Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 581
  • 734
  •   1
Отговори
# 540
Едно рамо,моля-таксата в Агенцията по вписвания за публикуване на ГФО по електронен път е
20,00 лева?
Благодаря Hug

# 541
  • В полите на Пирин планина
Едно рамо,моля-таксата в Агенцията по вписвания за публикуване на ГФО по електронен път е
20,00 лева?
Благодаря Hug

Да, толкова е!  Grinning

# 542
Много благодаря,че нещо май има намаление в сравнение с миналата година и не повярвах Embarassed

# 543
  • Русе
Здравейте! Ще почвам работа във филиал на една фирма. Тук в града нямат счетоводител. Въпроса ми е как ще се предвижват документите ми към НОИ: Упълномощеното лице от тук или ще трябва да се пращат в другия град? Понеже ще трябва да подам ЗАЯВЛЕНИЕ-ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 54 КСО, а доколкото разбирам срока е 3 дни, искам да знам предварително и да не изпуснем срока  Simple Smile

# 544
  • тук-там
Здравейте! Ще почвам работа във филиал на една фирма. Тук в града нямат счетоводител. Въпроса ми е как ще се предвижват документите ми към НОИ: Упълномощеното лице от тук или ще трябва да се пращат в другия град? Понеже ще трябва да подам ЗАЯВЛЕНИЕ-ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 54 КСО, а доколкото разбирам срока е 3 дни, искам да знам предварително и да не изпуснем срока  Simple Smile

Документите ти ще се подават в РУСО по регистрация на фирмата - където е седалището.
Ще си изпратиш документите по куриер или по пощата.
От кога ти е обезщетението?
Декларацията се подава до 15 число на месеца, следващ месеца от който започва обезщетението, или следващ месеца в който си им я представила.
Дай дати.

# 545
  • Русе

Документите ти ще се подават в РУСО по регистрация на фирмата - където е седалището.
Ще си изпратиш документите по куриер или по пощата.
От кога ти е обезщетението?
Декларацията се подава до 15 число на месеца, следващ месеца от който започва обезщетението, или следващ месеца в който си им я представила.
Дай дати.

В момента съм в отпуск/майчинство за отглеждане на дете до 2 годишна възраст - втората година. Фирмата, в която работих искам да напусна и веднага да почна на новото място. Старото място искам да напусна по взаимно съгласие и да ми се изплати натрупалата се отпуска. На старото място трябва се подаде Приложение 12, правилно ли съм се ориентирала? А на новото Приложение 4. До кога е срока за подаване на тези документи?

# 546
  • тук-там
На старото място - до 3 дни от прекратяването. - трябва да се подаде прил 12- промяна в обстоятелствата.
На новото обаче, ще трябва да имаш поне 1 отработен ден и тогава да подадеш чл. 54. За това срок няма - в смисъл има достатъчно време да се подаде декларацията....
На новото ще взимаш 50%..
Защо не си останеш на старото по трудов договор и да изчакаш да ти свърши майчинството на 100% и тогава да го прекратиш.
А на новото да започнеш на втори трудов договор.
Така получаваш пълно майчинство по първия ТД и заплата по втория....

# 547
  • Русе
На старото място - до 3 дни от прекратяването. - трябва да се подаде прил 12- промяна в обстоятелствата.
На новото обаче, ще трябва да имаш поне 1 отработен ден и тогава да подадеш чл. 54. За това срок няма - в смисъл има достатъчно време да се подаде декларацията....
На новото ще взимаш 50%..
Защо не си останеш на старото по трудов договор и да изчакаш да ти свърши майчинството на 100% и тогава да го прекратиш.
А на новото да започнеш на втори трудов договор.
Така получаваш пълно майчинство по първия ТД и заплата по втория....

Може ли да ми разясните по подробно с трудовите договори: имам ли право по закон да съм назначена едновременно на 2 трудови договора на пълни работни дни и трябва ли да се уведомяват работодателите, че имам и друг?
Много ви благодаря за съветите и помощта   bouquet

# 548
  • тук-там
По първия трудов договор  си взимаш пълното майчинство.
Назначават те по втори при друг работодател на пълно работно време - няма проблем. И от там си получаваш заплата. Важното е, да не прекратяваш трудовото отношение при първия.
Когато майчинството свърши. Напускаш на първото място и на второто ти сменят договора от допълнителен на основен.

Втория работодател трябва да го уведомиш - все пак договора трябва да е допълнителен, не основен. Първия - не е необходимо.
По първия договор си в "отпуск", така че не е проблем по втория да си на пълно работно време.

# 549
  • Русе
По първия трудов договор  си взимаш пълното майчинство.
Назначават те по втори при друг работодател на пълно работно време - няма проблем. И от там си получаваш заплата. Важното е, да не прекратяваш трудовото отношение при първия.
Когато майчинството свърши. Напускаш на първото място и на второто ти сменят договора от допълнителен на основен.

Втория работодател трябва да го уведомиш - все пак договора трябва да е допълнителен, не основен. Първия - не е необходимо.
По първия договор си в "отпуск", така че не е проблем по втория да си на пълно работно време.

Извинете, ако станах съвсем досадна, но имам още един въпрос: ако приемат малкия на ясла преди навършването на 2 годинки, тогава как се процедира?

# 550
  • тук-там
Тогава се връщаш на работа, подаваш промяна в обстоятелствата до 3 дни и получаваш 1/2 майчинство.

# 551
  • Русе
Тогава се връщаш на работа, подаваш промяна в обстоятелствата до 3 дни и получаваш 1/2 майчинство.

Много ви благодаря   bouquet

# 552
При подаване на заявление Г2 за ГФО  по електронен път в търговския регистър, документът за внесена държавна такса трябва ли да има печат от банката?  С електронно банкиране съм. Благодаря.

# 553
  • тук-там
При подаване на заявление Г2 за ГФО  по електронен път в търговския регистър, документът за внесена държавна такса трябва ли да има печат от банката?  С електронно банкиране съм. Благодаря.

Не, но трябва да се вижда референтния номер.

# 554
  • В полите на Пирин планина

Според мен - не. Всяко нареждане си има уникален номер.

Общи условия

Активация на акаунт