Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 136
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Аз пак да подпитам за масажите там долу  Embarassed , някой правил ли си е такива, за да не получи разкъсвания?  

Не съм правила, и пак нямах разкъсвания.  4470 Пожелавам го на всеки.

Ми добре де ние като сме родили вече то може ли?

Може, може. Важно е да си потърсим помощта преди детето да е навършило 6 месеца.  Peace

knick_knack хайде вече чак около термин да постъпваш в болница. Дотогава само отиваш на преглед и си тръгваш с усмивка.  Wink

petya_petya стискам палци! Вярвам, че ще се похвалиш с добри резултати.  Hug

# 541
Привет момичета, виждам че сте дискутирали интересни теми относно помощите, но исках да попитам има ли магистратура редовна форма, аз изкарах вече, ама какво ще му е и аз да запиша втора  smile3521 Да ви се оплача излезна ми херпес на устата и доста ме боли, не смея да му слагам друго освен паста за зъби. Ако някоя мама има опит да сподели с какво се е мазала.
 Реших да си пусна и аз болнични и ходих вчера в частна клиника и ми казаха, че още сме в грипна епидемия (Стара Загора) и здравната каса е наредила да не се издават болнични  smile3514 докато не отмине.
Да честитя на всички мами, които са научили пола на бебчетата си   bouquet
mashiana количката се намира в магазин bebemax, не знам дали е верига и дали го има в София
petya_petya радвам се, че е минало добре, сега си почивай и ти пожелавам другата седмица едни чудесни резултати  Wink

# 542
Мажи си херпесчето с каквото си го мажеш по принцип, няма абсолютно никакъв проблем. Херпеса е проблем само ако е генитален и е излязал когато жената ще да ражда.

# 543
Успях да прочета, че сте писали за помощи за майки студентки, така ме е яд  smile3515, защото аз уча задочно... жалко.

Връщам се да чета, че днес много сте писали и не смогвам.

# 544
влизам само да се похваля, че ще си имам момченце
Скрит текст:
на феталната казаха, че всичко му е наред. Имам предна ниско разположена плацента,което малко ме притеснява, но освен да се пазя и да не вдигам тежко няма какво да направя.

Много пишете Simple Smile чета ви по малко, но не мога всичко Simple Smile. След работа съм толкова уморена, че докато поуправя вкъщи, хапнем и заспивам. Мисля, че изпуснах цяла тема Sad. Дано като се кротна вкъщи да имам повече време.

# 545
Момичета, каква козметика срещу стрии и целулит ползвате по време на бременността? Много ми хареса македонската Mum Care, обаче не я намирам в аптеките, получих я от училището.

# 546
Здравейте ЮЛСКИ мами ! Пиша Ви за да споделя, че и аз съм юлска мама.Днес направих регистрацията си и за това така късно съм при Вас.В мен расте малък юлски господин, който още не ритка тъй като сме едва в 18 седмица.За мен това е първа бременност и се чуствам прекрасно и леко странно все още.Искрено се радвам, че съществува този форум.   bouquet

И веднага влизам с моите мазила.Аз се отказах от кремове за мами и бебета ами минах на собствено производство мазило така да го нарека и действа без отказно...Поне за сега... :

1 ч.ч зехтин, 2 супени лъжици цветове от лайка и 2 супени лъжици невен.
Зехтина се загрява на водна баня, в него се пускат листата от невена и лайката.Вари се на слаб огън в продължение на 70-80 мин. ВОДАТА ДА НЕ ИЗВИРА!!!Маслото се прецежда от билките и готово!Съхранявам го в буркан. Хидратиращо и безвредно.

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 23:21 от Nelmira

# 547
  • София
добреее, гледам били сте кротки вечерта само 2 стр  Laughing Laughing Laughing
добре дошла nelmira и малкия ти господин   bouquet
нелмира, много добре ми звучи това мазило, а буркана в колко вода го слагаш, да е над средата му, под средата? Peace
petya_petya пожелавам ти да нямаш повече причини за безпокойство и лека бременност  Hug
на сид и титанка честита синя новина, и на val красиво палтенце (с пожелание да не го сменяте, но ако се наложи, да е още по-хубаво)  Hug Hug
честит празник на влюбените, ако празнувате коремчета с пожелание за много любов разбира се и diana hv да разкаже как е минала изненадата   bouquet Hug

# 548
Добро утро мамчета! Честит Свети Валентин на всички празнуващи и не празнуващи  txtloves Обичайте се все по-силно с всеки изминал ден!Разтворете сърцето си и се отдайте на Любовта!
Едно поздравче  Heart Eyes
http://www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo

# 549
Мамчета, честит празник Heart Eyes

И аз чакам diana_hv да разкаже за изненадата  Crazy

# 550
  • Бургас
Добро утро, бремелинки! Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Много сте се развихрили предните два дни. Mr. GreenОбсъждате помощи?!Живот и здраве моето трето дете ще пречи на държавата и ще ми отпуснат 200лв. Mr. Green
Мини мони, съжалявам мила, че минаваш през всичко това.Нямаш ли вариант да смениш АГ или просто упорито си устоявай правата, няма право да ти откаже талон, при положение, че си бременна и има проблем.Нормално е след АБ да те нападнат гъби.Аз също имах преди две седмици и слагах 12 дни макмирор.Много добре се повлиях от него.
Имам си малко стрии от предните две бременности, сега се мажа с олиото на мустела, надявам се да не се появят нови.
Тук при нас грее едно хубаво слънце, времето е пролетно, размечтавам се за лятото, но тази година за съжаление няма да посещавам морето.Много обичам плажа, като отидем от 9ч. сутринта може и цял ден да откарам.
Честито на мамите разбрали пола, радвам се за чудесните резултати от фм, моята е в понеделник.
Качила съм три килограма, а на моменти се чувствам толкова подута, особено вечер.Натежава ми, а още колко време има до лятото.
Честит празник на влюбените!
ХАЙДЕ ДА СЕ ВЛЮБИМ

Хайде да се влюбим
Като в детска жмичка...
Крием се... Играем
своята игричка.
Толкова гореща...
Толкова студена...
Неосъществима.
Неосъществена...

Хайде да се влюбим
смешно и случайно,
много забранено,
рисково и тайно.
Чуждата квартира...
Всеки те оглежда...
Някаква илюзия...
Никаква надежда...

Хайде да се влюбим
тихо, идеално,
светско, интернетско,
визовиртуално...
Вечер пред екрана
в стаята да зъзнем
да си пишем глупости
и да си омръзнем.

Хайде да се влюбим...
Грубо, неприлично.
Само сексуално.
Никак платонично.
Аз във теб... Ти в мене...
Плътно и изцяло.
Не душа в душата -
само тяло в тяло.

Хайде да се влюбим
Просто... Като всички...
И да ми наготвиш
зелеви сармички.
Чаша бяло вино...
Ммм.... какви са вкусни!
И да те целувам
с влажни, блажни устни.

Хайде се влюбим...
Страстно... Безпределно.
Може и взаимно...
Може поотделно...
Сляпо.. Съдбоносно...
Истински....Страхотно...
И невероятно...
Дълго... Доживотно...

Хайде да се влюбим.
Погледи да вперим
към върха... Нагоре...
И да се катерим...
Мили.. Остарели...
И да го посочим...
И като го стигнем -
заедно да скочим.

Трябва да се влюбим...
Бог така ни каза.
За да оцелеем
в днешната омраза.
Иначе в живота
всичко ще изгубим.
Трябва да се влюбим...
Трябва да се влюбим.

# 551
  • София
Здравейте момичета,
Аз докато наканя да се включа в новата тема и тя почти свършила.  Simple Smile
Вчера бях на преглед по ЖК - всичко е наред с изключение на това че ми били малко водите  Confused. Някоя от вас сблъсквала ли се е този проблем? Лекарката ми препоръча да си почивам и може да се каже, че с работата бях до тук. Ще отида само другата седмица, за да прехвърля каквото мога на колегата и после болничен. Иначе бебето се движи в норма, още полът не е ясен и ще разчитам на Марков другата седмица - нали той уж не греши  Crazy.
Гледах че сте обсъждали разходките - аз се опитвам да ходя доста и  така да компенсирам липсата иначе на движение. 4-5 км нищо не са, на мен лично ми отразяват много добре, с първата бременност бях по същия начин. Ходих също няколко пъти на йога, на различни места, за да се определя кое е моето място.
За разкрасителните процедури - не съм суеверна и си правя всичко което съм правила и преди - кола маска, подстригване, маникюр, като се стопли и педикюр. За всичко ходя в салон защото съм с две леви ръце  Embarassed. При първото раждане бях с френски лак и на ръцете и на краката. Даже се бях притеснила, че ще започне раждането преди да съм минала през салона и изнудих маникюристката да ме вземе извънредно. Тогава не бях и чувала за това изискване да няма лак, но в болницата нищо не ми казаха.
Дискусията за помощите на майки-студентки ми дойде много полезна и навреме. Обмислям есента да запиша втора магистратура, но се притеснявам ще мога ли с бебето да се справя с ходенето на лекции. Изпитите все някак ще ги избутам   Whistling

# 552
мами а как вкарвате снимки ,като натисна вмъкни снимка ,нищо не става

# 553
И последен рус въпрос момичета, извинявайте: Понеже има еднократна помощ за раждане на близнаци /2х600 лв/ и еднократна помощ за отглеждане на близнаци-различни ли са и ако-да, пак ли трябва да съм под 350 лева, за да получа помощта за отглеждане има ли някакви по-особени изисквания? Много ви благодаря!!!  bouquet
Аз намирам ето това:
Чл. 6а. (Нов – ДВ, бр. 23 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г.) (1) Майката (осиновителката) има право на еднократна парична помощ за отглеждане на близнаци до навършване на една година, независимо от доходите на семейството, когато децата не са настанени за отглеждане в специализирана институция за деца.

Според мен са две различни помощи и можеш да се възползваш.Ние вчера с таткото се бъзикахме,че от това раждане човек може да си докара до 5к Simple Smile Отивам ставам жител на Бургас или там където трябва и ей ти 2к, еднократна помощ при раждане 250 и после с една магистратура още 2880 и те станали 5к  Joy Между другото има специална тема за тези помощи ако си студент,там изрично питах ако я запиша след раждането дали пак имаме право и от там получих отговор,че имам право стига да я подам до 6 месец след раждането Simple Smile
petya_petya аз антибиотик не съм пила ..... не знам защо ти го дават при положение,че риска е от контракции при тази процедура и че е достатъчно да пиеш нош па и магнезии.Ти къде я прави ?

# 554
  • Пловдив
Добро утро

Приготвила съм на моя мъж изненада с балони.Да видим той как ще ме изненада

мами а как вкарвате снимки ,като натисна вмъкни снимка ,нищо не става

А какъв линк слагаш?Линк от мрежата,маркираш го и тогава натискаш иконката вмъкни изображение

petya_petya,почивай си и всичко ще е наред.АБ го дават може би заради риск от замърсяване/инфекция  newsm78

Сид,честита мъжка рожба   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт