Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 235
  • 725
  •   1
Отговори
# 315
Много ви благодаря момичета, много сте мили  Hug

milevami : Като отидох ми записаха единствено данните (рожденна даната, дата на последна М, тегло, височина). После легнах на кушетката и ме питаха дали искам да разбера пола. Полът беше и първото нещо, което установи лекарката. Всичко беше през корема, продължи около 40-45 минути. Мъжът ми седеше един стол до мен и гледахме в голям екран(лекарката си имаше друг  Party ) Първо започна да мери по-общите неща, тегло и т.н. Установява къде ти е плацентата. После се концентрира върху носната гънка, мозък, сърце, лице, корем, бъбреци и т.н. Всичко общо взето. Всичко измери. Най-накрая вече за бонус ни пусна бебето на 4D. Това беше. Беше много дълго наистина, чак се схванах, но това е наистина по-подробен преглед от първата фм(все пак сега бебето има повече оформени органи).Доколкото знам с вагиналех ехограф гледат допълнително единствено ако нещо не се вижда добре, заради обърната матка например). Накрая ми дадоха лист с всичко измерено и заключение накрая + снимки.

# 316
  • Пловдив
Аз съм с един номер отгоре след раждането.

И аз.Лошото е,че сега съм 41 ви и перспективата не е добра  Laughing

# 317
Много ви благодаря момичета, много сте мили  Hug

milevami : Като отидох ми записаха единствено данните (рожденна даната, дата на последна М, тегло, височина). После легнах на кушетката и ме питаха дали искам да разбера пола. Полът беше и първото нещо, което установи лекарката. Всичко беше през корема, продължи около 40-45 минути. Мъжът ми седеше един стол до мен и гледахме в голям екран(лекарката си имаше друг  Party ) Първо започна да мери по-общите неща, тегло и т.н. Установява къде ти е плацентата. После се концентрира върху носната гънка, мозък, сърце, лице, корем, бъбреци и т.н. Всичко общо взето. Всичко измери. Най-накрая вече за бонус ни пусна бебето на 4D. Това беше. Беше много дълго наистина, чак се схванах, но това е наистина по-подробен преглед от първата фм(все пак сега бебето има повече оформени органи).Доколкото знам с вагиналех ехограф гледат допълнително единствено ако нещо не се вижда добре, заради обърната матка например). Накрая ми дадоха лист с всичко измерено и заключение накрая + снимки.

Къде ходи на ФМ? Докторът ми препоръча само МЦ Фемина при д-р Цолова. По здравна каса ли мина или си плати и колко, ако си платила?

# 318
Подкрепям VeryMe с две ръце за др.Славкова Simple Smile Страхотен специалист и е много мила Simple Smile До колкото разбрах тя работи и във Вита и там изражда ....

# 319
  • Burgas
Момичета, вие споделяте за глезените ама се сетих да ви питам. Вярно ли е, че и стъпалата ще ни се уголемят?И може ли да се предотврати? Имало уж някакви стелки ама...не знам  Thinking
И аз да се впиша в групата на променените. Винаги съм имала тесен, слаб и дълъг крак но след раждането вече все по -често влизам в нормални обувки, всякаш сводът ми се е снишил, малко ми се е разширил крака и много от обувките който носих преди първата бременност вече не са ми удобни. Тази есен си купих страхотни обувки и с разочарование отбелязах, че око е тенденция може есен 2014 да не мога да си ги нося Grinning Чудесен повод да си купя нови, нали?  Grinning

# 320
  • София
Sunny kiss аз писах за лекаря, при който ходих на ранния скрийнинг, както сега и на фм, казва се доктор чучумишев, спеациалист по фм, работи в клиника малинов, като преди това е работил в тина киркова. аз лично съм мн доволна.
сега видях, че и  iliqna.avramova е писала че ходи там Peace

вана - ето това е нашата,анатомична вана със стойка на cam и до момента я ползва сина ми, мисля и за бебето да я ползвам, живот и здраве.  много съм доволна.
http://kasida.bg/cam-anatomichna-bebeshka-vanichka-baby-bagno-blue-434-15438.html

Monik@ честити ви сини гащи!

# 321
milevami : При д-р Стратиева в 1 АГ св. София(но работи и на други места). Препоръчаха ми я. Прегледът се заплаща, никъде не е по здравната каса, защото е по желание. На мен ми струваше 60лв.

elpet: Meрси !

# 322
Момичета, вие споделяте за глезените ама се сетих да ви питам. Вярно ли е, че и стъпалата ще ни се уголемят?И може ли да се предотврати? Имало уж някакви стелки ама...не знам  Thinking
Аз съм с един номер отгоре след раждането. Не вярвах, че е възможно, но .........................  Crossing Arms Сред познатите ми мамчета не се среща такъв проблем. Явно се случва рядко.

Моник, честито сбъднато желание.
Аз също след раждането 1 номер повече а и самото стъпало ми е по дебело

# 323
Подкрепям VeryMe с две ръце за др.Славкова Simple Smile Страхотен специалист и е много мила Simple Smile До колкото разбрах тя работи и във Вита и там изражда ....
Аз за потвърждение на бременоста ходих при нея наистина много мила и внимателна и обяснява много Да в Вита работи изражда там но не работят с здравната каса

# 324
  • Там някъде
Sunny kiss , за ФМ аз също мога да ти препоръчам Св. Петка до 20 поликлиника. На мен там ми следят бременността и там си ходя на ФМ. За Стратиева и аз съм чувала страхотни неща, мен обаче ме гледа Янкова първия път. За втората ФМ толкова много си я харесах, толкова много държах да съм при нея, че се записах 2 месеца по-рано Embarassed
Момичета, относно увеличаването на номера на крака - като бях на йога мацката обясни, че тъй като при бременност се качват доста килограми, тялото натежава и при някои жени свода "пада" надолу. Лошото е, че старато положение не се връща като родим и отслабнем. Не зная дали това е вярно, но е логично. Та тя препоръча вечер преди лягане да се вдигаме на пръсти по няколко пъти - 1. предотвратявало крампи и 2. предотвратявало падане на свода. Другото, което препоръча е да не се ходи на равни обувки, а на такива с ток или подметка на петата между 3-5 см.
Моник честито за сините гащи  bouquet

# 325
  • Пловдив

mashiana[/b] и аз се спрях на тази марка колички Камарело, много ми харесва и като дизайн и като х-ки, няколко мнения съм събрала за нея, но всички са положителни Wink Има я на живо в Бургас, мисля към април да отскоча и да я разгледам на живо Simple Smile

bee_di, в кой магазин я има в Бургас, може и в Пловдив да има такъв, за да я видя и аз. Защото на живо количките са много по-различни. Искам количката да е по-висока, а тази ми се струва такава а и се влюбих в цвете и дизайна.

# 326
Момичетата, които правихте имниоц. - leaaa и pival мисля беше,

сега се чух контролно с лекаря за утрешната процедура. Вика ме 1 ч по-рано, защото трябвало първо да се проведе разговор с мен, после да подписвам някакви документи и чак тогава да я направят. При вас имаше ли такова нещо ? притесни ме..

# 327
  • София
A pleasure тази хавлиена подложчица конкретно за ваничката на Чиполино ли става или е универсална? Аз не съм висока, но пък ако не ми хареса ще сваля стойката.

да, универсална е

Въпрос към мамите с по едно, две дечица вече - някои ползвал ли е такова кошче за памперси и струва ли си парите: Кош за памперси

аз имам такъв. доста майки си купиха такива, но повечето не го използват вече. Аз си го ползвам, защото нямам балкон на детската стая на който да ми седи кошче. За мен е удобно. Но истината е, че за много майки е скъпо. Една касетка ти е 17-18лв, а ти стига горе-долу за 1 седмица. Гледам да избягвам общият кош, тъй като си мирише, нищо че го изхвърляме ежедневно и се намира в шкаф под мивката. Отвориш ли шкафа и може да ти прилошее. Особено след като захраните бебето и акото наистина започне да мирише.

Момичета, вие споделяте за глезените ама се сетих да ви питам. Вярно ли е, че и стъпалата ще ни се уголемят?И може ли да се предотврати? Имало уж някакви стелки ама...не знам  Thinking

Най-често да. След раждането стъпало ми се уголеми почти с цял размер. Само за справка, вече нося кажи-речи 42  Sad  Но до колкото знам това става само с първото раждане.

За ваничката, мисля да си взема със стойка, но защо казвате, че не са подходящи за ниски жени? Като гледам височината на стойката е 80-90 см. Аз съм много ниска - 152 см, но имам ужасни болки в кръста и не мога да си представя да се навеждам много надолу или да клеча по земята, където става и течение. Със сигурност пък масата е по-висока и ако слагам там ваната ще е още по-трудно.

според мен повече ще ти се натоварват ръцете, защото ще са ти по-приповдигнати. Но истината е, че няма как да знам. Аз съм 182см и за мен стойката ми е супер удобна. Иди в някой магазин, виж на живо, тествай с някоя по-тежка чанта, дали ще можеш "да я къпеш" 20тина минути  Wink

При Славкова е много добре да си правите ФМ. Аз миналата бременност си я правих при нея, сега отново се записах за 27.02 За следенето  - тя ми каза преди месец, че следи във Вита, в събота, и не по ЗК. Мен не ме устройва да разчитам на лекаря си само в съботите, трябва да знам, че като му се обадя винаги ще е на линия. Всеки сам си решава де Simple Smile

# 328
Момичетата, които правихте имниоц. - leaaa и pival мисля беше,

сега се чух контролно с лекаря за утрешната процедура. Вика ме 1 ч по-рано, защото трябвало първо да се проведе разговор с мен, после да подписвам някакви документи и чак тогава да я направят. При вас имаше ли такова нещо ? притесни ме..

Няма от какво да се притесняваш и при мен беше така.Аз я правих в Майчин Дом и отидох там към 9, докато ме приеамат, докато подпиша една камара документи, после преглед и то стана 13ч Simple Smile Не се шашкай, действай каквото ти кажат докторите и всичко ще е наред.Стискам ти палци.Пиши после като мине Simple Smile Пак казвам няма нищо страшно, не го мисли толкова Simple Smile Ако си прочела в онази тема, още едно момиче потвърди това което и аз написах там, а именно - процедурата не е страшна или гадна, по гадни са инжекциите нош па,които после ти бият мускулно Simple Smile

# 329
Понеже говорите за къпане, ето един туториал, гледам жената не ползва анатомична вана.
http://www.youtube.com/watch?v=l0x4Kpy0Z88
Днес бях на лекция за бременни, според мен от клипчетата в youtube можеш да научиш доста по-съдържателни неща. На всичкото отгоре съседката по стол беше яко болна и аз станах и си трагнах още в началото на лекцията. Не мога да ги разбера тия хора, ми като си болен стой си вкъщи, а тя даже дошла да ръси бацили сред други бременни, аман от прости хора. Не знае ли, че върлува свински грип.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 13:47 от sweetpie

Общи условия

Активация на акаунт