Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 338
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета може да предлагате име на следващата темата, че като гледам с каква скорост пишетеееееееееее
'' Майките бързо изписват темите,докато Юлчетата плуват в кремите ''(лично творчество   Mr. Green ) и по-скоро за майтап

Ето за това заглавие на mini_moni ще гласувам аз   bouquet  много ми хареса Simple Smile
Привет и от мен на всички, гледам, че докато успея да се включа почти сте преполовили темата, жени без работа какво да ви кажа smile3534

Да се изкажа и аз по повод разкрасителните процедури - лакирам се почти всеки ден, всеки месец се боядисвам (черна), гримирам се всеки ден, също както и преди, къпя се с душ гелове, сапуни и шампоани, маски за коса си слагам, балсам и всякакви други козметични продукти и не мисля, че те са по- малко вредни от изкуствените плодове и зеленчуци, които ядем или мръсния въздух, който дишаме. От както съм бременна ми е толкова зле, гади ми се, повръщам и ми е лошо нон стоп. Да се чувствам и поддържам хубава е едно от малкото хубави неща, които мога да направя за себе си, а дъщеря ми със сигурност ще иска да има хубава и поддържана мама.
Някой беше питал за педикюра - мисля(почти 100% сигурна съм), че на краката на ноктите няма проблем да има лак, по време на раждането. Но на ръцете - в никакъв случай.

Да попитам - как мислите, нормално ли е, че още не усещам бебето да се движи или рита, а карам 20та седмица вече?

# 226
  • Пловдив
 josi_josi, при секцио май не е хубаво да има лак на ноктите на краката. Дано, скоро да усетиш бебо и да се успокоиш.

# 227
Момичета, имам питанка, която ме притеснява. При изследване на стерилна урина се установи наличие на Ешерихия коли (май така се пита). Утре съм записана на лекар.... Има ли някоя мама, която сега или с предишна бременност, е имала подобен проблем и имате ли идея как се лекува и дали сега или след раждането?
Мдааа, и аз съм така, довчера бях на антибиотик... Сега чакам да ми дадат направление за второ изследване, ама защо ли ми се струва, че пак усещам парене  ooooh!
С първата бременност пак ги имах, няколко пъти лежах в болница, защото инфекцията стигна до бъбреците. И през цялото време не се отървах от тия гадни бактерии. Що антибиотици изпих... мислех, че на бебето ще му стане нещо, но не му се отрази, за щастие докторите си знаеха работата.
Знам, че нелекувана инфекция от Ешерихия коли е по-опасна за плода от антибиотика (стига последният да е подходящ).

# 228
  • София
josi_josi, при секцио май не е хубаво да има лак на ноктите на краката. Дано, скоро да усетиш бебо и да се успокоиш.

Да, аз няма да слагам лак за раждането. Иначе си се и подстригвам, и ноктите си режа, няма да ставам като пещернячка я  Laughing

Бебо е здравичко и затова съм спокойна, но чакам с нетърпение да усетя движения Simple Smile

# 229
sweetpie, и аз съм си харесала Солата. Не съм я видяла... Тези позиции с въженце, дали ще е удобно
Не знам колко ще е удобно, но Лакроса не е с въженце и пак няма конкретни позиции, а може както ти си искаш да го нагласиш и също е с пълно легнало. Ходих да разглеждам колички и установих за себе си, че не харесвам тези дето са като танк има и едни които ми приличат на пластмасова вана за къпане сток или стоке, нещо такова- мнооого грозни. А тези са много лекички и с хубави десени, компактни в сгънато положение. Като човек завършил моден дизайн, за мен стилният външен вид на количката е от значение, не само функционалността. Тези полските са много, как да кажа, дърводелски ми изглеждат. Не знам защо дизайнерите на детски колички са решили, че е много шик да се правят колички в такива траурни цветове, и този студен, футористичен и минималистичен стил който преобладава е много потискащ. За хора дизайнери, би трябвало да са наясно с цветознанието и как влияят цветовете. Имам чувството, че е някаква политика и конспирация, децата да бъдат потискани още от малки.

А виждала ли си въпросния Hauck на живо?Аз не....Освен,че е лек и със свеж дизайн другото,което ми направи впечатление е,че се сгъва заедно с летния кош  Flutter

# 230
Момичета, много ви благодаря за подробните обяснения за контракциите.  Още ми е едно такова мътно, но утре съм на ФМ и мисля да поразпитам лекарката. Притеснява ме това, че от 2-3 дена сякаш ми е притиснато нещо ниско долу(предполагам пикочния мехур) и го усещам особено като съм седнала и свита. Не усещам чак твърдост, но пък вече коремът ми е толкова голям и хич не е мек. Не е болка, но напрежение.Предполагам, че е от разтягането на матката или наистина притиснат пикочен мехур, но все пак си се вкарах във филми.

И да ми стискате палци утре, че ми е много притеснено. Дано всичко е наред с бебо Crazy

# 231
  • София
elpet за мен е престъпление да седите зад тези бюра по цял ден,не знам как издържаш на стол толкова време  Confused Иначе аз лежа по цял ден и пак изяждам по някой и друг удар от момата  Laughing
ами да ти кажа гледам да поставам, макар че днес точно не ми е ден. стола ми е хубав и ако се изглегна назад, не дразня беб според мен, поне така беше с дребния-голям Simple Smile ако се наведа напред по към бюрото ела да видиш какви серии бяха, ама беше и в по-напреднала бременност, сега още не съм стигнала до този етап  Laughing
днес ми е тортесто, изядох 2 торти и се подух, лакомо д..е Blush

# 232
Момичета, съвсем ви изпуснах края Shocked
 Няколко дни бях болна, една гадна и ужасна хрема ми се лепна, засега уж изчезна ooooh! Та покрай хремата забравих да се похваля, че ще имам момченце  stork-boy, ако не се получи някоя изненада #Crazy

А сега и да се оплаче - докато спя много ме боли гърбът, усещам го като реша да се обърна и една болка  smile3555 Замислям се дали да не си купя Космодиск, колкото и нелепо да ви звучи, но поне за нощно време, знам ли.

# 233
Аз трябва да предвиждам от предния ден какво ми се яде и да поръчам на мм да купи, че с този арест в леглото....спестила съм си много благинки така- повечето вредни  Simple Smile

# 234
sweetpie, и аз съм си харесала Солата. Не съм я видяла... Тези позиции с въженце, дали ще е удобно
Не знам колко ще е удобно, но Лакроса не е с въженце и пак няма конкретни позиции, а може както ти си искаш да го нагласиш и също е с пълно легнало. Ходих да разглеждам колички и установих за себе си, че не харесвам тези дето са като танк има и едни които ми приличат на пластмасова вана за къпане сток или стоке, нещо такова- мнооого грозни. А тези са много лекички и с хубави десени, компактни в сгънато положение. Като човек завършил моден дизайн, за мен стилният външен вид на количката е от значение, не само функционалността. Тези полските са много, как да кажа, дърводелски ми изглеждат. Не знам защо дизайнерите на детски колички са решили, че е много шик да се правят колички в такива траурни цветове, и този студен, футористичен и минималистичен стил който преобладава е много потискащ. За хора дизайнери, би трябвало да са наясно с цветознанието и как влияят цветовете. Имам чувството, че е някаква политика и конспирация, децата да бъдат потискани още от малки.

А виждала ли си въпросния Hauck на живо?Аз не....Освен,че е лек и със свеж дизайн другото,което ми направи впечатление е,че се сгъва заедно с летния кош  Flutter
Да виждала съм го, писах вече.

# 235
Това за секциото и лака не много вярно, аз раждах секцио с прекасен педикюр

# 236
  • София
А сега и да се оплаче - докато спя много ме боли гърбът, усещам го като реша да се обърна и една болка  smile3555 Замислям се дали да не си купя Космодиск, колкото и нелепо да ви звучи, но поне за нощно време, знам ли.
хм не знам дали си за космодиск, на мен ми прилича на разшираване на таза, и не съм сигурна че космодиск ще ти помогне Confused. освен, че тазът се разширява, защото тялото се подготвя да излезе плодът, ставите се "разхлабват" (така ми обясни док) и общо взето си е нормално да изпитваш такъв дискомфорт. само не помня от кога започна при мен с предната бременност, но сега например не усещам такова нещо в момента. помня че не беше постоянно, но пък като болеше беше доста, особено като съм легнала, ела да видиш просто  Rolling Eyes

# 237
Еха писателки не мога да ви изчета Joy

Нис  с малкия бяхме цяла сутрин навън и към 14:00 обядвахме  и сега сме на релакс.

За суеверието за датата на раждане и първият ритник аз с малкия първият ритник ми беше на 15,09, а водите ми изтекоха на 15,01- така че може и да има нещо вярно - ще видим този път как е - първият силен ритник- за които съм сигурна че беше ритник( една седмица преди това имаше някакви движения ,но не бях сигурна дали е бебо на 100%) беше на 29,01 пък ще видим.

За контаркциите и първият път и сега магнезият не ги спира и сега и преди съм на магнезии и поне 2*2 но-шпа- имам си болка стягане, но не тревожни - понеже съм минала вече по този път и знам кога трябва да се безпокоя - но сутрин пия магнезии и към 11 вече ме срязва- взимам но-шпа и изкарвам до 13:30 когато пия пак магнезии  той ме държи до към 16 и тогава пак пия но-шпа и към 18:30 пия магнезии и ако пак ме заболи пак но-шпа и така,но аз вече свикнах. Но пак казвам така бях и първият път.

За разширяването на таза - бая боли - миналият път почнаха 6 месец, а сега периодично от края на 4-ти - мъжа ми се смее че съм готова да го изплюя вече.

За подстригването и боядисването и първият път и сега се подстригвам смело , а за боядисване аз не се боядисвам - аз се къносвам - сега тамън ми е време, но все забравям да купя къна.

Днес как съм се смяла - нали досега беше студено досега и под якето съседките и майките на децата от площадката нямаше как да забележат че имам коремче - ама вчера и днес съм по еди пуловер и късо яке и то си личи от километри и гледам всеки си спира погледа там и всички шашнати, но никой не смее да пита ей вътрешно се превивах от смях.

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 15:19 от MAMA_SANCHO

# 238
Толкова сте активни, момичета, наистина не смогвам да ви чета, а още по-трудно да се включа! Но пък ви се радвам много  Simple Smile
Веднага се оплаквам и аз, от безсъние + болки в кръста. И не точно класически болки, а все едно имам прищипан нерв, силна, остра болка при определени движения. Понякога нощем едва се обръщам, и като ходя ми се случва да ме пререже. Много е неприятно.

Контракции и аз си има вече, но с миналата бременност даже по-рано ми започнаха. Стяга ми се корема, няма болка, но стягането е осезаемо. В колата много често ми се случва, то по дупките из София вероятно е нормално. Никакви лекарства не съм пила преди, и сега не пия, не се притеснявам, че има нещо нередно, дано не греша...

И аз съм суеверна, но мисля другия месец да се подстрижа, не мога да си понасям косата вече, 1 фризьор не може да навреди чак толкова. Миналия път си се подстригвах все пак. Иначе не се боядисвам по принцип, та този проблем поне не стои. А за маникюр нямам време откакто се роди дъщеря ми, иначе с най-голяма радост бих си правила. И моята препоръка за всички, които очакват първо бебче, е да се възползвате максимално от тези последни месеци и да се глезите. После дете, работа, къща... с втората бременност най-голямото глезене ми е да избера къде да обядвам (и то защото ходя на работа и този 1 час обедна почивка си е само за мен), за всички други екстри не стига времето.

# 239
  • София
Нито при секцио, нито при нормално раждане не се лакирайте (направете си маникюр/ педикюр, но без лак или с безцветен такъв) - първият признак, че нещо не е наред, не помня обаче с бебето ли или с вас, било посиняване на ноктите. Общо взето помня, че това е много важно.

Общи условия

Активация на акаунт