Туристическа виза за САЩ

• 103 590
  • 781
  •   1
Отговори
# 150
Интервюto не може да се прави в друга държава ( освен ако не е Българка )  Peace

Може! Ние сме българи, живеещи временно в Колумбия. Изкарахме си визите от американското посолство в Богота. Дори служителката при вземането на отпечатъци ни говореше на руски, явно за нея двата езика са едно и също. Бяхме напълно коректни при попълването на онлайн апликацията (дори и майчиното си мляко написахме), посочихме адреса на наш приятел там, но на самото интервю нямахме никакви документи като покани, банкови извлечения и т.н. с нас. Аз тук не работя, само моят съпруг, които е служител на голяма интернационална компания. На самото интервю ни попитаха за нашия приятел - какво прави в щатите, какво точно работи, от кога е там и т.н. Мисля, че те вече знаеха това, просто искаха да сравнят нашите отговори с тяхната информация. После ни попитаха ние какво правим в Колумбия и какво ще правим в щатите. На последния въпрос отговорих: shopping, при което служителката искрено се засмя и само каза: The visas have been approved! Това беше нашето изкарване на виза.

Азиа, ако сестра ти има основание да живее в чужда държава (учи, работи, омъжена е там), няма проблем да се яви в тяхното посолство. Останалото е и въпрос на късмет! Peace

Странно но може и да е така не споря, преди години когато аз кандидатствах по това време живеех и работех в Гърция и от там ми казаха, понеже имам Български паспорт да се върна и да кандидатствам от България .
За мен беше неудобство да си напусна работата и да тичам обратно в България, ама на пустата Америка ми взе ума и исках да живея там  Crazy . Между другото Смърфиетка и мен като ме попитаха какъв е purpose ми на посещение аз бях : Oh shopping ...a lot of shopping  Mr. Green
И благодаря ти за инфото ще го имам предвид ако някоя приятелка иска да ме посети в бъдеще   bouquet

# 151
  • Plovdiv
Благодаря, тази вечер ще обсъдя вариантите с благоверния.  bouquet

# 152
Just me1 - мисля, че ако има адресна регистрация в чужда държава, а тя не се дава без основание, тоест човекът временно живее там, не би трябвало да има проблем. Например съпругът ми работи, следователно живеем тук, защо да ни разкаравт до другия край на света за едни визи. Тук цялата процедура за визите се осъществява в двора на посолството, просто времето го позволява. Като минахме проверката на рентгените, първо ни насочиха към служител, седнал на едно високо бюро. Като ни видя паспортите, ни изпрати на гише, където чакахме само чужденци тоест не-колумбийци. Там се запознахме с едни африканци, мъжът също работеше нещо тук, а жената беше много колоритна, облечена с техните национални костюми.
Сега изкарахме оттук и канадски визи. Те искаха повече от 20 документа, които да качим онлайн, но не ходиш на интервю, само си даваш паспорта. Е, в случай, че са те одобрили.  Peace

Но наистина най-важното е да ги убедиш/докажеш, че не си потенциален имигрант.  Peace

# 153
сестра ми живее в Бг,явно там трябва да се яви на интервю.
предполагам че имат око в посолството и разпознават туристите от потенциалните емигранти(всъщност аз като видях какви елементи се разхождат в НЙ  Shocked и са ги пуснали там вероятно без интервю,какво толкова ни проучват нас не знам  newsm78)
както и да е, благодаря за отговорите,ще звънна в посолството .

# 154
(всъщност аз като видях какви елементи се разхождат в НЙ  Shocked и са ги пуснали там вероятно без интервю,какво толкова ни проучват нас не знам  newsm78)
Joy и аз това се почудих като бях в NY  Mr. Green

# 155
Мексиканската граница и бреговата ивица на САЩ са доста хиляди километри та няма какво да се чудите.
Освен това от 300 млн. американци нали не очаквате , че всички се вписват идеално в нормите на обществото Simple Smile

# 156
Мексиканската граница и бреговата ивица на САЩ са доста хиляди километри та няма какво да се чудите.
Освен това от 300 млн. американци нали не очаквате , че всички се вписват идеално в нормите на обществото Simple Smile
Въпросът не е кой какъв е- всеки за него си. Въпросът беше "Че на нас 'кво ни е, че толкова ни препитват?"  Peace

# 157
  • Milano
Ами например заплатите в страната не са като в другите европейски държави и трябва да препитват.

# 158
Единстените държави с които все още имат визов режим в ЕС са Полша , Гърция , България и Румъния.
Полша е ясна - половината поляци имат роднини там и ще вземат САЩ на абордаж.
Ние пък сме прекалено бедни и нека си ги кажем политиците ни са само въздух под налягане Simple Smile

# 159
Ясно ми е... казах го на шега... Simple Smile няма да спамя повече  Hug

# 160
  • Ню Йорк
Интересно ми е, ако човек е имал виза преди 20+ години в коя категория кандидатства  newsm78

Никога не съм имал/а американска виза преди
Кандидатствам за различен вид виза
Последната ми американска виза е открадната/изгубена
Кандидати под 14 или над 80 години
Подновявам американската си виза

# 161
  • Plovdiv
Според мен трябва да е подновявам  newsm78

# 162
Подновявам американската си виза!

Мисля, че в този случай има въпроси и за старата виза.

# 163
  • Ню Йорк
Да де ама ако визата е издавана преди 2007г не попадам в тази категория.

# 164
  • София
Записвам се в темата да ви чета и да задавам въпроси. Hug

Общи условия

Активация на акаунт