Туристическа виза за САЩ

• 102 966
  • 781
  •   1
Отговори
# 540
За американците е съмнителна липсата на брак и на работа. На техните консервативни възгледи им изглеждаш като метреса. Не исках да пиша определения...само казвам как им изглеждаш на тях.  
Абсолютно невярно. Все пак не кандидатства за имигрантска виза, за която да и трябва брак.

Нана, а имаше ли някакви по-конкретни планове като хотел, забележителности и прочие?
Да, имаме резервирани хотели в Ню Йорк и Маями,аз нямам билет защото не пожелах преди интервюто.Приятеля ми пътува по бизнес 2 пъти в годината.Аз се осигурявам и водя на работа във фирмата на приятеля си в Дубай,не зная това до колко се води за стабилна работа но все пак.
Моя приятелка и нейния мъж с когото нямат брак българи са си, преди 5 години кандидатстваха, тя не работеше нямаха деца тогава, на нея за 1 година на мъжа и за 10, тогава какво? Тя ще е метресата а той какъв трябва да е?!

# 541
  • София
Разбирам, че приемате отказа лично, и ми е забавно, че атакувате мен (от мен лично нищо не зависи). Аз само Ви казах, как им изглеждате на тях. Вашата позната явно им е "изглеждала" по друг начин.

# 542
Разбирам, че приемате отказа лично, и ми е забавно, че атакувате мен (от мен лично нищо не зависи). Аз само Ви казах, как им изглеждате на тях. Вашата позната явно им е "изглеждала" по друг начин.

Не го приемам лично,защото не съм била 100% сигурна, че ще ми дадат.Няма как да съм.До колкото чета по-форумите на много хора без деца и брак както писа една съфорумка са им дали,а моята позната беше в същата позиция като мен тогава и причината е, че е имала късмет както тя си казва.
Не го приемайте като атака защото не е така,но както писа съфорумката аз не кандидатствам за емиграндска виза.

# 543
  • Milano
Не знам кое е вярно и кое не, аз не съм американски консул все пак, не ги давам визите аз. Казвам само какво съм видяла с очите си, когато съм била на интервюта за туристическа виза - скъсаните бяха точно неомъжени  млади жена без стабилна работа.

Ето това е отговора.

Могат да ти кажат каквото и да е, като отказ, което не значи че ще важи и за този след теб.

Нормално да е ядосано, разочаровано момичето.

Когато се промени нещо в работната сфера или личната, да пробва пак.

# 544
Не знам кое е вярно и кое не, аз не съм американски консул все пак, не ги давам визите аз. Казвам само какво съм видяла с очите си, когато съм била на интервюта за туристическа виза - скъсаните бяха точно неомъжени  млади жена без стабилна работа.

Ето това е отговора.

Могат да ти кажат каквото и да е, като отказ, което не значи че ще важи и за този след теб.

Нормално да е ядосано, разочаровано момичето.

Когато се промени нещо в работната сфера или личната, да пробва пак.
Благодаря, по-скоро съм разочарована от колкото ядосана, според мен ако човек ще заминава завинаги там ще кандидатства за зелена карта но разбира се това е според мен, наясно съм, че много хора заминават и не се връщат уж с цел туризъм, и най-вече , че аз никога не съм.искала да живея там, предпочитам Канада.

# 545
Може би е по-логично да се кандидатства от най-близкото до Дубай консулство следващия път, щом работите там.

# 546
Може би е по-логично да се кандидатства от най-близкото до Дубай консулство следващия път, щом работите там.
Ами следващия път ще е от там със сигурност.

# 547
  • Ню Йорк

Звучите ми като една моя роднина. Тя така ме убеждаваше, че не можело да не и дадат виза, тя нямала никакво намерение да остава да живее там, щяла да им каже, че отива на екскурзия да разгледала и те нямало да и откажат. Обяснявах и дълго време, че виза няма да вземе, но не ме послуша. Та явила се тя, занесла си нотариалните актове, тя е и омъжена, но деца няма, трудов стаж 3-4г. /на 47 е/ и я отрязали на втората дума. После ми се сърди, че едва ли не съм я проклела  Joy Joy Joy

# 548
Тази връзка с Дубай може да е причина...още преди няколко години бях чула, че отказват на хора, които са ходили в Дубай, не знам колко е вярно, но Tired

# 549

Звучите ми като една моя роднина. Тя така ме убеждаваше, че не можело да не и дадат виза, тя нямала никакво намерение да остава да живее там, щяла да им каже, че отива на екскурзия да разгледала и те нямало да и откажат. Обяснявах и дълго време, че виза няма да вземе, но не ме послуша. Та явила се тя, занесла си нотариалните актове, тя е и омъжена, но деца няма, трудов стаж 3-4г. /на 47 е/ и я отрязали на втората дума. После ми се сърди, че едва ли не съм я проклела  Joy Joy Joy
Ами на всеки му се иска да вземе , за това търси информация, мнения, иска да знае повече.На мен познати ми казваха ще ти дадат, други ми казваха- няма да ти дадат, не го приемам като клетва в никакъв случай, нито на живот и смърт трябва да отида.Както каза една съфорумка "ако не пробваш отговора винаги ще бъде Не.." Е пробвах и не съжалявам. Confused

# 550
Истината е, че много логика в решенията на консулите няма. Имали сме случаи на отказ за дама със стабилна работа, доста добър месечен доход и като цяло- всичко е цвете. В същото време момиче на 24, с трудов договор към среден бизнес и нищо, задържащо я тук, взе 10 годишна  Wink Така че често и най-подходящият кандидат бива "срязан", а този, който е истински потенциален емигрант- получава виза. Всичко е субективно. Относно посещенията в Дубай не мисля, че това има значение- познавам момиче с около 11-12 посещения за последните няколко години, което нямаше проблеми с взимането на виза.

# 551
  • София
Знаете ли, ако сега подадем документи за визи на децата ни и примерно им дадат само 1-месечна виза, дали има шанс този един месец да започва през лятото на 2018г, за когато планираме да си направим екскурзия в Щатите. Ние с мъжа ми сме с 10-годишни визи. Чудя се дали сега да подаваме техните документи, за да може после да организираме пътуването, ако им разрешат на всички визи, или да чакаме другата година и тогава да се пробваме newsm78

# 552
  • София
Описвам два случая - с моето малко дете и двете деца на съдружничката ми - при 10 годишни визи на всички родители, на моя малкия му дадоха 7 годишна виза (до преди навършване на 18 г) - това преди около 4 години;  на двете деца на съдружничката ми,  преди около година и половина - направо 10 годишни, като и двете им деца  надминаваха 18 г. преди изтичане на визата. За всички деца сме подавали документи за виза без фиксиран период на пътуването (без самолетни билети и каквито и да е резервации), само сме уточнили какви са ни намеренията (Дисни в Орландо; круиз от Маями).

За деца под определена възраст дори няма нужда да ходите до посолството, достатъчно е да си попълните формата онлайн и да изпратите документите "drop box", единственият проблем е чакането - отнема около 2 седмици цялата процедура. Но ако не бързате, поне си спестявате висенето половин ден в консулския отдел.

# 553
  • Down south
Знаете ли, ако сега подадем документи за визи на децата ни и примерно им дадат само 1-месечна виза, дали има шанс този един месец да започва през лятото на 2018г, за когато планираме да си направим екскурзия в Щатите. Ние с мъжа ми сме с 10-годишни визи. Чудя се дали сега да подаваме техните документи, за да може после да организираме пътуването, ако им разрешат на всички визи, или да чакаме другата година и тогава да се пробваме newsm78
Няма как да стане от сега за догодина.
Идете на интервю преди плануваната ваканция, така и да получат едномесечна виза ще се вместите в рамките.

# 554
  • София
Няма как да стане от сега за догодина.
Идете на интервю преди плануваната ваканция, така и да получат едномесечна виза ще се вместите в рамките.

Точно това ми е проблемът. Хем не знам дали ще им дадат визи, и ако да за какъв срок. Не обичам да организирам пътуване в последния момент, но може би е добре да изчакаме поне да започне 2018г. Големият син е на 16гг, но другите са малки и сигурно няма да имат проблем. Благодаря ви за отговорите.

Общи условия

Активация на акаунт