Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 260
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
  • София
За контракциите - при мен се получава много силно стягане на целия корем...Няма как да го сгрешиш с движение на бебето, защото корема ми става като камък, супер опънат.
Забелязвам, че се получава след дълъг работен ден и повече стоене в седнало положение пред пс-то  или при малко повече напрежение...
Надявам се в това да се изразяват тези подготвителни контракции, въпреки че на моменти имам и болки, но диаспорала определено върши работа.

# 256
Хм, това разширяване на таза явно ще създава проблеми. Само се чудя защо мен ме боли гърба, би трябвало да е кръста newsm78
Като разберат всички пола, ще направим една статистика момчета или момичета ще са повече  Grinning

За ноктите, мога само да се оплачa, че моите са в плачевно състояние, така се цепят, чупят и какво ли не. Мисля да си направя ши лак, но не знам дали не е вреден.

# 257
По въпроса за косата ,аз като фризьор да се изкажа:няма абсолютно никаква вреда от боя за коса върху плода,стига тя да е професионална от салон,това за подстригването не го разбирам какво влияние може да окаже при бременост.Лака и шилака също са безвредни ,като изключим миризмата,че можеда ви подразни.

# 258
Мами ,мен ме вълнува ,с първата бременност от кога започнахте да пиете лактогонния чай за увеличаване на кърмата ,от кой чай сте пили и сте доволни,как сте  го приготвяли.
За киселини засега нямам проблеми
За спане предната седмица се въртях много през ноща ,сега спя като заклана.
За болките които имате ,според мен е че бебо расте и вътре я се разтяга ,подготвя се организма ,все пак било е 70 гр и изведнъж 240 грама ,нормално е тук да ви заболи там да ви заболи ,но ако е нетърпима болката се обаждайте на АГ за консултация.
А да ви кажа от два дена такова слънчево време и с малкия излизаме ,друго си е ,така ми беше писнало все в къщи все мрачно.
И моята коса ми е дълга и искам да се пострижа  ,с първата бременност рано се постригах и после разбрах че е момче ,сега съм решила да търпя ,и когато разбера пола и ако е момиче Simple Smile спокойно да се пострижа хи хи глупости говоря,най вероятно сега като стане жега ще се пострижа.
За нокти -то и сега нямам нокти ,но от скоро пия прегнакер и ще ми станат твърди ,най вероятно ще се лакирам ,иначе в МДом като раждах ,ми направиха забележка че съм лакирана и накарах мъжа ми да ми носи лакочистител да го махна .но беше късно:)

# 259
Всичките ми операции (6 броя) единственото изискване е -Гладна и Жадана. Няма такова нещо за лак , ако искаш може и с фондьотен, червило и спирала да отидеш да раждаш. Това ми го е казал доктор Завеждащ родилно отделение. Аз също си ходя на фризьор, маникюр и педикюр, също и кола маска.

# 260
Здравейте!!!! Бързам да се включа , че да не забравя и после се връщам 3 страници назад да чета!   Peace
За лака : Аз съм с гел и лак върху него. Не знайно защо грам не съм притеснена от това. Знам,че на раждането не трябва да го има(не казвам,че съм от най-компетентните), т.е. в 8-9 месец го махам!!!  Crossing Arms Whistling

За болките в кръста и безсънието : И аз с вас. Слагам,когато е по-силна болката, от декоративните възглавници сгъната на 2, за да се изпъча хубаво (поуспокоява ме). Аз болката си я обяснявах с шофирането( търговски представител съм)

За работата : Имам притеснения за намеренията им към мен. Могат ли да ме уволнят и на какво основание? (Може да е от хормоните притеснението ми)

ОООООО РИТНИЦИТЕ... сигурна съм,че 3ти ден ги усещам!!!

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 261
  • София
GG BG, ти уведомила ли си работодателя си официално (писмено) за бременността? Мисля, че ако не са уведомени, биха могли да те уволнят.

# 262
Тони, не съм. Моя колежка е по майчинство вече.Каза, че никой нищо не и е искал и само е казала устно(както и аз). Никой с нищо не ме е заплашвал естествено, но АГ каза ако се притеснявам, че ще пуска болничен. Но аз съм добре и ми се ходи на работа...

# 263
И аз само устно уведомих че съм бременна..но при мен се появи проблем като си взех болничен за две седмици..но до колкото знам нямат право да те уволнят ако си на постоянен т.договор....моите искаха неплатена да ме пуснат. Не им се плаща.. много нерви изхабих с моите шефове..

# 264
Докато четох видях въпроса за чайовете и реших да споделя тази информация , която намерих за джинджифила

"Пиене на чай от джинджифил по време на бременност и кърмене

Чаят от джинджифил се говори, че е токсична субстанция за нероденото дете. От друга страна, някои медици предписват чай от джинджифил като лекарство за сутрешното гадене. Темата остава спорна; най-доброто, което можем да направим е да не поемаме рискове. Можете да се консултирате с личния си лекар по въпроса ако желаете."

# 265
Излизала съм в болничен за 2 и 3 дни, но не с диагноза бременност. Не мисля,че тези болнични са им проблемите! Мисля,че всичко, което следва им е проблем.Притеснявам се.

# 266
Не се притеснявай излишно... събери информация за да си знаеш какви са ти правата. Аз това правя и сега, че не съм наясно хич..

# 267
Пуфф голям зор ми дадохте докато ви изчета, и все пак си оставих последните две страници за десерт #Crazy
elpet тези камъни ми ги носи свеки от Тасос, перфектни са за целта, тъй като са гладки и бели Wink

mashiana
и аз се спрях на тази марка колички Камарело, много ми харесва и като дизайн и като х-ки, няколко мнения съм събрала за нея, но всички са положителни Wink Има я на живо в Бургас, мисля към април да отскоча и да я разгледам на живо Simple Smile
bebe2 ние по предната седмица бяхме на Велинград за четири нощувки, планът беше за три ама удължихме с още една, питай ме защо   smile3515 Умрях от скука, само ядене, лежане и спане, едва чаках да си тръгнем. Ти поне имаш вече едно детенце, че малко или много ще си ангажирана. Пожелавам ти приятно изкарване  newsm10

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 22:00 от bee_di

# 268
  • Бургас
Не смогвам да Ви изчета, момичета! Hug
Мина добре прегледа, бебето тежи 300грама, отговаря си на седмиците.Пръстите на двете му ръце бяха в устата, лекарят ме пита яла ли съм днес. Mr. GreenКачила съм 3кг, което е добре.Този път не се видяха атрибутите, но мъж е аз знам.
В понеделник съм на фм при доц.Томова, нямам търпение.
При пътуването със самолет не съм попълвала декларация, важното е коланът да е закопчан под корема.При излитането се опитвах да гледам над седалките, не ми стана лошо, всичко мина много добре.

# 269
Супер бравос за прекрасните параметри на бебока. Ах как ти завижда че си при Томова сега в понеделник аз съм чак другия вторник и вече не ме свърта.

Общи условия

Активация на акаунт