Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 563
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
По първия трудов договор  си взимаш пълното майчинство.
Назначават те по втори при друг работодател на пълно работно време - няма проблем. И от там си получаваш заплата. Важното е, да не прекратяваш трудовото отношение при първия.
Когато майчинството свърши. Напускаш на първото място и на второто ти сменят договора от допълнителен на основен.

Втория работодател трябва да го уведомиш - все пак договора трябва да е допълнителен, не основен. Първия - не е необходимо.
По първия договор си в "отпуск", така че не е проблем по втория да си на пълно работно време.

Имам два въпроса относно това:
В този случай и от двете места ли се натрупва платен отпуск?
След като детето навърши две години може ли при основния работодател да се ползва отпуск по чл.167 и да продължи работата при допълнителния?

# 556
  • тук-там
1. Да.
2. Да.  Peace

# 557
# 558
  • Варна
Едно рамо,моля-таксата в Агенцията по вписвания за публикуване на ГФО по електронен път е
20,00 лева?
Благодаря Hug

Да, толкова е!  Grinning
По повод ТР  newsm78 въпрос от мен.
Когато искам да проверя с ел.подпис  на фирмата ми в ТР подадените миналата година документи не мога да отвора Г2 . ОПР и Баланса се отварят. Нещо проблем с Java ? При вас как стоят нещата ?

# 559
За разглеждане на подадените заявления излиза  съобщение,да се посочи сертификата и пин кода на подписа и при потвърждение са достъпни всички документи. Peace

# 560
  • тук-там
По повод ТР  newsm78 въпрос от мен.
Когато искам да проверя с ел.подпис  на фирмата ми в ТР подадените миналата година документи не мога да отвора Г2 . ОПР и Баланса се отварят. Нещо проблем с Java ? При вас как стоят нещата ?

Нещо от Джавата е. В офиса на 2 от компютрите също не се отваря. На моя се вижда всичко. Уж са еднакви версиите, ама утре ще ги гледам по-подробно. Peace

# 561
Ако е от Джвата-на сайта на АВ ме пита дали искам инсталация и потвърдих.Влизайте през Интернет експлоуер, ако подписът не е конфигуриран за другите браузъри.Но ако е Джавата -там където не пуска пита дали не желаете актуална версия за инсталация.

# 562
Здравейте! Не знам дали тук е мястото за въпроса ми,но ще го задам. Имам фирма (ЕООД),която се занимава с транспортна дейност.Имам счетоводител,но мисля да го сменям.Та да мина на въпроса-може ли да ми препоръчате счетоводител,защото наистина нямам никакви познати,които да разпитам!

# 563
  • Балчик
Здравейте! Не знам дали тук е мястото за въпроса ми,но ще го задам. Имам фирма (ЕООД),която се занимава с транспортна дейност.Имам счетоводител,но мисля да го сменям.Та да мина на въпроса-може ли да ми препоръчате счетоводител,защото наистина нямам никакви познати,които да разпитам!
Напиши града в който си , така ще ти пишат колеги от твоят град.  Peace

# 564
Извинявам се! От гр.Шумен съм

# 565
  • Юпитер- Сатурн
Как изписвате подаръците? При изписване 609/гр.30, 4532 програмата не ми включва ДДС-то в дневниците. Дайте идеи как най- точно да го направя. Въртеше ми се 609/709 и после 709/гр.30, но се изкривява ОПР. През 498 не ми се иска.

# 566
  • Русе
Здравейте,имам спешна нужда от съвет , ето и моя казус - назначена съм на тр.договор 03.2012 по чл.68 ал.1 т.2 от КТ и с връзка чл.70, в момента съм бременна в болничен и искат да ме освободят от работа по чл.325 по взаимно съгласие,като имам право на борса на мин.обезщетение.Това възможно ли е ,Господи??? Договорът ми бил срочен и нямало значение че съм болничен,освобождават ме защото магазина в който работих го затварят.Четох този член 68 ал.1 т.2 и там пише че имам същите права и задължения като работниците с договор за неопределено време. Преди да започна на тази работа бях на борса 1 месец на мин.обезщетение.

Моля за отговор или за връзка с кого да се консултирам в Русе  Praynig . Благодаря предварително   bouquet

# 567
  • тук-там
За каква работа точно ти е договора. Прекратява се със извършването на работата, за която си наета. Болничния за бременност и раждане ли е или обикновен - не, че има значение, де...
И защо по взаимно съгласие. Настоявай за чл 325, но НЕ т. 1, а т. 4.
Така ще имаш право на пълна борса.
Търси си друга работа, защото ще останеш без болнични.

# 568
  • Русе
Договорът ми е до завършването на определен проект.Болничния ми в момента е за 7 дни а следващия ще е за 30 дни,рано ми е за раждане в 10 седмица съм Simple Smile Утре ще се консултирам с Инспекцията по труда.

# 569
  • тук-там
Рано или късно този договор ще бъде прекратен, дори и по време на бременност. Потърси от сега друг работодател. Peace

Общи условия

Активация на акаунт