Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 166
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
 newsm78Добро утро, неуморни! Laughing Не смогвам да ви изчета. Аз в това приказно време не се задържам в къщи и изостанах с участието в темичката.
Направих втори ФМ и  БХС и чакам резултати. Бебето ми е много срамежливо и още не можем да разберем дали ще е фльонга или пак ще ритаме топка в парка newsm78
Гледам и на вас палтата са отесняли. Аз има едно бременно палто от предишния път и сега мисля да изкарам с него. Пък и пролет идва - не искам да  си харча парите сега, по-добре за по-пролетно-летни дрешки! А идеята с шала е много добра.
diyana_mihova успех на ФМ, всичко ще е наред.

# 376
  food010 
 Добро утро
Какви сте ранобудни. Стягам се да ходя на консултация сега дано вече ми се види какво е бебенцето много искам да знам вече. После съм на БХС. там дано всичко да е наред

# 377
Avencis стискам палци!

# 378
 kaffeetrmker_2
Добро утро, бременнещи Hug. Гледам малко като на пенсионерска сбирка сме го обърнали, тук ме боли, това не ми е наред Laughing
Не че някой ме отрази вчера, но аз все пак ще споделя моята песничка за днес: http://www.youtube.com/watch?v=SiJipelAsQI, малко радост за очите и ушите за да се настроим любовно newsm76 ( не само към бебчетата Wink)
Аз по този повод да се оплача. Снощи бях като парцал, главоболие, кръстоболие, коремоболие, гърдоболие, абе всичко в едно. И ММ, милия решава с ласки да ме утеши и очевидно надявайки се на малко подюрганни нежности. Ми, къде не ме пипна, там не ме болеше smile3511 и накрая му угасна ентусиазма. Пък и съм станал пластична като тухла четворка...
Как ще го караме.. нали сме малко френчи вкъщи, и без вино, камамбер и секс, то живот ли е ooooh!

# 379
Добро утро,тук вали  Wear Umbrella Цяла нощ се кокорих-имам болки в яйчниците  newsm78 ,имам и контракции тия дни въпреки тъпченето с хапчета,започна и едно парене -нападнали са ме гъбичките след антибиотика..Момичета,проблемите не ме оставят...АГ-то ми след като се отнесе така нехайно към измерването на шийката и трябваше сама да се справям с положението, не искам да я виждам и не мога да разчитам на нея  Sad  Много съм обезкуражена..живея в областен град,няколко хиляден- няма свястна болница,няма свестни доктори,няма денонощна аптека !!!И какво - всичко се оставя на произвола на съдбата  smile3518 не знам....със серклаж съм,а нямам подкрепата и доверието на никакъв доктор,не знам как за се измоля за честите МБ изследвания.... Tired
Пак ми започва криво деня  Tired Дано не съм развалила вашия ....

bebe2 песента е  newsm74 Днес минаха ли ти болежките? Дано имаш хубав ден  Peace

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 08:41 от mini_moni

# 380
Намерих статия ,която може да е интересна на майките ,който ще кърмят за първи път като мен Wink
http://www.bebe.bg/Sled_rajdane/bebe1_web.htm
Прочетох тази статия и за мен е бъкана с глупости. Първо, бебето дори да не се сложи на гърда в първите 3-6 часа, това не е проблем. Ние със секциото, дето по 24 часа в реанимация седим, кво, не можем да кърмим сигурно. Второ, как ще придържаме или не гърдата изобщо не е от значение, стига бебто да е захапало правилно. Трето, "бебето не трябва да се кърми в леглото особено нощем да не се задуши smile3532. В толкова много култури майката и бебето спят заедно, Именно за да се улесни достъпа на бебето до "млечния щанд" максимално. За успешно кърмене няма нито приети интервали, още по-малко пък "приети" часове за кърмене. Аз кърмех на поискване на 2,5 в началото, а моята приятелка - на 5,5, пак на поискване, защото бебчето спеше.
Статията само ненужно плаши майките според мен, с трески, бебезадушаване и бебета които не искат да засучат... 100 % не я е писал нито лекар, нито акушер, нито специалист по кърмене

# 381
Ето малко и от мен   http://www.youtube.com/watch?v=AnoBYOW4UP8&list=PLF3F816C9F92CAC49   - явно днес ни е френски ден Simple Smile .
mini_moni, надявам се всичко при теб да е наред. Мисли позитивно и дано това помогне.

# 382
Ето малко и от мен   http://www.youtube.com/watch?v=AnoBYOW4UP8&list=PLF3F816C9F92CAC49   - явно днес ни е френски ден Simple Smile .
joli Two Hearts

# 383
  • Варна
Добро утро и от мен!
Вчера мина втората ФМ. Всичко е наред, показателите са в норма, макар че бебето е започнало да върви назад (беше с 3 дена напред, а сега е с 4 назад), но докторът каза, че е нормално. Отначало спеше (както всеки друг път, когато ходя на преглед) и вече се бях притеснила да не би да му има нещо на това бебе, че за толкова месеци един път не го видях да мърда. Съответно док ми потупа корема с накрайника на ехографа няколко пъти и то се събуди, започна да играе, да се премята, да маха ръце и крака, че едвам успяха да го премерят.

Вече имам потвърждение от трети лекар, че ще е момиче, така че официално моля за един  stork-girl на първа страница.

След малко ще ходя на гастро заради болежките и изтръпването под лявото ребро, но очаквам да ми каже, че е нормално.

# 384
  • Русе
Добро утро и от мен!
Ваничка имаме от каката, анатомична на стойка, беше много удобна.
Кошарата е от плат, също много удобна, разнасяхме си я навсякъде с нас. Не съм сигурна, обаче дали не е изтърбушена. Най-много да купим пак такава - не е кой знае каква инвестиция.
Извадих палтото от предишната бременност. Ще изкарам с него още месец-два. По ме притеснява, че нямам за пролетта връхна дреха. Хайде в по-топлите дни ще ходя разкопчана, ама като е по-хладно..
mini_moni, ужасно е да нямаш избор. Макар, че не живея в много малък град се чувствам така по отношение на липсата на такъв. Имаме си едно АГ, което вярно, че е реновирано, но вътре работят същите безхаберници. Каква полза, че обстановката е по-добра? Отношението към родилките беше под всякаква критика, не вярвам нещата да са се променили. Дано да си намериш лекар, на когото да се довериш.  Peace
Хубав ден на всички!  Hug

# 385
Добро утро и от мен!
Вчера мина втората ФМ. Всичко е наред, показателите са в норма, макар че бебето е започнало да върви назад (беше с 3 дена напред, а сега е с 4 назад), но докторът каза, че е нормално. Отначало спеше (както всеки друг път, когато ходя на преглед) и вече се бях притеснила да не би да му има нещо на това бебе, че за толкова месеци един път не го видях да мърда. Съответно док ми потупа корема с накрайника на ехографа няколко пъти и то се събуди, започна да играе, да се премята, да маха ръце и крака, че едвам успяха да го премерят.

Вече имам потвърждение от трети лекар, че ще е момиче, така че официално моля за един  stork-girl на първа страница.

След малко ще ходя на гастро заради болежките и изтръпването под лявото ребро, но очаквам да ми каже, че е нормално.

Марбела, много се радвам че всичко е ОК!И при нас е така изобщо не помръдва като съм на преглед. Добре че вече почна да подритва тумбата ми, че съм спокойна!

# 386
Добро утро! Малко сме като в Лондон тази сутрин. Днес май няма да имя седенки.
mini_moni Не е добре това с тези гъбички. Често ли хващаш по принцип? Можеш да си купиш пробиотик, но за сега ще ти трябва антимикотик, трябва да отидеш на лекар, поне да ти го изпише. Аз не знам как са лекарите в Кърджали, но звучи много гадно да нямаш дори денонощна аптека на близо.  Sad А за МБ, щом ни се полагат само два пъти, другите ще трябва да си ги пускаш на самоинициатива. Тая докторка поне да ти взима материал, нищо, че е некадърна за друо ..
Аз пак имам въпрос към всички мами дето вече имат практика: Едни от нас се чудят защо бебето им на преглед не шава, а мен ме тревожи обратното.. #Crazy
Забелязвам, че едното ми бебче е много активно. Ако съм седнала, ако стоя права, ако започна нещо да върша и започват шутчетата и може да откарат и половин час. Тази сутрин се събудих, завъртях се само, казах едно изречение и това като почна една серия  ooooh! Питам ви нормално ли е да рита толкова /другото дори не го усещам всеки ден/? Щом рита значи ли, че нещо не му е добре и че му преча с дейността си? Вредя ли му с нещо та толкова шава....  Confused
Поздравявам всички майки, които вчера узнаха пола и стискам палци на днешните ФМ[/i]
Хубав ден момичета!!!

# 387
Добро утро момичета моля ви за помощ регистрирах се в Амазон но незнам как се поръчва и колко пари ще ми излезе доставката никога не съм пазарувала от чужди сайтове можете ли да ми обясните ще съм ви много благодарна   Simple Smile kaffeetrmker_2

# 388
Ей това сме то жените не може да ни се угоди  Mr. Green Като не рита зле , като рита пак зле  Mr. Green VeryMe и аз често се питам защо почва да рита не му е удобни ли?Ама пък на мен ми става едно такова миличко  Hug

# 389
Добро утро и от мен, момичета.

knick_knack идеята беше Юли месец да се засечем в Селена...ти какво правиш от сега там? Шегувам се, дано всичко е наред и да се прибереш скоро.
Мини_мони, дано и на теб да ти минат болежките.
Мамчета пожелавам ви само хубави слънчеви дни, без никакви болежки и негативни емоции  Hug
Мен също ме боли гърба когато лежа или съм седнала. Подозирам че се получава от седенето ми над 9 час в офиса. Само като се разхождам не ме боли Simple Smile

Аз едвам устисках да не се издам снощи пред ММ, а тази сутрин ми стана малко гузно че всички ме питаха как е реагирал, а аз като казах че още не съм му казала и всички реагираха едно такова странно. Едва ли не как може да не кажа баш на него а всички други знаят Sad

Мерси за щъркелчето   bouquet

Avencis успех на прегледа и да се похвалиш после Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт