Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 077
  • 725
  •   1
Отговори
# 45
Божееее, снощи късно четох, а днес само до обяд толкова сте писали, че няма насмогване, ама не се оплаквам де, и без друго само лежа, така поне си ви чета  smile3501

Относно цигарите:  аз съм късметлийка, защото пуша от 18-годишна горе долу, т.е 12, 13 год. вече се тровя.. да не говорим, че обичам, по-скоро обичаХ да пуша, и никога не съм правила опити да спирам, макар че тайничко завиждах на хората, които успяха да ги откажат (досега на никого не съм признавала   newsm25). Естествено, като решихме да си правим бебче, много ме притесняваше как ще се справя с вредния навик, защото не исках да тровя новия живот. Ето обаче че докато се чудех как ще ги спра, съм забременяла много бързо, и почти след като разбрах в 5/6 г.с., че съм бременна, започна мноооого да ми се гади от тях, дори само на миризмата им около мен. Преди да излезна в болнични, бях решила на работа да "симулирам" известно време, че пуша, за да не ме разконспирират... нооо, толкова ми беше гадно, че след два дни, спрях да правя постановки. Сега ме е яд, че месец и половина по 10 цигари на ден съм пушила, докато съм била вече бременна. Много се радвам, че ги спрях ! ММ пуши вече на терасата. Не смятам да ги почвам дори и след кърменето, надявам се да не ги мисля повече тия пущини !    #Sniper
Момичетата, които пушите, като един доскорошен пушач - НЯМАМ ПРАВО и НЕ ИСКАМ да ви съдя, ако поне до 1, 2 на ден успеете да ги задържите, все пак е добре.

За преглъщането на таблетки/ капсули - никога не са ми били трудни. 2 магнерот + 1 утрогестан + фолиевата заедно с 1,2 глътки вода ги прекарвам.
Сестра ми обаче, като дете, постоянно ги повръщаше, давеше се и т.н.  - голямо изпитание беше за майка ни. Тя правеше така - с върха на дръжката на ножа счукваше таблетките на прах, а капсулите отваряше, и в една супена лъжица размесваше с кис.мляко - така пак по успяваше, после веднага глътка вода, сок или друго, и така.  Аз си мисля, че така е по-кофти, защото се усеща горчивината на лекарството, но който не може таблетки, поне е вариант. Може да пробвате.

За кърменето - нямам опит с отглеждането на деца, съотв.кърменето, но твърдо съм решила, живот и здраве да се роди, ще се  постарая доста. Отсега попивам всеки положителен ред, който опитните майки напишете, bebe2, благодаря за сайта, почвам да чета ! Вчера сестра ми и книги ми донесе, ще видя и там за кърменето какво пише.  Аз 1000 лв за количка няма да дам, въпреки че няма да ми е мнг трудно да си я позволя, просто смятам, че е излишно, и с повечко гледане може да се намери нещо добро. Но съм твърдо решена, че ако никоя от акушерките, докато съм в болницата не склони да ми помогне, въпреки че ще бъда нахална и няма да се правя на засегната и да спра да питам след евентуално сопкане от тяхна страна, ще потърся помощ и ще си платя на акушерка да ми помогне вкъщи с кърменето.  bombs Видях, че писахте за Ла Лече Лига, ще проверя как стоят нещата предварително. Много, много искам да кърмя детето си докъм годинката, надявам се да ни се получи !!!  Praynig

Много писах.. спирам. Хубав ден на всички !    newsm51

Следобед съм на преглед да видим шийката дали си е наред, стискам палци !   Praynig

Едно питане - тези които правихте амниоцентеза, взимаха ли ви влагалищен секрет няколко дни преди това ? Евентуални инфекции ли се проверяват ?

# 46
petya_petya и на теб ли ти предстои амниоцентеза ?Стискам ти палци  Hug На мен непосредствено преди процедурата ми взеха секрет и ми направиха преглед на шийката.То зависи къде ще ти я правят процедурата.И на мен ми се вижда по-смислено първо да ти вземат секрет, да се видят резултатите и тогава, ама кой ни пита нас Simple Smile

# 47
  • София
Иванела: При ЖК по здравна каса, доколкото си спомням включва освен стандартните изследвания, мерене на корем , кръвно, тегло и 2 ехографа. Някои лекари, обаче са по-широко скроени и преглеждат на ехограф по-често, така че зависи на кого попаднеш. Но масово жените, които ходят на ЗК по здравна каса ходят И на частно, за да им обърнат повече внимание. Моят съвет е, ако не си доволна да ходиш от време на време и на частно, за твое успокоение.

За миенето на прозорци : Обикновено ги мием заедно с мъжа ми. Тази година ще се справи и сам  Grinning
Прахосмукачката също сега я пуска той, защото иначе много ме боли кръста.

Момичета знаете ли какво се замислих...ами аз нямам идея дали са ми мерили шийката? Или не съм разбрала. Ще питам другия път, де. Последно доки ми каза, че имам висока задна плацента, но за шийка нищо не знам. Има ли някой като мен?

В ЖК всеки път ме гледат на ехограф, та според мен си зависи от лекаря..... Иначе се включва точно само това, което си написала.
На мен днес ми мериха шийката докато бях на БХС с вътрешен видеозон, та нямаше как да не разбера.
 thumbsup

# 48
  • Пловдив
Някой ми каза че не е хубаво да ти бъркат докато си бременна  Simple Smile

# 49
Sunny kiss за музиката-имаме право на до 90 децибела /при 90 децибела може да се увреди слуха на бебо. Иначе аз като ембрион съм ходила на концерти на Тина Търнър, на Щурците и на кой ли още не и си чувам екстра  Mr. Green По-скоро трябва да се внимава да няма бутане, но пък ти може да имаш предвид симфоничен оркестър.../даже наскоро имаше в София симфонични концерти за бебета Simple Smile/
Мимето сори, аз съм се объркала нещо-pival каза, че ограничава млякото и питаше за калция /отвеяна работа е мойта smile3560/
пак за кърменето-Задължително ли е бебето да захапе цялата ареола? При мен това няма как да стане, защото точно там имам бенка и ако не се съгласят да ми я махнат, незнам какво ще правя  smile3518

# 50
Момичета да ви попитам виждате ли снимката с щъркелите на 1 стр.? Защото аз НЕ!

# 51
  • Пловдив
Момичета да ви попитам виждате ли снимката с щъркелите на 1 стр.? Защото аз НЕ!
Да аз ги виждам можеш даже да ме добавиш с термин 28 юли

# 52
Привет и от мен в новата тема. Днес ходих при доки и каза stork-girl Аз лично си исках момиченце....Дори с ММ си говорихме за имена и си избрахме Катерина за момиче и Красен за момче, така че няма да имаме спорове (ако доки не е познал). За кг съм +10 ...., но важното е да сме здрави. Хубав ден!

# 53
VeryMe , силиконовите зърна няма ли да свършат работа.Те и за разраняване до колкото съм чувала били екстра

# 54
  • Варна

Момичета знаете ли какво се замислих...ами аз нямам идея дали са ми мерили шийката? Или не съм разбрала. Ще питам другия път, де. Последно доки ми каза, че имам висока задна плацента, но за шийка нищо не знам. Има ли някой като мен?

Аз винаги съм си мислела, че установяването на дължината на шийката става с гинекологичен преглед. Е да, ама не. Когато ходих на частно при другата ми лекарка, тя каза, че при всеки преглед гледа и мери шийката. Става въпрос за обикновен ехограф. Не е нужно да е вагинален.

На мен до момента лекаря по жк не ми е дал нито един лист след преглед и не съм се подписала на нито един такъв. като добавим и това, че абсолютно нищичко не обяснява, плащам си сама всички изследвания (освен първите) и се налага да ходя на частно, смятам, че изборът му, въпреки че е един от най-прехвалените във Варна и всеки път се чака по 1 час пред кабинета му, беше огромна грешка.

# 55
  • София
Моята АГ винаги ме гледа на ехографа, нищо че е по ЖК. Аз предния път се оплаках от нея, голям е темерут и нищо не казва, но си следи нещата, дава направления, надявам се че няма да пропусне нещо важно  Praynig Даже гърдите ми прегледа  Blush

Аз знам, че размера на гърдата няма общо с млекопроизводството, защото млякото се образува по време на сучене, а не се складира в гърдата, че да трябва обем.  Mr. Green Така че, спокойно.

За шийката предния път като се оплаквах от контракции, по време на ехографския преглед ми каза, че шийката е добре и не е скъсена, но сега не знам. В петък или понеделник трябва да отида да ме погледне заради контракциите и ще я питам. Сега се сетих, че с предишната бременност имах контракции и скъсяване на шийката към 6 месец. Дадоха ми един месец болнични, закрепиха се нещата и пак си се върнах на работа.

Девойки, колко от вас още ходят на работа и до кога смятате да го правите. Аз не искам да вземам болнични, но ми става все по трудно да ходя на работа. Тежи ми... Не знам до кога да се правя на герой и изобщо, какъв е смисъла.

За месеците, пак ви казвам. Смятайте си по термина, най-лесно е. Нищо че методът не е научно доказан.  Mr. Green

# 56
 Hugима ли някоя с предна плацента да сподели как е  Winkаз съм с такава и нямам проблем Flutter

# 57
  • София
Трети път съм бременна и пак не мога да ги загрея тия седмици и месеци  Mr. Green Нали 5ти м. започва от 18 г.с. аз сега съм 17+6 (въпреки,че си е реално 18та ) Кое се гледа като начало на 5м. 17+  или 18  newsm78

moni_moni, и аз така се обърквах в началото с тези седмици, лунарни месеци и други месеци, и накрая една приятелка ме светна да си смятам месеца според термина. Мисля, че и някой друг беше писал, че го смята по същия начин. Например, моят термин е на 25.07. - значи след всяко 25-то число влизам в следващия месец. И майка ми каза, че едно време така са ги смятали - според термина, дори не са следяли гест. седмици, както ние сега...

# 58
  • Варна
Аз съм с предна плацента, но също и ниска. Лекарката каза, че предната плацента не е проблем, за разлика от ниската. Но каза, че най-вероятно по-нататък ще се вдигне.

# 59
  • София

mini_moni, не сме ли вече в петия месец  newsm78. Нали започва от 18-а седмица?

Трети път съм бременна и пак не мога да ги загрея тия седмици и месеци  Mr. Green Нали 5ти м. започва от 18 г.с. аз сега съм 17+6 (въпреки,че си е реално 18та ) Кое се гледа като начало на 5м. 17+  или 18  newsm78
Благодаря ви за разясненията за магнезия - изобщо не го знаех това  Hug

Аз, малко си поиграх на математика и сметнах нещо, което мисля, че е правилно за изчисление на месеците. Според мен 5 месец започва, когато навършиш 18 г.с., дефакто в 5-ти месец си, когато си 18+. Ето и обяснението:
18 навършени седмици * 7 дни = 126 дни / 30 (един календарен месец) = 4,2, което значи, че си навършила 4 месеца и започваш 5-ти. Надявам се да ме разбрахте. Естествено, има малка разлика от това, че месеците са и с по 31 дни, но 1-2 дни разлика не са нищо. Обаче, ако приемем, че си в 5-ти месец, когато си 17+, то следва, че 17*7 = 119/30= 3,96, което показва, че още не си в 5-ти месец. Надявам се да ме разбрахте. Естествено, има малка разлика от това, че месеците са някои  и с по 31 дни, но 1-2 дни разлика не са нищо.

Съгласна съм с LadyApril за всичко написано за кърменето, както и с останалите, споделящи това мнение.

За кг - забравих да ви пиша след ЖК - вече съм +7, ама здраве да е. Какво да направя - дояжда ми се всичко, което видя  Joy hahaha

Общи условия

Активация на акаунт