Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кое е по-опасно за бременни жени - цигарите или никотиновите дъвки?
Какво е важно при кърменето и какви са предизвикателствата?
Каква е връзката между магнезия и млякото по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кое е по-опасно за бременни жени - цигарите или никотиновите дъвки?
И двете, никотиновите дъвки и цигарите, са вредни по време на бременност. Цигарите ограничават кислорода на бебето и могат да доведат до спонтанен аборт или увреждания. Никотинът от никотиновите дъвки отива директно при бебето. Пушенето трябва да се избягва, тъй като представлява риск за здравето както на майката, така и на бебето.
-
Какво е важно при кърменето и какви са предизвикателствата?
При кърменето е важно да се осигури правилно позициониране на бебето на гърдата, адекватна хидратация за майката и реакция на сигналите за глад на бебето. Предизвикателствата могат да включват проблеми със засукването, разранени зърна и необходимост от търпение и консултации с консултант по кърмене. Правилното кърмене при поискване е от съществено значение.
-
Каква е връзката между магнезия и млякото по време на бременност?
-
Какво включва прегледът при ЖК по здравна каса и необходимо ли е да посещавате и частни прегледи?
-
Какви са рисковете от тютюнопушене по време на бременност?

). Естествено, като решихме да си правим бебче, много ме притесняваше как ще се справя с вредния навик, защото не исках да тровя новия живот. Ето обаче че докато се чудех как ще ги спра, съм забременяла много бързо, и почти след като разбрах в 5/6 г.с., че съм бременна, започна мноооого да ми се гади от тях, дори само на миризмата им около мен. Преди да излезна в болнични, бях решила на работа да "симулирам" известно време, че пуша, за да не ме разконспирират... нооо, толкова ми беше гадно, че след два дни, спрях да правя постановки. Сега ме е яд, че месец и половина по 10 цигари на ден съм пушила, докато съм била вече бременна. Много се радвам, че ги спрях ! ММ пуши вече на терасата. Не смятам да ги почвам дори и след кърменето, надявам се да не ги мисля повече тия пущини ! 
Видях, че писахте за Ла Лече Лига, ще проверя как стоят нещата предварително. Много, много искам да кърмя детето си докъм годинката, надявам се да ни се получи !!! 

На мен непосредствено преди процедурата ми взеха секрет и ми направиха преглед на шийката.То зависи къде ще ти я правят процедурата.И на мен ми се вижда по-смислено първо да ти вземат секрет, да се видят резултатите и тогава, ама кой ни пита нас

/
Аз лично си исках момиченце....Дори с ММ си говорихме за имена и си избрахме Катерина за момиче и Красен за момче, така че няма да имаме спорове (ако доки не е познал). За кг съм +10 ...., но важното е да сме здрави. Хубав ден!
аз съм с такава и нямам проблем