Туристическа виза за САЩ

• 103 619
  • 781
  •   1
Отговори
# 195
Досега сме летели няколко пъти с БГ еър, все до европейски градове. Проблеми сме нямали, поне досега. Това обаче, което ми прави неприятно впечатление на всеки техен полет, е малко надменното отношение на стюардите. Е, как не се усмихнаха тези хора, то едни погледи, то едно чудо. Буквално все едно са хванали Господ за шлифера.  ooooh! А летя много, толкова надменни само при нас съм ги виждала. Даже сега пак съм в Щатите.
Два часа за прекачане са напълно ок, за което и да е летище. Само ако сменяте в щатите, не са достатъчни. Тоест идвате от Европа (или където и да е другаде от света), на първото летище (ако имате втори полет в щатите) ви правят всичките имиграционни проверки, вземате си багажа и отново го пускате. Багажът ви е чекнат до финална дестинация, но трябва да го вземете, минете митници и отново го давате за товарене. Тогава 2 часа не биха ви стигнали (зависи от летището и колко ще чакате за имиграционните). В Хюстън чакахме 10 минути, а в Маями час и половина, в Ню Йорк два часа и половина. Има нещо като бърза линия за закъсняващи за следващия полет, но не е официална, трябва да се помолите на някой от имиграционните офицери и не е много сигурно.
Багажът се разтоварва и товари от служители на летището, а не от самата авиокомпания. Авиокомпанията има сключен договор с фирма за наземно обслужване с всяко летище. Ако нещо стане с багажа, по принцип тази фирма е виновна, но авиокомпанията е отговорна пред пътниците. Затова в цената на всеки билет има включена такса за наземно обслужване. Добрите авиокомпании следят и контролират тези свои контрагенти, защото загубен багаж вреди на имиджа им, ама не всички са така. 

# 196
  • София
Искам да попитам тези от вас, които наскоро са имали интервюта в Американското посолство, колко време след попълване и изпращане на формуляра получавате отговор и за какъв интервал от време е насроченото интервю? Thinking В смисъл по-малко-повече от месец, или?

# 197
  • Варна
При попълване на формуляра веднага ти излизат датите със свободните часове и ти сам си избираш часа и датата. По принцип има за след няколко дни.

# 198
  • София
Супер! Благодаря ти!  bouquet

# 199
Привет добри хора! Аз май ще се презастраховам с 4 часа престой ... сега като гледах билетите, не виждам престой 2ч за периода избран от мен, а само 1.45ч в Париж. Ако самолета закъснее половин час- аз ще успея да се кача, но багажа ми едва ли....
Между другото сега цените са доста ниски... Миналата година си взех билета за около 900Е а сега са по 650-750 $

# 200
Привет добри хора! Аз май ще се презастраховам с 4 часа престой ... сега като гледах билетите, не виждам престой 2ч за периода избран от мен, а само 1.45ч в Париж. Ако самолета закъснее половин час- аз ще успея да се кача, но багажа ми едва ли....

Оф, аз със моя 1 час в Амстердам, да взема да отида да запаля свещ за багажа ми ли... newsm78

# 201
В Амстердам летището е по- малко и един час е ОК. Така ми обясни една колежка, която доста е пътувала. Но Шарл де Гол е огромно, с отдалечени терминали и за това...

# 202
В Амстердам летището е по- малко и един час е ОК. Така ми обясни една колежка, която доста е пътувала. Но Шарл де Гол е огромно, с отдалечени терминали и за това...
За Париж знам, там е нещо нормално да загубят багаж. Peace
Притеснявам се че летя с България еър, а те не обичат да си спазват графиците за излитане...само това.Иначе времето го дават добре, няма да е много под 0С. Rolling Eyes

# 203
За Париж знам, там е нещо нормално да загубят багаж. Peace
Притеснявам се че летя с България еър, а те не обичат да си спазват графиците за излитане...само това.Иначе времето го дават добре, няма да е много под 0С. Rolling Eyes
И аз май ще съм с БГ Еър... А това за багажа като го прочетох, окончателно реших да е 4ч престоят ми Grinning . Кога летиш? Аз мисля през март....

# 204
Аз летя тази събота сутринта.
4 часа са предостатъчни, ще имаш време и да се поразходиш по магазините и за кафе. Аз предпочитам с дълъг престой, по спокойно ми е.

# 205
Летите със сутрешните полети на БГ еър до Париж и Амстердам, нали? Сутрешните са сравнително точни, освен ако времето на летището не е кофти. Като цяло Шарл де Гол в Париж не е по-голямо летище от Шипхол. Където каца БГ еър е далече, откъдето излитат трансконенталните полети.
Не се притеснявайте толкова за багажа. Ако не дойде с вас, ще дойде на следващия ден. В ръчния си багаж сложете по един кат дрехи и бельо за всеки случай.
Леки полети!

# 206
Летите със сутрешните полети на БГ еър до Париж и Амстердам, нали? Сутрешните са сравнително точни, освен ако времето на летището не е кофти. Като цяло Шарл де Гол в Париж не е по-голямо летище от Шипхол. Където каца БГ еър е далече, откъдето излитат трансконенталните полети.
Не се притеснявайте толкова за багажа. Ако не дойде с вас, ще дойде на следващия ден. В ръчния си багаж сложете по един кат дрехи и бельо за всеки случай.
Леки полети!
07:05 от София да.
Винаги нося в ръчния най важното, но последния път ми го загубиха на вътрешния в САЩ, искам си багажа като пристигна. Crossing Arms Не да ходя дасе разправям онтово. Naughty

# 207
Пожелавам ти да пристигне заедно с теб!  Praynig
Че не ги ли носят изгубените багажи в щатите на адреса, който посочваш във фолмуляра за загубен багаж? На нас три пъти са ни губили куфари и са ни ги докарвали. Последният път беше лятото на ММ (Луфтханза), но ни го докараха още на следващия ден, при това в Бургас.

# 208
Благодаря за пожеланията  Hug
носят ги до адреса но не си дават зор, бавно и спокойно работят, а аз бързах, отивам на кораб и багажа ми е изключително необходим.
Като се прибирам към България, не се притеснявам и след седмица да дойде...подаръците са ми в ръчния. Laughing

# 209
  • Живее на Луната
Носят ги, но на мен ми го бяха пребъркали, заключването беше счупено и ми бяха взели чисто нови обувки и парфюм. И това между Канада и Щатите  ooooh! От тогава скъпи неща само в ръчния.

Общи условия

Активация на акаунт