Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 178
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте момичета, много се радвам че започнахте темата за ваксините. При нас в Англия не са задължителни, което мисля ми прави задачата още по-трудна да реша дали и кои ваксини са необходими и кои не и следователно цялата отговорност пада върху мен. За момента съм сигурна, след проведените от мен проучвания , че ваксината срещу ротавирус е излизшна няма да се впускам в излишни статистики, защото всеки може да намери информация, но смъртността от ваксината е мн по-голяма отколкото от прекаран ротавирус,който освен това се хваща от лоша хигиена или заразено месо в по-редки случаи, и овладяването му е доста по-лесно и рядко се стига даже до болница, и бих предпочела вируса пред ваксината. Другите ваксини още ги разучавам,но и тези срещу Менингит Ц и Хепатит Б не бих сложила, чела съм, че самата им формула не е пригодена адекватно , но ми трябва още четене преди да взема решение. Моля, ако др майка е за или протов някоя определна ваксина да сподели,  за да сме си взаимно полезни, решението надали може да се вземе само на база форума и кой какво е казал, но всяка нова информация ще е полезна за бъдещо набавяне на повече материал и на накрая решение за или против.

искам да се изкажа специално за ротавируса. Какво значи лоша хигиена? Като почне да пълзи детето, да му никнат зъбки през това време и да слага всичко в устата няма да го вържеш за стола, я. Вируса е супер упорит и се задържа на повърхностите до 5 дена! Това значи, че ако детето ти е докоснало нещо/ някого което е било заразено преди седмица и след това си пъхне пръстче в устата - еми ще се разболее. Съгласна съм, че ваксината е безсмислена, самите лекари казват, че децата, които имат поставена такава ваксина също боледуват, но да казваш че е от лоша хигиена е , ще се изразя така, некомпетентно и грубо даже към майките чийто деца са боледували (а това са 99%). Преди половин година влезнахме с такъв ротавирус в инфекциозно. Кълна ви се, направо побелях за няколко часа. Истината е, че всеки човек на света го е карал, и то не по веднъж. Разликата е, че когато детето ти го кара за първи път най-често точно на възраст м/у  1 и 2 годинки), то още не си е създало антитела и го кара супер и много тежко. Хване ли го един човек в семейството - неизбежно всички минават през него. При нас се започна от бебето, след 3 дена таткото, след още 3 и аз. Като малкият беше най-зле, а ММ мина с еднодневно разстройство.

VeryMe, това, което си написала за ваксинитее в щатите е статистика от преди 20-30 че и и повече години. Сигурна съм, че бая са напреднали в тази област и сега статистиките ще са други.

niya_nicko, за първо бебе беше 250лв, ако не се лъжа. От общината ще ви дадат акта за раждането на детето. После с негово копие, копия на двете лични карти на родителите и едно заявление в което си вписвате номера на банковата сметка пак се връщате в общината. Мисля че след около 2-3 седмици ви превеждат парите, отбелязват на акта че сте си ги взели и това е.

За майките, които са редовна форма на обучение - сигуно знаете, но аз да напомня - имате право на еднократна помощ от около 4000лв, за която можете да кандидатствате до навършване на 1 годинка на детето!

# 451
За майките който са редовна форма на обучение отпусната помощ е в размер на 2880лв!
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/student/

# 452
Момичета забравих да питам, случва ми се напоследък да ми се пишка и като пишкам получавам много силна болка ниско долу в дясно,толкова, че не мога да се изправя и се връщам в леглото сгъната на две и след малко отминава, първоначално не обръщах внимание, ама вече почнах да се чудя, какво е това нещо  newsm78 Cry  и освен това ми се появи и режеща болка по целия гръбнак, най-вече в средата му, как да ги облекча  newsm78 Sad

# 453
Знае ли някой, ако се запиша второ висше лятото ще мога ли да се облагодетелствам от студентската помощ

# 454
  • София
За майките който са редовна форма на обучение отпусната помощ е в размер на 2880лв!
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/student/

егати тъпото. Значи са ги намалили сериозно. една мама номврийка 2012 беше взела към 4000 до колкото знам..

http://bezpartien.com/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0 … 1%82%D0%BD%D0%B0/

Съжалявам за дезинформацията, не съм знаела за промените. Но пак е нещо  Wink

Калата
, второто не е ли винаги платено? Може би, ако запишеш магистратура би било по-удачно

# 455
А знаете ли каква е еднократната помощ за първо бебе и сложна ли е процедурата за получаването й?

Процедурата е много проста, само трябва да изчакаш  10 дни да излезе акта за раждане, с него и с една молба ти или таткото, но носещ твоята лична карта отива и подава документите и до месец парите са по сметката която си посочила - тук има подробносттиhttp://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/rajdane/

МАМА_SANCHO:  Купих си колана най-накрая.  Hug Правилно ли разбирам, че долната коланеста част се слага в долната част на корема?

Коланестата под корема да го поддържа отдолу и на кръста без да го усещаш стегнат само да поддържа.

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 15:10 от MAMA_SANCHO

# 456
Имам и магистратура и бакалавър, аз така или иначе записвам право в УНСС, но мисля че ми казаха, че си е държавна поръчка. Ще питам де.

# 457
plesure не мисля, че изказването ми е некомпетентно и грубо и го цитирам от учебника си по Физиология на човешките заболявания

Gstroenteritis is usually caused by a rotavirus that infects achild's stomach and bowel. The virus is highly infectious and is often spread to other children as a result of poor hygiene.If an infected child does not wash their hands after going to the toilet, any rotaviruses on their hands will be transferred to whatever they touch, such as a glass, kitchen utensil or food.If another child touches the contaminated object before touching their face, or if they eat contaminated food, they may become infected.Rotavirus infections are easily spread in this way, particularly among young children who often forget to wash their hands after going to toilet or before eating. The virus can also survive for several days on surfaces or utensils.This is why these types of infections often occur in places where there are a high number of young children, such as playgroups, nurseries and infant schools.Rotaviruses affect one of the main functions of the intestines – the absorption of water from digested food into the body. This is why one of the most common symptoms of gastroenteritis isdiarrhoea, and why dehydration is such a common complication.

Other causes

In a small number of cases, gastroenteritis in children may be caused by factors other than the rotavirus. These include:food poisoning from eating contaminated fooddrinking contaminated watera side effect of antibiotics (medicines that kill bacteria)

Не съм го карала нито, някой, около мен, за да знам повече, но с поста си исках само да съм полезна, дано не си почуствала засегната, но не ми е приятно да ме набеждаваш, като некомпетентна и груба.

# 458
  • Там някъде
Мамчета, това е извадка от чл. 61 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г.
(7) Размерът на еднократната помощ при раждане на живо дете по чл. 6, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца за 2014 г. е, както следва:
1. за първо дете - 250 лв.;
2. за второ дете - 600 лв.;
3. за трето и всяко следващо дете - 200 лв.

# 459
Помощта е за за майки студентки редовно обучение, без значение дали е държавна или платена поръчка. Няма значение дали ще се запишеш бакалавър или магистър. Помощта е е в размер на 2880 лв и се изплаща до 6тия месец на детето.

# 460

Ами ако работата му е свързна с това да пътува по света и се разболее от Хепатит, просто защото майка му така е решила - да не му вкарва разни неща с ваксината и да увреди друго.... няма да си го простя.

Ако работата на човек е свързана с нещо, което го излага на риск, винаги би могъл да се ваксинира. Това, че сега отказваш ваксина не значи, че не може след 5г. да я сложиш. Още повече щом се правят и реваксинации явно се допуска, че едва ваксина не значи вечна защита. Питам и защо редовно при инцидент(ухапване от кърлеж, убождане и т.н.) слагат допълнителна ваксина за ДТК? Нали вече си ваксиниран и се предполага, че си защитен?

Peace само да поясня нещо без да влизаме в конфронтация - за да е ефективна ваксината, то тя трябва да се сложи през определено време - реимунизация. Това не се прави за да си "Вечно защитен", а просто защото така се взима. напр. това пише за пентаксима -Дозировка:

Общата препоръчвана схема включва първична ваксинация, състояща се от три инжекции с едномесечни или двумесечни интервали помежду им, започваща от двумесечна възраст, последвани от реимунизация с една доза по време на втората година от живота.

Това отговаря и на първият въпрос - започва от двумесечна възраст - никъде не пише, че ако сина ми реши да отиде в Африка ще може да се ваксинира против Haemophilus influenzae.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 9 нови отговора. Уау Shocked

# 461
Това с еднократана помощ не е точно така, всяка община може да даде повече от законовото, напр. моя приятелка е с адресна рег. Равда и за второ взе 2000лв

# 462
Всичко стана ясно за студенската помощ, и аз като един милиционер не разбрах : към момента на раждане с какъв статут трябва да съм

# 463
  • София
MiRa^ ако не е много болезнено за теб, би ли споделила каква реакция е имало детенцето ти към ваксина и към коя? Peace
това което си написала за реваксинацията обаче, не знам дали е възможно за всички ваксини, с които се имунизират децата по календар - например, с превенар се ваксинират децата от определена бебешка възразраст до определена детска (по спомен пиша). ако ги ваксинираш след това защото се налага, да кажем на 30 г. вакисната е общо взето безмислена.
което пък не важи за тетанус-а например, или хепатит а, мисля последната е даже с определен "срок на действие" е нужно да се ревакиснираш.
не знам дали успях да обясня какво имам предвид  newsm78

брех, калата, право ще записваш начи, а какво си завършила друго? много приятно ме впечатли Peace

ааааа  Shocked Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора.

# 464
Ellet ченге съм мила моя

Общи условия

Активация на акаунт