Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 318
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Аз се старая да игнорирам всякакви суеверия, защото така се затормозявам повече психически, а и смятам, че няма как да избегнем всичко. А пък и съм вярваща, така че се уповавам на това.

Иначе контракциите ми не са болезнени, но пък стягането обхваща голяма част от корема ми. Вчера бях на лекар и ми казаха, че всичко с бебенцето е наред, но все пак днес малко се притесних.

# 211
  • Пловдив
Аз да се похвало-оплача  Mr. Green.
Понеже сме и тримата във френското училище и сме по тяхната система, на 14.02 излизаме цялото семейство в 2 седмици ваканция. Ще ходим 3 дена на СПА във Велинград и после 4- на планински отдих в Батак. Всичко хубаво, но какво ще правя аз по време на СПА почивката smile3515.
Четох, четох и в крайна сметка се убедих че нищо от това, което се случва там не ми се полага, освен плюскането и лежачката, де Laughing

Е как плуването е супер за бременни. Аз редовно плувам и се чувствам страхотно, даже сънувам, че плувам Simple Smile

# 212
да, само дето водата там дето ще ходя се оказа 40 градуса и силно минерализирана. Иначе плуването е безспорен фаворит в списъка за физическа активност на бременните

# 213
Аз да се похвало-оплача  Mr. Green.
Понеже сме и тримата във френското училище и сме по тяхната система, на 14.02 излизаме цялото семейство в 2 седмици ваканция. Ще ходим 3 дена на СПА във Велинград и после 4- на планински отдих в Батак. Всичко хубаво, но какво ще правя аз по време на СПА почивката smile3515.
Четох, четох и в крайна сметка се убедих че нищо от това, което се случва там не ми се полага, освен плюскането и лежачката, де Laughing

Е как плуването е супер за бременни. Аз редовно плувам и се чувствам страхотно, даже сънувам, че плувам Simple Smile
Аз в събота ходих на басейн и отнесох доста критики затова. Знам, че е рисковано, но в крайна сметка е вид движение и спорт и всеки сам си преценява...Мислех си-бебето е във вода, майка му също... Laughing Та така...ще видя тази седмица дали ще ходя. newsm78

# 214
sweetpie, и аз съм си харесала Солата. Не съм я видяла... Тези позиции с въженце, дали ще е удобно
Не знам колко ще е удобно, но Лакроса не е с въженце и пак няма конкретни позиции, а може както ти си искаш да го нагласиш и също е с пълно легнало. Ходих да разглеждам колички и установих за себе си, че не харесвам тези дето са като танк има и едни които ми приличат на пластмасова вана за къпане сток или стоке, нещо такова- мнооого грозни. А тези са много лекички и с хубави десени, компактни в сгънато положение. Като човек завършил моден дизайн, за мен стилният външен вид на количката е от значение, не само функционалността. Тези полските са много, как да кажа, дърводелски ми изглеждат. Не знам защо дизайнерите на детски колички са решили, че е много шик да се правят колички в такива траурни цветове, и този студен, футористичен и минималистичен стил който преобладава е много потискащ. За хора дизайнери, би трябвало да са наясно с цветознанието и как влияят цветовете. Имам чувството, че е някаква политика и конспирация, децата да бъдат потискани още от малки.

# 215

от: MiRa^     Ентусиаст    Re: Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8 #185Вт., 11 Февр. 2014, 11:19

Цитат на: petya_petya в Вт., 11 Февр. 2014, 10:55

Според мен не е нужно една жена да е родила 5 деца, за да си даде разумно сметка, че едно си мисли, докато е бременна, а то детето после  само ще си "каже" било то за кърмене, люшкане или спане.

Малко като "преди имах поне 4 теории как се гледат деца, сега имам 4 деца и нито една теория"  hahaha  Mr. Green

Мисля, че не си ме разбрала. Разбира се, не е и нужно, това е моето лично мнение.

# 216
Titanka,

къде те болят краката - стъпала,бедра, мускули, кокали, стави ? стана ми интересно, не знаех, че и такъв "ефект" може да се получи. Много се разхождаш ли ? или много работиш ? какво те посъветваха ?

Болката е повечето през ноща при спане на целите крака!
Ще се опитам да обесня чувството :
При МЦ така болят краката ,през ноща като се мъчи да ти дойде и като ти дойде ти олеква !
Но в случая няма МЦ Wink
По напред в темата прочетох ,че може да е болката и от бъбреците ,възможно е да има нещо такова ,понеже през ноща ставам по 3 или 4 пъти до тоалетна ,а тогава не пия вода !
За лакирването и аз се лакирвам още от самото начало на бременността ,но не смея да си пострижа косата ,знам че е суеверие ,но така го чувствам !Надявам се в четвъртък да се види на бебо пола и да е добре !

# 217
Момичета май питам за втори път, като предния път беше много отдавна, но може ли да ми обясните още веднъж (като на идиот!) как се усещат контракциите?Какво представляват? Колко време са? Колко болезнени? Винаги ли са болезнени? В коя част на корема?Знам, че ниско долу - но в средата, ляво, дясно?  

как се усещат контракциите? - те се усещат като стягане на корема - нормалното е като го пипаш с пръст, той да е мек. Ако стане твърд (дори на пипане) тогава е контракция.
Какво представляват? - това е свиване и отпускане на матката - при свиване се получава контракция
Колко време са? - при всеки е различно, дори при всяка е различно. Ако усетиш, че корема е твърд (независимо как, може и с напипване) трябва веднага да седнеш/легнеш докато стане мек. Това може да продължи различно, както за 10 мин, така и за 1 ч.
Колко болезнени? - ами не е задължително да са, но някои могат и да бъдат.
Винаги ли са болезнени? - този въпрос е подобен на горния. Може да ги усещаш като болка в различни части на корема - аз например със сегашната бременост имам понякога менструални болки ( Mr. Greenдори понякога на косъм да изтичам в тоалетната и да видя дали не ми е дошло - забравям, че съм бременна  hahaha). Ако обаче усетиш болка (каквато и да е) веднага но-шпа. Не трябва да има болка!!!
В коя част на корема?Знам, че ниско долу - но в средата, ляво, дясно? - може да са навсякъде, но това не е нормално и се взима но-шпа. При често повтарящи се втвърдявания, болки, и всичко различно от това корема да е мек - на лекар, който може да даде и магнезии и да ви приеме в болница. Проблема е, че с тези контракции матката се подготвя за раждането, ако обаче се зачести тази подготовка или е болезнена може да предизвика преждевременно раждане...
По принцип контракциите се засичат и на ехограф, на мен така ми видяха и преди с пръвото и сега. Peace

Малко късно за кърменето - ами моя опит показа, че колкото и да си чел, колкото и да са ти разказвали за него, то най-вероятно няма да има нищо общо с това което си си представял. Аз бях доста изчела, бяха ми обяснявали, но като дойде моето време и - нищо от това което знаех не ми помогна. Започнах всичко от начало. Другото важно е, че според мен ако няма медицински проблем или ако жената категорично не може да кърми - то всяка може. Въпроса е, че трябва да си много, ама много инат, да имате подкрепа от близки (дори само от ММ понякога е достатъчна) и да сте спокойни и търпеливи, ама наистина много - всичко останало е желание  Peace
Моят опит - роди се сина ми, 5 дена беше на АБ и се хранеше през система. Аз бях в депресия, исках да кърмя на ВСЯКА ЦЕНА, имах вдлъбнати зърна, той беше 2 400 кг, и заспиваше след 5 мин усилия. Обадих се на консултат по кърмене, дойде дори в болницата - аз се успокоих, прибрахме се вкъщи след 10 дневен престой там (беше захранен с вода със захар и АМ). Имах пълна подкрепа от ММ (майка ми и свекърва ми се опитваха да ме разубедят, че може кърмата ми да била нехранителна, защо се мъча....) 1 месец храненето ни беше през 2 ч независимо ден или нощ така - мерене на кантара, слагане на гърда, дохранване с изцедена кърма. Резултата беше хиперлактация при мен - за 5 мин с помпата цедях по 200-300 мл от гърда (която после изхвърлях де  hahaha) докато не дойде педиатъра. С нейна помощ на едно цокане си изяде неообходимото количество кърма и така престана цеденето.
Това продължи 6 месеца само на кърма, захранен на 6 навършени месеца - и той сам се отказа от кърменето на годинка.
Малко дълго стана, но това беше моя скромен опит - сега пак ще кърмя  bowuu (не за друго, ами ме мързи да приготвям Ам - много трудоемко от моя страна ми се струва  Rolling Eyes

# 218
  • София
ку-ку от мен, караконджулът е на линия и започва да му се доспива  Tired
дребоса няма т, но продължава да кашля доста, пие си сиропа, капките, аб, чух го по телефона, гледат се с тати....
преди малко другия дребос явно недоволен от стойката ми пред компютъра, ми направи серия от наказателни удари  Laughing сега се кротна, може и да заспа.

lilac добре дошла   bouquet как беше полетът, имам спомен че е към 3 часа, как се справи?  Grinning
по разкрасителните процедури - лакирам се, не се боядисвам, понеже нямам нужда, не се подстригвам, поради същата причина, правя си маски, епилирам се и прочие. бременни сме, не нещо друго Simple Smile

# 219
от: Monik@ Ентусиаст Re: Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8
#198Вт., 11 Февр. 2014, 11:54
Цитирай

Момичета май питам за втори път, като предния път беше много отдавна, но може ли да ми обясните още веднъж (като на идиот!) как се усещат контракциите?Какво представляват? Колко време са? Колко болезнени? Винаги ли са болезнени? В коя част на корема?Знам, че ниско долу - но в средата, ляво, дясно?

Добре де, и аз не мога да разбера контракциите. По-точно, могат ли контракцците да бъдат сбъркани с движенията на бебо ? Защото и аз усещам втвърдявания, без болка, но едновременно с това и едно такова като бабунка, като подутина, която се премества леко. А пък и пия 3х2 магнерот и лежа. Възможно ли е да е бебето или са контракции ?

# 220
elpet за мен е престъпление да седите зад тези бюра по цял ден,не знам как издържаш на стол толкова време  Confused Иначе аз лежа по цял ден и пак изяждам по някой и друг удар от момата  Laughing

# 221
Titanka,

разбрах каква болка имаш предвид, при мен обаче е така само в 1-ия ден от МЦ. Но наистина може да е от бъбреци, пробвай да пиеш повече течности. Аз няколко пъти имах някакви болки и като се "налях" с вода, отшумяха за половин, 1 час. Е, после доста пъти посетих WC, но всичко беше ок.

# 222
petya_petya, контракцията няма как да е бабунка. Но е възможно при шаването си, бебчо да дразни матката и тя от това да се свива или иначе казано да се контрахира. Пък, както ти го описваш, на мен на бебе ми прилича. Аз още моето не го усещам да рита, бута или каквото и да е, но веднъж имах една такава придвижваща се бабунка Heart Eyes. Както каза мамчето по-горе- твърд ли е корема, лягай/ сядай при невъзможност и не се чуди какво е. Ако не е болезнено или на някакъв по-точен интервал, не е притеснително. Другото е че има матки които са по-чувствителни от други, както и зачестяване на контракциите спрямо разположението на плацентата. По-ниска плацента - по-раздразнителна матка Simple Smile

# 223
Titanka,

разбрах каква болка имаш предвид, при мен обаче е така само в 1-ия ден от МЦ. Но наистина може да е от бъбреци, пробвай да пиеш повече течности. Аз няколко пъти имах някакви болки и като се "налях" с вода, отшумяха за половин, 1 час. Е, после доста пъти посетих WC, но всичко беше ок.
Пия доста вода по 2 ,3 или 4 л на ден !Повече от това няма как !

# 224
Докато пишех бяха побликувани 7 нови отговора  Shocked
pival и аз не се подстригвам, косата ми стигна до под кръста и незнам честно дали ще я издръжа до лятото, защото и мойта стана на метла.Освен това я мия с бебешки шампоан, не слагам допълнително козметика и ми се струва, че от това почна да цъфти Единствено си позволявам по една руса безамонячна през месец-месец и половина и я държа малко. Вие мами с каква козметика се къпете? |Проверявате ли я за парабени и за други вредни вещества?
Присъединявам се към всички мами, които не могат да спят  Hug
bebe2 и аз да се присъединя към изказването ти за полезността на форума Peace Чрез вас, жени като мен, които нямат представа от раждане и гледане на бебе се учат и се успокояват. Радам се, че ви има момичета!
niya_nicko-това за майката дето го казваш от една страна звучи жестоко за самата майка, но аз съм УБЕДЕНА в поговорката-това дето ти го мисли майка ти, да не ти идва до главата. Дори собствената ми майка преди време ми е казвала, че открива такава зависимост-мисли ли нещо лошо за някое от децата си, съвсем скоро разбира, че то се е случило и тя много страдаше от това. Не знам как ще събера сили да не й кажа, мъчно ще ми е, но може би и за нея ще е по-добре да прескочи това притеснение.
Mrs Raven-аз съм с хроничен цистит и са ми откривали Ешерихия, но без да съм бременна. Днес дадох стерилна урина и следобяд ако имам пак-ще ти споделя какво са ми казали.
За контракциите -вие момичета сте казали всичко, самоедно нещо ще добавя дето не е споменал никой, а ми го казаха още след трансфера. Не трябва да се съсредоточаваме мислено върху матката,да се "вслушваме за симптоми в нея", нито да я визуализираме /който се е занимавал с йога ще ме разбере/ защото така можем неволно да предизвикаме контракциите!!! Аз иначе получавам най-силни контракции когато таткото ме ядоса за нещо или ми се заинати по рачешки  Cry Докато дойде да му гушне и да ми се извини, корема ми е станал като кокосов орех..ходи че се оправяй  Confused Mama Sancho  ти как си с контракциите? Понамаляват ли? Знам, че отдавна пиеш магнезий, но все забравям да питам дали си по-добре  Heart Eyes
И пследно питане, дано не ми се смеете-може ли активността на бебето да провокира контракции?

Общи условия

Активация на акаунт