Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 679
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
ancholina-за да се признае определен период от време за стаж не е необходим само договор,подават се куп декларации,ежемесечно.За ваше успокоение вземете си един ПИК-код от офиса на НАП по лична карта -това е код ,с който може да си проверявате всеки месец кой,какво  и колко е декларирал,че ви плаща.

# 151
Благодаря много,Sause baus.

Понеже от предишната си работа,когато подписвах договора и видях,че са ми сгрешили ЕГН-то и го върнах,та правиха нов с вярно ЕГН.Затова не знам как ми щукна да погледна старите и естествено,каквато съм паника,веднага реших,че нещата са катастрофални.

Наистина много благодаря!

# 152
  • София
Не е лошо освен ПИН от НАП да си изкараш и ПИК от НОИ пак става срещу лична карта и веднага. Там се вижда всичко което е подавано, както и всички болнични и други нещица.

# 153
Имам въпрос и моля за информация, ако някой е наясно Simple Smile
Ще си подавам данъчната декларация, но една от бележките, които трябва да приложа към декларацията не ми е оригинал, а ми я изпратиха по e-mail ( т.е. е разпечатана на принтер). Мога ли да приложа въпросната бележка или задължително ми трябва оригиналът (защото ще е много трудно да се сдобия с него).

# 154
Приложете бележката,като я заверите-"Вярно с оригинала!" и подпис.
Това е!
Успех Peace

# 155
  • В един копнеж!
Последното становище, което излезе по отношение на Прил.4 към ГДД чл.92....да попитам? Собственикът и управителят са едно и също лице, собственикът като такъв има една сума от няколко стотин лева, заети на фирмата още при нейното стартиране за текущи разходи?! Съответно тази сума не му е изплатена. Не е заведена като заем, допълнителна капитална вноска или по чл.134 от ТЗ. Това води ли се свързано лице? Четох какво значи "свръзани лица" обаче никъде като че ли не намерих гореспоменатия пример с обяснението.
Ще помогнете ли с мнение?

# 156
Приложете бележката,като я заверите-"Вярно с оригинала!" и подпис.
Това е!
Успех Peace

Благодаря за бързия отговор!

# 157
  • София
Последното становище, което излезе по отношение на Прил.4 към ГДД чл.92....да попитам? Собственикът и управителят са едно и също лице, собственикът като такъв има една сума от няколко стотин лева, заети на фирмата още при нейното стартиране за текущи разходи?! Съответно тази сума не му е изплатена. Не е заведена като заем, допълнителна капитална вноска или по чл.134 от ТЗ. Това води ли се свързано лице? Четох какво значи "свръзани лица" обаче никъде като че ли не намерих гореспоменатия пример с обяснението.
Ще помогнете ли с мнение?

Според мен да свързани лица са. Но ако не са направени през тази година въпросните допълнителни вноски не съм сигурна че трябва да ги описваш. Аз днес ще чета вече задълбочено указанието и започвам и аз да попълвам въпросното Приложение да видим какво ще сътворя и аз Simple Smile

# 158
Според мен са свързани лица,но трябва да се вземе в предвид кога са направени.

# 159
Здравейте и от мен, ще се радвам да получа малко разяснения по един въпрос. Търсих доста информация тази седмица, но не можах да си изясня нещата.

Работя на трудов договор, по който получавам 2200 чисто.
Управител и съдружник съм на ООД, нямам подписан ДУК, никъде в документите няма зададена сума, която да получавам като управител.

ООД-то беше без дейност, сега разбирам, че миналата година са плащани разни покупки (онлайн) с фирмената карта, за което има фактура и съответно сега трябва да се почне осигуряването ми (с много задна дата).

Какви осигуровки се дължат от мен като управител? Каква сума мога минимално да запиша, че получавам и какви са глобите за невнасяне на осигурителните вноски?

Много ще съм ви благодарна ако ми дадете малко повече информация, защото другите съджурници са си правили каквото могат без мен.  Praynig #Cussing out

# 160
Здравейте и от мен, ще се радвам да получа малко разяснения по един въпрос. Търсих доста информация тази седмица, но не можах да си изясня нещата.

Работя на трудов договор, по който получавам 2200 чисто.
Управител и съдружник съм на ООД, нямам подписан ДУК, никъде в документите няма зададена сума, която да получавам като управител.

ООД-то беше без дейност, сега разбирам, че миналата година са плащани разни покупки (онлайн) с фирмената карта, за което има фактура и съответно сега трябва да се почне осигуряването ми (с много задна дата).Това,че са извършвани покупки не е основание за възникване на основание за осигуряването Ви

Какви осигуровки се дължат от мен като управител? Каква сума мога минимално да запиша, че получавам и какви са глобите за невнасяне на осигурителните вноски?

Много ще съм ви благодарна ако ми дадете малко повече информация, защото другите съджурници са си правили каквото могат без мен.  Praynig #Cussing out

Уточнете си взаимоотношенията с останалите съдружници.

# 161
  • Варна
Имам въпрос и моля за информация, ако някой е наясно Simple Smile
Ще си подавам данъчната декларация, но една от бележките, които трябва да приложа към декларацията не ми е оригинал, а ми я изпратиха по e-mail ( т.е. е разпечатана на принтер). Мога ли да приложа въпросната бележка или задължително ми трябва оригиналът (защото ще е много трудно да се сдобия с него).
Принтирай си я на цветен принтер !

# 162
      За месец март съм подала декларация 6 с по-малки суми, отколкото са платени. Вадила съм удостоверение за липса на задължения без проблем. С електронния подпис съм проверявала, нямам задължения още преди да закрият единната сметка. Всичко беше на нула. Ако НАП обвързва платежните с декларираното, би трябвало да има разлика. А няма нищо надвнесено.

# 163
 борчето, проверете отново с ел.подпис Справка за извършени плащания ,преведени по сметките на  и погасени задължения с тях.В началото на март,не винаги беше активна.

# 164
Sause baus, спомняш ли си кога въведоха единната сметка? Рових в гугъл, но нищо не открих.

Общи условия

Активация на акаунт