Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 686
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
  • В един копнеж!
Sause baus, спомняш ли си кога въведоха единната сметка? Рових в гугъл, но нищо не открих.

01,01,2013.
п.с. Въпреки че аз не съм Sause baus, извинявам се, че отговарям вместо нея.

# 166
ai_vi, благодаря за отговора, няма за какво да се извиняваш. Чета по принцип темата и ти даваш много точни отговори. Ако е имало надвнесена сума, би трябвало да се види при справката за задълженията. Винаги съм превеждала точни суми и не мога да си обясня защо се получава така.

# 167
  • В един копнеж!
Ето, сега малко не те разбрах. Хем си превеждала точна сума, хем имаш надвнесена такава?! Ааа, имаш предвид, че сега ти излиза неоснователно надвнесена сума ли?
Колко назад можеш да се върнеш за справка по нап-системата и по твойте документи?! Защото от всичко може да е този + лв.

# 168
  По рекапитулация трябва да внеса и съм внесла общо за ДОО, ДЗПО и ЗО примерно 1000 лева, а съм подала декларация 6 с общо 800 лева. Като съм гледала справката за задълженията, не е имало разлики. Всичко е било наред.

# 169
  • В един копнеж!
Ти смяташ, че идват от ТРЗ-та ли?
Ако има засичане по декл. и паричния превод, не може да е от това. Нещо по данъците?!

# 170
От тях идва, но защо в справката за задълженията всичко е точно и няма надвнесена сума, а всъщност е декларирана по-малка от реално внесената сума?

# 171
  • В един копнеж!
От тях идва, но защо в справката за задълженията всичко е точно и няма надвнесена сума, а всъщност е декларирана по-малка от реално внесената сума?

Може би грешка, борче. При повече декларации за обработване, много често се получава чисто неволна, техническа грешка. Може декларацията за конкретен месец да е правилна, сумата по нея по някаква причина да е по-малка, а превода по инерция да е направен като за редовен осиг.месец. Както и обратното, неправилна декларация, правилно преведена сума.

# 172
Дано да е така. Тогава по-добре да не питам в НАП и да не подавам коригираща с увеличение декларация 6?

# 173
  • В един копнеж!
Дано да е така. Тогава по-добре да не питам в НАП и да не подавам коригираща с увеличение декларация 6?

Проследи си ги утре. Съветвам те, ако има нещо да го поправиш. Работите с декларациите/ д1,д6 и по ддс/ не оставяй неоправени. Че после да не боли глава.
Спокойна вечер. Хартиените бакии се оправят, не се притеснявай.

# 174
 Благодаря, ai_vi! Лека нощ!

# 175
Здравейте!

Много съм неука в счетоводството и имам нужда от вашата помощ. Работя на ръководна позиция на 8 часов работен ден и пълно осигуряване. Имам познат, с който искаме да започнем бизнес. Той иска да ме назначи в неговата фирма, понеже е чужденец и не знае бг език. Ще използва моите документи и иска да ме назначи като мениджър на фирмата, а аз ще получавам процент от печалбата.
Въпросът ми е на какъв договор трябва да ме назначи / 4 -часов ли /, трябва ли да ми плаща осигуровки. Реално аз не държа да ме назначава и да ме осигурява, защото имам работодателя в момента ме осигурява. Моля да ми помогнете  Praynig

# 176
  • В полите на Пирин планина
Здравейте!

Много съм неука в счетоводството и имам нужда от вашата помощ. Работя на ръководна позиция на 8 часов работен ден и пълно осигуряване. Имам познат, с който искаме да започнем бизнес. Той иска да ме назначи в неговата фирма, понеже е чужденец и не знае бг език. Ще използва моите документи и иска да ме назначи като мениджър на фирмата, а аз ще получавам процент от печалбата.
Въпросът ми е на какъв договор трябва да ме назначи / 4 -часов ли /, трябва ли да ми плаща осигуровки. Реално аз не държа да ме назначава и да ме осигурява, защото имам работодателя в момента ме осигурява. Моля да ми помогнете  Praynig

Ако ще е общ бизнес по-добре да сте съдружници в ООД, а например ти да си и управител. Тогава ще се осигуряваш на ДУК и няма да имаш отношение по КТ и да трябва да съобразяваш часовете по трудовия си договор.

# 177
Платили сме аванс и сме внесли през месеца осигуровки за сметка на работодател. Съответно сме подали декл. 6 за осигуровките. Т.е. два пъти сме подали декл. 6 за месеца. Всичко е наред. Успокоих се.

# 178
  • София
Здравейте, получили сме кредит от ЮЛ, лихвите по заема трябва ли да ги осчетоводя като разходи за бъдещи периоди или да си ги начислявам само текущо за месеца?

# 179
Здравейте!

Ако ще е общ бизнес по-добре да сте съдружници в ООД, а например ти да си и управител. Тогава ще се осигуряваш на ДУК и няма да имаш отношение по КТ и да трябва да съобразяваш часовете по трудовия си договор.

Благодаря за отговорът! Аз в момента съм управител. Ако те разбирам правилно, аз трябва да се водя управител във фирмата и по този начин той няма да ми плаща осигуровки и не трябва да информирам настоящия ми работодател. Какво означава да се осигурявам на ДУК?

Общи условия

Активация на акаунт