Туристическа виза за САЩ

• 102 617
  • 781
  •   1
Отговори
# 90
  • Milano
Някой пътувал през Цюрих?

Надявам се, че 2 часа трансфер стигат, дори и да има ''кръстосан разпит'' като в Амстердам.

При закупуването на билети даже имаше опция от 50 мин. между двата полета, но избрах 2 часа за по-голяма сигурност.
Предполагам, че щом я слагат вероятно времето е достатъчно.

Всички ли биват ''разпитвани'' по този начин или само тези с визи?

# 91
  • Живее на Луната
regina di cuori, хубаво е да има поне час и половина между двата полета. Случвало ми се да им закъснение на първия полет и тогава става трудно да се хване следващия, а и багажа не успяват да прекачат и после си е разправия.
Относно разпита - май е различно всеки път, както се уцели.

# 92
Благодаря , аз съм  зъболекар на свободна практика  , но не съм ЕТ та не се води фирма.
Това е частна практика и се осигурявам като физическо лице. Ще подготвя всичко , та да мога да предоставя каквото се сетят да искат Simple Smile

# 93
  • Milano
Благодаря ти, Белла.

Black Rose, пожелавам ти успех с този билет. Laughing

Друг път ползвала ли си го до САЩ?

Не че искам да те стряскам, но полетите дотам са винаги фраш, да не говорим пък за летните месеци (не зная за коя компания става въпрос).

Преди 15г. родителите ми го ''ползваха'', т.е. добре, че от Алиталия се смилиха на четвъртия ден да ги качат (имаше места в бизнес класа). Беше края на май.
Тогава имаше и Шенгенски визи, които трябваше всеки ден да им подновяват на летището, кошмар.

Освен, че трябваше 4 дни да се разкарваме до Малпенса, която не е на 2 крачки.

Та, имай си едно наум, че може да не се качиш веднага.
На екрана, уж, винаги излизаше че има места...после пристигаха транзитите и самолета се запълваше (Милано - Лос Анжелес).

# 94
  • София
 Simple Smile Седмица остана. Ще докладвам как е минало. Пътувах преди 2 години, да, и то с две прекачвания за да стигна по обяд в Бостън (до Мюнхен, после Франкфурт), сега са променили часовете и пак пристигам на обяд, но минавам само през Франкфурт. Даже имам близо пет часа между двата полета  Crazy . Имаше десетина места тогава на европейските полети, а в междуконтиненталния преброих над 30. Преди да замина в системата се вижда колко места са останали към момента и ако има, ме чекират директно до Бостън, но ако прогнозите не са добри, мога да отложа за 12-ти тръгването от София и не ме таксуват допълнително. Иначе се отнася за Луфтханза. Добре, че "бригадирите" не пътуват с нея, та не ме касае техния наплив, който по това време на годината е  ooooh!

# 95
  • гр. София
Дъщеря ми и майка ми ги преместиха в полет през Париж. Последно на 13 юни летят с Еър Франс.  Grinning

# 96
  • София
Всичко мина по вода, и в двата полета имаше страшно много свободни места.  Във Франкфурт само погледнаха паспорта, нищо не са разпитвали. При имиграционните на Бостън Логан чаках около час, като сравнително бързо вървеше опашката. Питаха ме какво ще работя и къде, както и къде съм била по-миналата година и какво уча сега. Като документи искаха само паспорта, декларацията и работната оферта. С багажа всички около мен минахме бързо, без да обискират и сканират багажа допълнително.

# 97
Здравейте! Искам да ви помоля за съвет.(ако може да е скоро, защото се колебая какво да направя) На мен ми отказаха туристическа виза ( не знам дали е грешка, че не носех покана или сл.бележка от университета) - направих грешка да кажа много далечна дата, от която не съм вижала човека, при когото отивам, защото помислих, че питат за семейството, а не персонално за мен. Не ме питаха много основни неща за престой, билети и т.н.....
Та много искам да отида това лято, защото сега родителите ми имат възможност - студентка съм 1ви курс -  на интервюто ме питаха - обясних даже, че уча на Немски, което би трябвало да е +, че по скоро ще се занимавам с Немски работодатели в бъдеще. И също, че родителите ме финансират.
Тъй като интервюто ми беше скоро дали имам шанс да взема виза преди да са минали 6 месеца - Имам предвид пак за това лято? Има ли някой взимал след 1вия отказ и как стоят нещата - ако им представя покана и бележка този път и им обясна по-подробно, че трябва да се върна в България, заради университета???
Аз не искам да оставам повече от 2 седмици и така съм и писала - само за ваканцията....

# 98
Благодаря , аз съм  зъболекар на свободна практика  , но не съм ЕТ та не се води фирма.
Това е частна практика и се осигурявам като физическо лице. Ще подготвя всичко , та да мога да предоставя каквото се сетят да искат Simple Smile

Можеш да си представиш копие от данъчната декларация, ще го приемат като документ за доходите ти Peace Нас основно ни питаха за доходите в БГ и погледнаха и декларациите, защото и двамата не сме на трудов договор. Дадоха ни без проблем 10-годишни визи.
Успех!

# 99
Цитат
Тъй като интервюто ми беше скоро дали имам шанс да взема виза преди да са минали 6 месеца - Имам предвид пак за това лято? Има ли някой взимал след 1вия отказ и как стоят нещата ... ???
Аз не искам да оставам повече от 2 седмици и така съм и писала - само за ваканцията....

Aз доколкото знам 1 година , а не 6 месеца след отказ имаш право да кандидатстваш отново за туристическа виза.
Ако ти бяха поискали само допълнителни документи за да вземат решение имаш шанс , но след като имаш отказ няма как да стане поне до другото лято.

Ако аз съм служител също бих се усъмнил - 1-ви курс това все едно си доникъде , нямаш собствени средства ... всички предпоставки да започнеш чисто нов живот на друго място.
Не се засягай просто погледни как изглежда за хора които не те познават и работата им е да отсяват всеки потенциален емигрант.

# 100
  • тук-там
Извинете, че не изчетох темата в подробности...
Съпругът ми не говори английски. Проблем ли ще е, ако аз отговарям на въпросите? Заедно ли влизаме или...? Предполагам няма да имаме пробелм с обстоятелствата - на постоянна работа, двe деца оставащи тук - просто туризъм и пътуване по  66. Какъв е най-краткия срок за който издават виза. Искам да я изкараме сега, евентуално за пътуване лято 2015.

# 101
  • София
Wild_rabbit
Езикът, няма значение, може да отговаряте и двамата, на български, те го знаят.
Да, влизате семейно.
Мисля да нямате проблем...
Визата, може да получите и за една седмица, така беше при нас. След одобрението, имам предвид.
Преди това, може срока до интервюто да е много кратък/при нас последния път беше 15 дена/, а може и по-дълъг, зависи от момента и сезона.

# 102
Здравейте , знаете ли колко е най-големият период ,който може да е между визата и пътуването, т.к аз и годеника ми планираме сватба догодина а след това и меден месец в щатите . Та искаме да си резервираме билетите максимално рано , но това не може да стане без да знаем дали ще имаме визи  newsm78 И двамата сме били и преди в щатите аз след 2005 а той преди това ( на бригади ) та си мислехме и чудихме онзи ден колко ли време по-рано може да отидем , за да подготвяме после спокойно медения месец .

# 103
Здравейте , знаете ли колко е най-големият период ,който може да е между визата и пътуването, т.к аз и годеника ми планираме сватба догодина а след това и меден месец в щатите . Та искаме да си резервираме билетите максимално рано , но това не може да стане без да знаем дали ще имаме визи  newsm78 И двамата сме били и преди в щатите аз след 2005 а той преди това ( на бригади ) та си мислехме и чудихме онзи ден колко ли време по-рано може да отидем , за да подготвяме после спокойно медения месец .

Минималният срок на визата е 1 година, т.е. като включите престоя там, най-рано година по-рано може да кандидатствате.

BTW, преди говорихте за минималното време за прекачвания. Понеже мразя големи престои, на идване минахме през Амстердам с час и 30 минути престой. Бяха повече от достатъчни, даже имахме време и да се поразходим из летището. Там е направено много удобно и от терминала за пристигащи, до терминала за другия самолет, вървяхме не повече от 10 мин. Тъй че ако минавате от там, няма нужда от голям престой.

# 104
Аз като пътувах прекачването беше през Рим , също летището беше много удобно стояхме към 2 .

Общи условия

Активация на акаунт