Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 282
  • 725
  •   1
Отговори
# 195

Миналата година ми бяха казали още едно "важно" суеверие, което не бях чувала - че като тръгнеш да раждаш не трябва да казваш на майка си. Майката най-много ще те мисли и ще насочва енергия и притеснение към теб, което не било добре. Не знам до колко да вярвам на това. Ще му мисля, като дойде моментът. Wink
Аз с предното раждане го спазих това. Голямо шоу беше. Както и преносвах 2 седмици... Само с ММ знаехме къде съм м/у 07 сутринта и 16ч30 следобед Sunglasses

# 196
  • Там някъде
Хайде и аз в новата темичма, малко на 13 страничка, но по-добре късно отколкото никога..... Grinning
Момичета, имам питанка, която ме притеснява. При изследване на стерилна урина се установи наличие на Ешерихия коли (май така се пита). Утре съм записана на лекар.... Има ли някоя мама, която сега или с предишна бременност, е имала подобен проблем и имате ли идея как се лекува и дали сега или след раждането? Уф, утре ще питам док, ама ми тъка отвътре....
За работата - надявам се да си бачкам до последно (много навреме се включвам по темата Mr. Green)
Относно лака за нокти - обожавам да съм лакирана и то все в едни такива любими за мен цветове - бордо, ярко червено, много тъмно синьо....абе страст си ми е маникюра и си го правя с удоволствие сега, че както каза една мама после не зная дали ще имам време.
niya_nicko и аз го зная това "суеверие", ама не само по отношение на майката, ами на всички и смятам да го спазвам. Гледай ти, чак сега като го спомена се сетих, че действително е суеверия, а пък аз си го приемах като константа Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 197
Момичета може да предлагате име на следващата темата, че като гледам с каква скорост пишетеееееееееее
'' Майките бързо изписват темите,докато Юлчетата плуват в кремите ''(лично творчество   Mr. Green ) и по-скоро за майтап

# 198
Момичета май питам за втори път, като предния път беше много отдавна, но може ли да ми обясните още веднъж (като на идиот!) как се усещат контракциите?Какво представляват? Колко време са? Колко болезнени? Винаги ли са болезнени? В коя част на корема?Знам, че ниско долу - но в средата, ляво, дясно?  

За подстригването - аз още преди 3 седмици се офъках, защото косата ми на нищо не приличаше. Не съм суеверна. Лакирам се, но рядко защото ме мързи  Mr. Green . Никога не съм се боядисвала още и затова не знам и колко е вредно.

Lilac: Добре дошла! Хареса ли ти Лондон? На мен ми е любим град! Чакаме разкази Simple Smile И да те питам и аз как мина пътуване със самолет?Пи ли нещо? Имаше ли някакво усещане?Декларация попълва ли?

Искам да ви споделя моето невероятно снощно изживяване. Както си лежах и усещах бебо как се размърда(както всяка вечер , като си легна) и по едно време почна а ме подритва доста по-силно от обичайното и като се загледах в корема ми направо се виждаха ритничетата! Мястото, където бебо риташе потупваше, корема прескачаше. Ооо беше тооолкова сладко, щях да се разплача!  Embarassed Искам да го гушна!

mini_moni : Жестоко заглавие за тема!!  Laughing

# 199
Момичета може да предлагате име на следващата темата, че като гледам с каква скорост пишетеееееееееее
'' Майките бързо изписват темите,докато Юлчетата плуват в кремите ''(лично творчество   Mr. Green ) и по-скоро за майтап
Joy Joy
да, или в същия дух " Юлчето докато се появи, ще бъдеме на тема 103"

# 200
Момичета май питам за втори път, като предния път беше много отдавна, но може ли да ми обясните още веднъж (като на идиот!) как се усещат контракциите?Какво представляват? Колко време са? Колко болезнени? Винаги ли са болезнени? В коя част на корема?Знам, че ниско долу - но в средата, ляво, дясно?  

Подготвителните контакции ( идва от контактиране- свиване) не трябва да бъдат болезнени. Усещането (при мен) е за стягане на целия корем. Матката е гладък мускул, който при дразнене пулсира/ се съкръщава. На първоначален етап това стягане продължава секунди и през деня е с различна честота. Ако стягането е по-продължително, придружено с болка или пък по-често, следва да се консултира с АГ. С напредване на бременността, подготвителните коннтакции стават все по-чести и все по-продължителни

# 201
А болката в целия корем ли е? Наподобява ли менструални болки? Съжалявам ако досаждам, но искам да съм подготвена, още повече че ми предстои летене със самолет  Embarassed Не съм сигурна дали съм имала контракции досега.Може би не съм усетила..

# 202
Joy Joy
да, или в същия дух " Юлчето докато се появи, ще бъдеме на тема 103"
    Laughing  ще добавя : " ...и с кървясали очи !'' tooth

# 203
  • Пловдив
Monik@, при мен болката е само ниско долу, а не обхваща целия корем.

# 204
Здравейте мами, абе гледам много розови щъркели са накацали на първа страница  Laughing
Аз също искам да кърмя, и търся лекции за кърменето, искам нагледно да видя как се прави и се разрових в youtube естествено  Laughing ето няколко клипчета с ясна и полезна информация
http://www.youtube.com/watch?v=G3K87l9hNOE
http://www.youtube.com/watch?v=qXAjp96nGS8
http://www.youtube.com/watch?v=OR7uE4wu9dw
http://www.youtube.com/watch?v=2RHIb_-a6bg
http://www.youtube.com/watch?v=eETqbr4chjs
http://www.youtube.com/watch?v=F6E3j605RKY
http://www.youtube.com/watch?v=yCWGNJDZNDk
Разбира се има още безброй много, просто напишете newborn breastfeeding или newborn latching. Аз ги намирам доста полезни и обяснителни.
За количката Hauck  виждах я на живо и има пълно легнало положение на летния кош- регулира се с въженце и няма определени позиции. Аз лично се колебая между тази, Hauck Lacrosse и Mamas&Papas Sola2.

# 205
  • Варна
С предната си бременност, понеже беше след аборт на бебенце с увреждания, не суеверия ме тресяха, ами направо фобии. Не се подстригвах, не се боядисвах, не се лакирах и т.н. Но към 5-6 месец вече на нищо не приличах и не се чувствах никак добре от това. Бебчето си растеше, всичко си му беше ОК и някак неусетно страховете ми се разсеяха и се преведох в приличен вид. С тази бременност съм спокойна от самото начало - лакирвам се понякога, когато имам излизане, подстригвам се, боядисах се веднъж с безамонячна боя. Но и аз се боядисвам 2-3 пъти годишно само за освежаване на цвета.

Момичета, снощи ми припомниха едно суеверие. На датата, на която сте усетили бебчетата за първи път, на тази дата ще родите. Аз го усетих на 17.01., т.е. на 17 юли. Не вярвам особено, но пък знае ли човек.

Lilac, радвам се, че си изкарала хубаво. Да си направим едно албумче с първите покупки за бебетата.  Thinking

# 206
  • Пловдив
За суеверията чувала съм,че като усетиш първото движение на бебето трябва да му купиш шапка  Joy

# 207
А болката в целия корем ли е? Наподобява ли менструални болки? Съжалявам ако досаждам, но искам да съм подготвена, още повече че ми предстои летене със самолет  Embarassed Не съм сигурна дали съм имала контракции досега.Може би не съм усетила..
принципно не би трябвало да има болка. Стегни си примерно бицепса и виж какво усещаш. Чувството е подобно, но в корема. Ако изобщо може да се локализира, стягането се усеща по-скоро в долното полукълбо на корема. Няма ляво и дясно, тя матката си е навсякъде и се стяга цялата, не на зони
П.С Говоря за себе си, и сега и предишния път

# 208
  • Пловдив
sweetpie, и аз съм си харесала Солата. Не съм я видяла... Тези позиции с въженце, дали ще е удобно

# 209
  • Пловдив
Добро утро и от мен!  Hug
 Явно тази нощ сме поспали повече.
И на мен ми предстои летене със самолет в началото на април и се интересувам как е минало, има ли някакъв дискомфорт? Разбрах, че попринцип след 28 седмица не се препоръчвало, но май това въобще не е общовалидно и не играе роля на забрана...

Между другото и на мен ми предстои летене със самолет на 02 април  Joy Попитах в самолетната компания преди да резервирам билети дали има проблем за бременни и те ми казаха, че след 28-сед. трябва някаква медицинска бележка, че нямаме проблеми. Но тъй като аз ще летя 26 сед, и се връщам 27-ма ще си взема бележка за всеки случай да не ме върнат Simple Smile

Аз съжаление отивам в командировка до Болоня, а не на почивка, но ще се опитам и да поразгледам, защото ще ми е за първи път в Италия и много се вълнувам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт