Ноемврийски мами 2014 Чакаме ви с нетърпение!!!

• 30 163
  • 722
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте
Да се запиша и аз във Вашата група Simple Smile  Hug
Очаквам второ детенце, живот и здраве на 17.11.
Силно се надявам да е момиченце, за асортимент Simple Smile
Аз се казвам Кристина и съм на 27 години.
Дано в тази тема, пък и следващите си споделяме само хубави новини.

# 601
Здравейте мами и от мен,
аз си мисля, че ще е момче защото преди много ядях сладко, а сега дори не се сещам за него, което не е нормално за мен. И казват когато не ти се яде сладко ще е момче, но най-важното е да е живо и здраво.

Здравей Lil_lil, не го знаех това за сладкото...много интересна инфо ни даваш Simple Smile При мен е силно изразено желанието за солено, а всяка вечер като се прибера от работа изяждам и една огромна купа със салата с много сиренце, не ми писва... Grinning мням-мням-мням

# 602
Добре дошли на новите мамчета!!! Simple Smile Аз да ви се оплача..отидох да си взема направление за усановяване на бременност от ЛК, че ми се иска да знам поне,че бебо си е на мястото, но тя нямала и ми даде направо за женска консултация. Трябваше да пътувам 30км. за да ми каже моята АГ, че с това направление не може. Добре че, скоро имах работа с лекари и направления, че реших да звънна на АГ да питам ще ме види ли с това направление. Естествено каза, че не може в 6г.с да ми пусне изследвания за 100 лв. които ми дават с това направление. Носа ми висна, трябва да чакам след първи. Аз и без това не бързах да ходя на преглед скоро, че имим страх от лоши новини и тъкмо се наканих и те пак ме отказаха  Joy

# 603
Здравейте мамчета Hug
Много се радвам, че групата се увеличава  Grinning
ММ каза, че няма значение какво ще бъде бебето, но една идея повече предпочитал момиченце  Grinning
При мен нищо кой знае какво различно от нормалното ми състояние. Единствено - някаква умора усещам да ме натиска всеки следобед и ужасно рано ми се доспива. Към 9.30 съм заспала.
Днес съм в 15.30ч. на преглед, за да видим как вървят нещата.
Нямам търпение да видя бебчето  Heart Eyes

# 604
  • София
Аз много не ги разбирам тези неща с направленията. При моя ЛЛ получих едно, с което той ми каза да се запиша на консултация и ще ми важи за цялата бременност. Не съм имала такова за установяване на бременността. Но тъй като моята лекарка така или иначе не работи със ЗК, така си ми седи неизползвано. Плащам си за всяка консултация. Мисля да карам ЛЛ да ми пуска бележките за изследванията за кръв и урина, пък да видим дали ще стане. Мислех да се запиша с направлението в поликлиниката, така фиктивно да имам и женска консултация по ЗК, но нямам време и нерви да ходя на 2 места.

# 605
  • тук и там
Аз да се похваля,че от както пия сиропа който ми изписа доктора,не съм повръщала нито веднъж!Сиропа се казва PRIMPERAN,в Бг не съм го виждала по аптеките,и не знам въобще дали го има.Активното вещество е МЕТОКЛОПРАМИД,за тези които се интересуват,тъй като може да се продава и под друго търговско наименование.На мен ми се гадеше през целия ден,не сам сутрин,и повръщах по 3-4пъти на ден,а в началото и по повече.Препоръчвам го на всички със симптоми като гадене и повръщане през целия ден!

# 606

No za sega vsichko e nared ... imam samo edin vurpros za vas....za kakvo za piq duvaston?

Mersi za pomoshto Simple Smile

Дуфастон се изписва при прогестеронова недостатъчност за да подпомага функцията на жълтото тяло. Ако имаш кървене задължително се взима.

Аз предишния път бях много интуитивна за разлика от сега. Предишния път знаех, че съм бременна още 7-8 дни след овулацията, знаех, че ще е момче (сънувах го) още първите седмици и нямаше сила, която да ме убеди, че не е момче и най-интересното е, че знаех точно кога ще родя  Crazy Деня преди да почне раждането уведомих таткото кога ще раждам с абсолютна точност заявих му " след няколко часа ще почна да раждам, но ще родя утре на обяд" и това без да съм имала и грам контракция, но както казах така и стана.
Сега нямам такива предчувствия, предполагам, че ще е момиче, но не съм сигурна дали това, че искам момиче не ми се отразява на предположенията. Каквото и да е живо и здраво да е  Heart Eyes

Иначе тази бременност ми е корено различна от предната, сега повръщам, имам пъпки, косата ми е мазна, непрекъснато ми е лошо, а с първата бях пушка - никакви неразположения не съм имала

# 607
  • София
И аз съм така с тази бременност, лошо ми е, не мога да дишам, все нещо не ми е наред. С първата и за една секунда не ми е било зле или нещо да ме е боляло, при все че сина ми се роди 4830. А може би защото бях на 22  Rolling Eyes

# 608
Да се отбия и аз по темичката: Едва се храня, сладкото и месото не са ми  по вкуса, някоя препечена филийка и това е. Лошото е, че почнах да повръщам и не мога да се спра. Изписаха ми Емил, не съм ги пила, но чувам, че не помагат много. Вече съвсем незнам как ще се храня.
Относно пола-аз от началото съм ги нарекла да са момче и момиче, макар, че ММ иска две момчета. Вътрешният ми глас ми казва обаче, че поне едно момиченце има със сигурност. А другото-хайде може и някой юнак да е   Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 609
  • София
Аз да се похваля,че от както пия сиропа който ми изписа доктора,не съм повръщала нито веднъж!Сиропа се казва PRIMPERAN,в Бг не съм го виждала по аптеките,и не знам въобще дали го има.Активното вещество е МЕТОКЛОПРАМИД,за тези които се интересуват,тъй като може да се продава и под друго търговско наименование.На мен ми се гадеше през целия ден,не сам сутрин,и повръщах по 3-4пъти на ден,а в началото и по повече.Препоръчвам го на всички със симптоми като гадене и повръщане през целия ден!
Дегана и церукала при нас са въпросните лекарства с метоклопрамид. През първата си бременност пиех Деган и бях като парцал до обяд - много ми се спеше. Затова го избягвам и засега гаденето не ми пречи толкова, да ми се спи до обяд ми е много по-неприятно. Peace

# 610
Е да се похваля вече официално. Имаме си сърчице  newsm44 и всичко е точно.
Да почерпя и виртуално за моя рд.   party023  Преди три часа официално съм се родила Simple Smile
Много се надявам, че на днешният хубав ден ще имам и хубави новини. Вече съобщих официално на всички и някакси ми олекна, че едвам се сдържах.
За предчувствията - някакси си мисля, че този път ще е момче. Въпреки че бременността ми за сега е абсолютно същата като първата - нямам гадене, спя малко и не много добре, дейна съм като цяло, спокойна съм (до колкото е възможно предвид обстоятелствата). Единствената разлика е, че преди постоянно ми се ядеше сладко, а сега налитам на солено. Иначе предпочитания от семейството има само каката - тя е сигурна, че ще е момче Simple Smile
Много се бях ошашкала заради тия вируси, които изкарах с малката, и докторът също каза, че са опасни, но сега като видях, че всичко е наред поне към момента, реших да спирам каката от детска градина, може направо да я отпиша и на есен на училище.
Благородно завиждам на мамите с близнаци. Според мен едва ли е по-трудно да отгледаш две - като са на една възраст имат еднакви нужди. Виж като са на различна възраст тогава е зор. Особено ако са породени - както ще си имаме няколко ноемврийчета с малка разлика с каките и батковците. Тогава и двете са малки и не разбират, а имат доста различаващи се нужди. Но.. винаги има начин, стига да има желание  Laughing
Прекрасен ден пожелавам на всички   bouquet

# 611
Имам питанка към/тези от вас, които пият лекарства за щитовидната/
Днес ми излязоха резултатите след едномесечен прием на Л-тироксин от 50 мкг
ТСХ - 0.022   mIU/l  Shocked При норма 0.27 - 4.20

T4 25.57   pmol/l  Shocked При норма 12.00 - 22.00

Преди месец, всички хормони на щитовидната си бяха наред, нямам антитела, само ТСХ-то ми беше 3.3 ... Сега съм изпаднала в другата крайност   Thinking

# 612
И аз се върнах от прегледа и си имам сърчице. Много съм щастлива  Heart Eyes

Жи, честит рожден ден  Hug 

# 613
Имам питанка към/тези от вас, които пият лекарства за щитовидната/
Днес ми излязоха резултатите след едномесечен прием на Л-тироксин от 50 мкг
ТСХ - 0.022   mIU/l  Shocked При норма 0.27 - 4.20

T4 25.57   pmol/l  Shocked При норма 12.00 - 22.00

Преди месец, всички хормони на щитовидната си бяха наред, нямам антитела, само ТСХ-то ми беше 3.3 ... Сега съм изпаднала в другата крайност   Thinking

Трябва да се намали малко дозата, предполагам ще ти я намалят на 25 мкг. Не се притеснявай толкова от резултатите, няма страшно, по-страшното е когато са високи стойностите на ТСХ. Имай предвид, че по-вероятно през цялата бременност ту ще се вдига, ту ще се пада и всеки месец ще се прави корекция на дозата.
Миналата бременност започнах от 25 мкт и накрая бях на 75 мкг. Този път започнах направо от 75 мкг. и се надявам да не вдигаме още.

# 614
  • София
Да ще трябва да ти коригират малко дозата, в първи триместър е желателно все пак да е под 1. Тук в първия пост е посочено http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=761911.0
Аз бях на 25, след това ми го увеличиха на 50, защото от стимулацията се вдига и така ще го изследвам до края на 30 дни. Възможно е и при мен да е паднало повече, но по-често от на 30 дни не се изследва.
Жи, ЧРД   bouquet

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 17:10 от ~Саня~

Общи условия

Активация на акаунт