Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 178
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
много се радвам че вече има активност по въпроса с ваксините. Аз имам нужда от споделяне и дискусия, защото някакси оставам с впечатлението че съм имала късмет с първото си дете нищо да не му се случи Praynig и да се чудя дали и с второто ще бъде така. Не искам да влизам в ролята на пасивно стадо, потенциална част от статистиката и щом като има 2 мнения искам да съм достатъчно запозната и с двете за да мога да взема своето решение. И както казах, няма нищо лошо че 7 теми обсъждаме разни трепети на бременеето и какви ли не покупки, но има други въпроси които са важни и изискват задълбочено проучване. Не знам как бих се чувствала, ако си осакатя детето заради собствения си неимформиран избор. Ми то дори при ЛЛ избор няма, по презумпция е ясно, че ще направиш това, което ти казват.
какво значи неинформиран?
аз поне и сега и с предното дете съм чела за ваксините и въпреки това пак ще го ваксинирам. Въпросът според мен е - какъв избор от ваксини има в България. И аз ще ти отговоря никакъв, просто защото лекарства не стигат до тук (а само такива от Китай..) пък какво остава за ваксини.
bumble я интересува, защото надали има 1 ваксина срещу менингит и тя решава дали да я ваксинира с тази или не. Ами ако реши да не я ваксинира и детето се разболее от вирусен такъв (недай си боже Praynig) - тогава?!? Аз лично имам роднина в Америка, с дете ваксинирано против варицела (защото тази ваксина я има само  там) и познайте - то се разболя, а моето не ваксинирано не, но това все пак е варицела. Ами ако работата му е свързна с това да пътува по света и се разболее от Хепатит, просто защото майка му така е решила - да не му вкарва разни неща с ваксината и да увреди друго.... няма да си го простя.
Моя баща е с много болно сърце (работи на 47%) заради това той трябваше да пие препарат Зокор (мисля, че така се пише). В нета има много, ама наистина много статии за това, че приемът на зокор причинява рак. Да аща ми направи рак на пикочния мехур и доктор кардиолог се изказа - ама вижте по-добре да си пази сърцето, че то не се знае може и кола да го бутне на пътя .... (та недай си боже Praynig) Но рискът, които сами се подлагаме да не ваксинираме, поне според мен увеличава шансът да се разболееш от по-страшни заболявания. Според мен, за да има избор трябва да се предлагат повече видове ваксини и ти да решаваш дали и с коя, а не както сега - има само Пентакисим и ти реши дали да слагаш или не... просто живеем в Тамбукту Peace

# 436
  • София
Предложения за заглавие на следващата тема:

Зимно слънце грее, а Юлската мама хубавее!

Махам с крачета и ръчички,а през Юли аз ще радвам всички!

Юлските майки се радват на всяко ритниче, в корема им расте момче или момиче!

# 437
За ваксините - лично аз мисля, че ползите са много повече от потенциалните рискове. Риск има винаги във всичко, дори в това да вървиш по улицата, но затова се преценяват възможните рискове и ползи и решение се взема въз основа на това, кое от двете е по-голямо. Не знам защо напоследък широко разпространено е мнението, че ваксините имат по-скоро вреда, отколкото полза. Точно обратното, както вече бях писала, много страховити болести все още щяха да ни мъчат, а благодарение на ваксините отдавна сме забравили за тях. Масовото не-слагане на ваксини би било едно връщане назад... Само един пример, баща ми е страдал като дете от дифтерия и съм слушала ужасии за пробита дупка и тръба в гръкляна, марли и не знам си какво още. А какво да кажем за детския паралич?
Така че аз съм ЗА, особено задължителните.

# 438
  • София
mini_moni, искрено ти съчувствам, ужасна е тази ситуация.
и аз мила, и аз  Hug но наистина, не можеш ли поне веднъж в месеца да отидеш на доктор в друг град? пожелавам ти още повече кураж и да не се предаваш, намрънкай се да ти олекне тук, и смело напред  Hug
Такаа, темата за ваксините най-вероятно ще стане ябълка на раздора, но имам и аз предложение, да обсъдим, без да се влиза в излишни разпалени караници, излишно е, всички целим децата ни да са добре.
За това което се коментира в статията, по-скоро не е живак а е метил живак, малко инфо за него:
"Напоследък отново започнаха да се обсъждат изследванията за връзката между тройната ваксина ММR (Тримовакс – “морбили, паротит, рубеола”), чийто стабилизатор е тимеросал (thimerosal) – 49,6%, и връзката му с аутизма. При проведените изследвания, в кръвта на повечето деца аутисти се наблюдава високо съдържание на токсичното вещество метил живак. Това отровно вещество, съдържащо се в тимеросала, от своя страна афектира дейността на мозъчното развитие."

теми във форума има един болюк, но преди да пейстна тях, вижте и една по-обща статия:
http://yurukov.net/blog/2012/11/21/zli-vaksini/

против
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=324650.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=362064.0

за
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121515.0

общо с доп. информация
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=278560.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365222.0
и съм убедена че има още много....

сега малко лично мнение - за щастие, нямам личен опит, с който да докажа, че самата ваксина или нейно помощно вещество са довели до отключване на заболяване при сина ми или който и да било друг от нашето семейство. преди да започнем ваксиниране започнах да чета и да се образова кое какво е, което разбира се никой не е седнал да ми обясни. поради тази причина, и след като се информирах онлайн вкл. от небългарски източници, при ваксиниране отказах ваксините по касата, не помня какви бяха, и си закупих за доста висока цена техните "по-рафинирани" еквиваленти (например, купувах си пентаксима, т.к. по касата му се слагаше друга, не помня каква).
освен бцж, на детето ми не е поставяна друга ваксина от типа "жива" ваксина.
ваксината с/у поломиелит от 2007 г. е "убита" също.
синът ми е ваксиниран с всички задължителни ваксини, като единствената за която никой не ме е питал, е тази в болницата.
от т.нар незадължителни, съм сложила само една - менинго а+с - личния ми страх и прекаран менингит провокираха вземането на това решение, за което до този момент, слава богу, не съжалявам.
не бих сложила на никой от фамилията си антигрипна ваксина - безмислието й идва от мутирането на щама всяка година, за разлика от други болести.
бих обмислила слагането на ваксина за хепатит с за всички.
това само маркирам като тема за размисъл Peace

# 439
Мамчета, понеже към темата може да има само една анкета, комбинирах тази за ваксините и тази за заглавието на новата тема. Всеки може да дава два гласа!

Май не става така! Поне на мен не ми дава да гласувам за две неща? А на вас?

# 440
  • София
Миме, анкетата не позволява да се пускат 2 гласа, поне при мен не се получи. Изтрих си гласа за ваксините, за да гласувам за заглавие.

# 441
Миме, анкетата не позволява да се пускат 2 гласа, поне при мен не се получи. Изтрих си гласа за ваксините, за да гласувам за заглавие.
Да и аз така направих, ами предлагам да махна ваксините за сега и да сложа анкетата за тях в началото на другата тема?

# 442
Леле не мога да ви изчета!

Миме, не мога да дам два гласа за съжаление...

За ваксините няма да навлизам в подробности, всеки си е изградил някакво мнение. Аз лично ще поставя задължителните ваксини на моето дете. За останалите не съм решила и изчела достатъчно още.

МАМА_SANCHO:  Купих си колана най-накрая.  Hug Правилно ли разбирам, че долната коланеста част се слага в долната част на корема?

# 443
  • София
Да и аз така направих, ами предлагам да махна ваксините за сега и да сложа анкетата за тях в началото на другата тема?

Подкрепям Simple Smile

# 444
Според мен риска трябва много внимателно да се прецени, не трябва да ползваме ваксините като презастраховка! Не трябва майчиния страх да ни кара да се ваксинираме срещу теоритична опасност.
Момичета и аз не смятам, че някой трябва да приема лично темата, но е важно да се обсъди, защого е важно да сме информирани.

elpet- ваксина за хепатит С няма за съжаление, но ако имаше може би щях да се ваксинирам, защото имам двама члена на семейството пострадали от него-единият се излекува, за другия-стискайте палци.Успеваемостта в лечението с интерферон е едва 40% за някои генотипове, не е като да хванеш грип или вирусен менингит... Разбира се, ако нямах контакт с такива болни-нямаше да си сложа ваксина, просто защото нямаше да съм изложена на реална, а само на теоритична опасност! Иначе като цяло съм съгласна с казаното от теб

# 445
Според мен риска трябва много внимателно да се прецени, не трябва да ползваме ваксините като презастраховка! Не трябва майчиния страх да ни кара да се ваксинираме срещу теоритична опасност.
Момичета и аз не смятам, че някой трябва да приема лично темата, но е важно да се обсъди, защого е важно да сме информирани.

elpet- ваксина за хепатит С няма за съжаление, но ако имаше може би щях да се ваксинирам, защото имам двама члена на семейството пострадали от него-единият се излекува, за другия-стискайте палци.Успеваемостта в лечението с интерферон е едва 40% за някои генотипове, не е като да хванеш грип или вирусен менингит... Разбира се, ако нямах контакт с такива болни-нямаше да си сложа ваксина, просто защото нямаше да съм изложена на реална, а само на теоритична опасност! Иначе като цяло съм съгласна с казаното от теб

и майка ми беше заразена с Хепатит С и за сега се е излекувала, но нищо не се знае дали няма отново да се върне вируса. Като знам през какъв ад мина по време на лечението  ooooh! не го пожелавам на никой!
Какво значи контакт с такива болни - не можеш да знаеш кой е заразен и кой не! При майка ми научи това след цели 14г. и това е само предположение долу горе кога е била заразена!

# 446
  • София
elpet- ваксина за хепатит С няма за съжаление, но ако имаше може би щях да се ваксинирам...
мда, обърках буквата, имах предвид, такъв за който е известна ваксина, дори малко брутално рекламирана.....хепатит-а на мръсните ръце наречен. от това много ме е страх, абсолютно си зависим от хигиената на някой друг, който може да няма такава... случвало ми се е в заведения и то с репутация, да ми се сервира чинията, с пръстите на сервитьорката в нея, чиито нокти са по-дълги от 2-3 см и дори видимо замърсени.... е, не искам аз да страдам заради такива хора и ако само това е начина, то бих го предпочела....
за хепатит с, не исках да те навеждам на тъжни мисли, съжалявам за  това което се е случило на твоите близки, пожелавам им да се излекуват  Hug

аз не можах да гласувам за анкетата, но то като цяло е по-важна дискусията, от самото гласуване. Peace
а заглавията за нови теми са чуднички   bouquet

# 447
аз не можах да гласувам за анкетата, но то като цяло е по-важна дискусията, от самото гласуване. Peace
Ще пусна същата анкета в началото на другата тема!

# 448
Това с ваксините е доста субективен въпрос и е изцяло лично решение. Никой не задължава никого да направи нещо което категорично не желае. От моя гл.т. ваксините са по-малкото зло

# 449
  • Варна
Но все си мисля,че едно време и нашите майки никой не ги е питал дали искат да ваксинират детето си или не искат .....

Едно време ваксините не са били петвалентни и не са се биели по 2 наведнъж. Да не говорим колко от ваксините да въведени след това "едно време". Аз лично моя картон съвсем скоро го гледах - ами нямам толкова ваксини. Освен това едно време не са им давали да ме кръстят както си искат, пък какво право на избор да имат за ваксините?!

sweetpie добре казано.   202uu

Именно заради това, че и да си ваксиниран гаранция няма, още повече 100%, защо тогава да си мисля, че ако се разболее е заради липсата на ваксина. Нали боледуват и ваксинираните. Отделно има частни кооперативи и ясли/градини, от училище никой не може да ви лиши - без значение вакснирани или не.

Ами ако работата му е свързна с това да пътува по света и се разболее от Хепатит, просто защото майка му така е решила - да не му вкарва разни неща с ваксината и да увреди друго.... няма да си го простя.

Ако работата на човек е свързана с нещо, което го излага на риск, винаги би могъл да се ваксинира. Това, че сега отказваш ваксина не значи, че не може след 5г. да я сложиш. Още повече щом се правят и реваксинации явно се допуска, че едва ваксина не значи вечна защита. Питам и защо редовно при инцидент(ухапване от кърлеж, убождане и т.н.) слагат допълнителна ваксина за ДТК? Нали вече си ваксиниран и се предполага, че си защитен?

С написаното не искам да нападам някой или влизам в конфронтация. Разсъждаваме си. Определено всеки ще прецени за себе и собствената рожба как да постъпи и кой риск за него е по-определящ - рискът от странични реакции или рискът от разболяване.

Аз съвсем чистосърдечно признавам, че ако нямахме реакции от ваксини и медицински противопоказания за поставянето на следващите, сега синът ми щеше да е имунизиран по календар...

Общи условия

Активация на акаунт