетата ги носят само за кърмене тъй като ще съм секцио и не знам дали ще се справя да е нон стоп при мен. Благодаря ви
.                                                           Az bqh na 7 mi etaj  v samostoqtelna staq.Deteto si go vzima6 na vseki 3 4asa ako nese 4uvstva6 dobre moje i da ne go vzima6 mnogo sum dovolna ot etaja i ot personala Simple Smile

# 499
Здравейте,

Твърдо бях решила, че ще раждам в майчин дом заради добрите специалисти. Родих ноември месец при доктор Борислава Попова и това беше най-добрия избор на лекар, който можех да направя. Силно ви я препоръчвам особено, ако можете и искате да родите нормално. Преди да родя изпитвах дълбоко съмнение дали лекаря при който ще раждам, няма да ме накара след постъпването да родя секцио, защото всеки си дава сметка, че за лекаря е много по-бързо и лесно да изражда секцио. С др. Попова нямах никакво съмнение, че ще родя секцио само, ако наистина се налага. За мое щастие не се наложи. Др Попова беше изключително внимателна по време на близо 8 часовия ми престой в родилна зала. Идваше често да ме следи. Преглеждаше ме много внимателно за разкритие. Когато искаше да ставам да се разхождам ми помагаше да стана от леглото. Изобщо изключително мила жена и професионалист. При шиенето също беше много внимателна - в последствие разбрах, че използвала и някаква техника за шиене с по-малко конец.

Относно престоя  - аз бях на 12тия етаж, където ВИП стаите са нещо подобно на хотел 1 или 2 звезди. Бебето ти го дават веднага след раждането-поне при естественото. Легълцата за бебетата поне според мен са ужасно неудобни за майките и затова аз си взимах мобилно легло, въпреки, че по принцип не дават да се взимат такива легла.

Не се притеснявайте дали сте забравили нещо, защото по всяко време може да дойде някой и да ви го донесе.

При постъпване ви трябват само документите за постъпване, нощница, чехли, телефон и зарядно. Нищо повече.

За стаята ви трябва на първо време 1,5 вода. След раждане трябва за едно денонощие да се пие поне 1,5 вода. Пригответе си тоалетна хартия, дрехи, бельо, дамски превръзки, козметика, четки за зъби/коса, паста за зъби, бебешки мокри кърпи, памперси - малък пакет е достатъчен за 3-4 дни престой, крем за подсичане за бебето/ когато акушерките сменят памперсите няма да го ползват, но те го правят 2-3 пъти на денонощие, а бебето ака след всяко ядене, така че през останалото време си го сменяте сами и е хубаво да имате крем за подсичане/. Моята лекарка ми препоръча да си купа и Ци Катридина и да пръскам върху шевовете и бях доста доволна от този шпрей.

Ако някой има нужда от повече информация няма проблем и да се чуем по телефона. Преди да родя много неща не ми бяха никак ясни как се случват и щеше да бъде хубаво, ако някой ми беше разказал някои неща.

# 500
  • София
Здравейте мами! Искам да ви попитам въпросните платени стаи на 7ми етаж колко струват? И те ли са със самостоятелен санитарен възел?(за две стаи общ) В какво състояние са стаите?  newsm78

# 501
Аз раждах в МД при д-р Кръстева,секцио.В спешното ме прие една млада лекарка,която на ехографа изобщо не видя проблем с плацентата.Добре че имах избор на екип и ме оперира толкова добър лекар като д-р Кръстева.С моя проблем ако нямах избор на екип и трябваше да ме оперира някой млад и неопитен лекар ,не съм сигурна че щях да пиша в момента.Родилните зали са нови и хубави.За избор на екип платих 960лв+вип стая на 12 етаж.За стаята мисля че платих по 40 лв на ден.Стаята беше прилична,бях с още една девойка.Била съм и на 7мия етаж там е пълно с хлебарки и стаите са ужасни.Вип стаите на 12 етаж са чисти,хлебарки няма.Бебетата през цялото време бяха при нас.Идваха на всеки 3 часа да ги преобуват и да носят мляко.Когато ми се налагаше да изляза във фоаието за свиждане или да се изкъпя оставях бебето при акушерките без никакъв проблем.За бебето се носят памперси и мокри кърпи.За мен носих нощници,чехли,джапанки,сешоар,тоалетна хартия,превръзки,лепенки за раната,вода и храна ми носеха.Свиждане се разрешава само във фоайето.Бебетата не могат да се изнасят,но аз го занесох до вратата на таткото да го види.Момичето в мойта стая беше доста нагло и доведе в стаята цялата рода въпреки забраната.Беше ми адски неприятно и се наложи да се оплача на няколко пъти,защото бащата влизаше непрекъснато без калцуни .Все пак не е приятно външни хора да влизат при новороденото ми бебе,не се знае какви вируси и бацили носят.Да не говорим че не можех да накърмя детето и на няколко пъти се наложи да се оплача и да го изгонят.Пак бих родила в Майчин дом,пак бих избрала същия екип независимо от условията.Все пак отиваме там да раждаме а не на СПА център.Там са най-добрите специалисти.Недай си Боже при проблем с бебето всички частни болници пращат родилките в майчин дом.Ако искате  да сте сигурни че няма да попаднете на някой неопитен млад лекар,направете избор на екип.Отношението е съвсем различно.Имам добри отзиви от познати за доц.Димитров и лоши за д-р Дяволов.

# 502
На 7ми няма хлебарки.Качвах се до 12 и не видях разлика.Стаи има вип със собствен санитарен възел за 70лв .В такава бях аз на 7ми етаж.стаята е прилична.банята беше хубава.

# 503
едно уточнение:във вип стаите на 7ми етаж може и да няма хлебарки,но в обикновенните стаи е пълно.Лично аз видях няколко с очите си,бяха в гардероба.

# 504
Да бяха само няколко, но то е пълно. На мивката, по радиаторите,навсякъде, по главите ти лазат.Sad

# 505
Здравейте!
Изчетох цялата тема, но не намерих отговор на въпроса, който ме интересува. Има ли някой информация дали в МД има лекар, който подкрепя вагинално раждане след секцио?

# 506
Здравейте, да споделя и моят престой в Майчин дом.
Аз раждах секции преди малко повече от седмица. Раждането беше извършено от д-р Нашар, за която мога само хубави неща да споделя, уникален доктор и преди всичко ЧОВЕК.
Тъй като в края на бременността бях с високо кръвно, се наложи да бъда хоспитализирана  5 дни преди секциото, за да ме следят. Настанена бях на ет. 5 отделението за Майчин риск. Стаята беше прилична, но по-голямата част от акушерките не бяха особено мили. Кръвното, което трябваше да следят редовно, го мереха един път на ден, ако помоля аз и апарата им беше повреден и не мереше правилно(защо изобщо бях там). Секциото премина много добре, не мога да се оплача. В реанимация всички акушерки бяха на ниво, чудесно ни обгрижваха и на по-удобно легло не бях спала. Simple Smile
След раждането пожелах ет. 12. Стаята трудно може да се нарече ВИП. Банята меришеше на застояло, леглата бяха безкрайно неудобни, а за акушерките - повечето доста груби и все бързащи. Трябва да се молиш, за да получиш отговор.
Извинявам се за дългият пост, ако някой има някакви въпроси, да пита Simple Smile

# 507
Zdraveite.Az bqh na 7mi etaj sled normalno rajdane po moe jelanie.Bqh v samostoqtelna staq i sum mnogo dovolna.Ne sum vidqla v staqta da ima hlebarki,ima6 si televizor,fotiol,sobstvena banq,idvat miqt ti staqta sutrin v ve4er,horata sa mnogo lubezni.Az li4no sum mnogo dovolna ot 7 mi etaj Simple Smile

# 508
Здравейте!
Изчетох цялата тема, но не намерих отговор на въпроса, който ме интересува. Има ли някой информация дали в МД има лекар, който подкрепя вагинално раждане след секцио?

Аз доколкото знам, много зависи колко време е минало от секциото. Ако е повече от 3-4 години мисля, че може. Свържи се с др. Борислава Попова. Тя е много за, да се ражда нормално, а и има опит в чужбина. Аз при нея родих нормално и съм безкрайно доволна

# 509
Zdraveite.Az bqh na 7mi etaj sled normalno rajdane po moe jelanie.Bqh v samostoqtelna staq i sum mnogo dovolna.Ne sum vidqla v staqta da ima hlebarki,ima6 si televizor,fotiol,sobstvena banq,idvat miqt ti staqta sutrin v ve4er,horata sa mnogo lubezni.Az li4no sum mnogo dovolna ot 7 mi etaj Simple Smile

Здравейте, Елен,

На мен ми предстои раждане в най-скоро време (седмица). Изчетох цялата тема и доста време се чудех на кой етаж да предпочета да бъда. Доколкото разбирам, предимството да си на 12-тия етаж е, че бебокът е с теб. Въпреки това, отчитайки Вашия опит и съвета, който получих от лекарката си, ще пожелая да съм в самостоятелна стая на 7-мия етаж в Майчин дом като Вас. Радвам се, че споделяте опита си.
Стискайте палци всичко да мине успешно.

Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт