Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 263
  • 725
  •   1
Отговори
# 240

днес ми е тортесто, изядох 2 торти и се подух, лакомо д..е Blush
и аз съм така днес, ще убия някой за шоколад.... smile3508

момичета - аз ли доста по-напред вървя, но никой не е споменал за киселините от два дена направо ще умра Sick
Пия газирана вода, гледам и да не се тъпча с Талцид, пробвам и с дъвка, но... този път ще са май повече от миналия... а пък бебо се роди плешив тогава  Mr. Green

# 241
  • Там някъде
Дона_78, аз мога ли да те питам относно киселините как ги усещаш? Аз досега никога през живота си съм нямала киселини и сега се чудя newsm78 Горчи ми на гърлото, ама точно такова е усещането, направо гадно ми става..... Сори за тъпия въпрос, но.....Та възможно ли е това да са киселини?

# 242
Mrs Raven: При мен киселините са по-скоро като парене в стомаха. Много е гадно  Crossing Arms
Аз също имам от 3-4 дена вечер и засега търпя, но съм чувала че облекчавало прясното мляко!

# 243
Mrs Raven ами Моник го е обяснила добре - усеща се като парене, но при мен не е само в гърлото, ами все едно е по целия хранопровод. Това са стомашните сокове, които се връщат нагоре в гърлото и е малко странно като сравнение, но все едно си повръщала и след това освен гадния вкус в устата, усещаш и че някои ти е запалил пожар в хранопровода  Peace
Това с горченето наподобява гадене... ти имаш ли още?

Моник, ами да си кажа снощи пих прясно мляко - е половин чашка, но поне през нощта нямах. Иначе вечер като се събудя и е направо ужасно ... като че ли със първия ми син повече ги търпях Sick

# 244
Дана, значи може да има много коса  Grinning  Аз с това се успокоявам  Crazy Иначе, да -  и аз по-скоро имах предвид парене по хранопровода.

# 245
  • Варна
Здравейте пак.
Аз не се стърпях и отидох да се консултирам с паразитолог за резултатите от токсоплазмозата.
Каза, че няма от какво да се притеснявам. Някога съм била заразена и съм я изкарала, но със сигурност не е било през последните 6 месеца. Дори е добре, защото сега имам имунитет и няма опасност за бебето. Общо взето, каквото и вие ми казахте и каквото прочетох в нета. Но да ми е мирна главата.

Моник, аз утре също съм на ФМ. Стискайте палци и на мен.

За болките в краката, имам ги и аз и точно, когато спя. Откакто пия магнезий е малко по-добре, може би ако се увеличи дозата ще е още по-добре. Сутрин като стана най-боли и ми е едно такова вдървено. Започнах обаче да правя малко сутрешна гимнастика и това определено ме облекчава. Иначе навън ми става все по-трудно да вървя. Започват едни болки от кръста надолу и по краката и вървя като патица, не мога да правя и големи крачки.

За лакирането. Не обичам да се лакирам, може би защото си падам малко мързелива, а това си отнема време. През 2-3 дена търкай с лакочистител, мацай лак, чакай 1 час да изсъхне без да пипаш нищо... не е за мен. Но на краката имам. В момента само на големите пръсти, защото о няколко години имам проблеми с гъбички  Embarassed, които е можах да излекувам. Така и ще отида да си раждам, че те тези ми нокти са в такова състояние, че не можеш отсега да им разбереш цвета. Някой ден май ще трябва да отида да ми ги махнат (след като родя).

# 246
  • Там някъде
dona_78 , аз и гадене съм нямала Embarassed първите месеци все едно не бях бременна, никакви симптоми освен спане... не е истина ако е гадене и при мен започва 5 месец Joy

# 247
josi_josi, при секцио май не е хубаво да има лак на ноктите на краката. Дано, скоро да усетиш бебо и да се успокоиш.

До колкото аз знам за лака на ръцете и ноктите, е мит или поне не във всички болници има такова изискване.Като ми правиха лапароскопия в Надежда попитах и те само се изсмяха и ми казаха:...."че за лака го казват, защото така не може да се види дали ти посиняват ноктите, но ако ние чакаме да ти посинея ноктите ..............'

# 248
  • Русе
Здравейте!
И аз се включвам от време на време, но се опитвам да го правя поне по основните въпроси.
За киселините - и аз ги имам. Предния път започнаха в шести месец, сега по-рано. Като стане нетърпимо вземам Талцид.
За разкрасителните процедури - подстригвам се, боядисвам се, лакирам се и т.н. Кожата ми е доста зле, но не смея да отида на козметик. Освен да се напаря у нас и да се поизстискам..Вие ходите ли на почистване на лице?
Аз още не съм усетила движение на бебка. И като казах "бебка", моля да ми добавите  stork-girl ако е възможно.   Peace
Пушачка съм, но и двата пъти като видях теста и ги отказах от раз. Не ми се е допушвало. Гледам и да не стоя в задимени помещания.
За яденето - налитам много на тестени изделия. Преди можех да ям без хляб, а сега - не.
Количка съм харесала Малибу на Hauck, защото е лека. Старата ми беше 15кг, за това сега искам нещо по-леко. Харесват ми и полските колички, но тях ги няма втора ръка, защото са нови модели.

# 249
Здравейте момичета няколко дни не успях да ви следя и много сте изписали. В събота вдигнах температура над 38 градуса, обадих се на гинеколога каза ми да пия панадол, но до неделя на обяд не успя да спадне и компреси слагах и какво ли още не. Отидох в спешното на Токуда, пуснаха ми кръвни изследвания, които показаха 60 пъти увеличен CRP и веднага ми изписаха антибиотик. За един ден ми спадна температурата, сега имам само кашлица (доста силна) но ми изписаха сироп. В четвъртък имам среща с гинеколога да видим до кога ще пия антибиотика. Дано най накрая да разбера и пола на бебчето ми. То горкото много риташе докато имаше температура, много ми ставаше гадно, толкова го измъчих. Дано ми мине по-бързо кашлицата.

Чакам с нетърпение четвъртък за да разбера пола и да си видя бебчето, стискайте ми палци!!!

# 250
  • Там някъде
lubito, даже днес съм на почистване на лице Simple Smile Аз от година и половина - две си ходя в един и същи салон, който си е специализаран в грижи за лице и кожа и съм адски доволна. То и при мен едни трънчета, едни пори, едно чудо, така че се налага, а и аз обичам да ходя на разкрасяващи процедури Crazy

# 251
[i]Нито при секцио, нито при нормално раждане не се лакирайте (направете си маникюр/ педикюр, но без лак или с безцветен такъв) - първият признак, че нещо не е наред, не помня обаче с бебето ли или с вас, било посиняване на ноктите. Общо взето помня, че това е много важно.
[/i][/u]

да, като прочетох и останалите подобни отговори, май най-добре ще е безцветния, така хем ще си доставя удоволствие, хем няма да преча на лекарите ! Thanks !

# 252
Е, ако влезем на непланирано секцио никой няма да ни трие лака.Мен са ме оперирали по спешност час и нещо след като бях вечеряла, само пръстените ми свалиха и това беше. Иначе изискването за лака, бижутата и празния стомах е за всяка една планирана операция под упойка, не конкретно за раждането.
А за връзката между киселините и косичката на бебето-това е мит  Wink Аз получавам всяка вечер и пийвам по глътка вода периодично. Може и малко сода за хляб, но много малко. При мен киселините съм сигурна че са от магнезия.

# 253
здравейте,искам да попитам знаете ли кои чайчета са разрешени по време на бременост.????

# 254
липа, шипки и джинджифил  Peace

Общи условия

Активация на акаунт