2880 лв. накуп за майки-студентки - 13

• 55 603
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
има по-назад написано в темата. Няма такова условие да връщаш парите ако си прекъснала, има други условия но те са относно детето: да не напуска страната, да не го изоставите в дом и пр

# 706
Благодаря много Simple Smile

# 707
Здравейте! Днес от социалните ми излезна заповедта,че не са ме удобрили,защото съм щяла да съм студентка 2014-2015г. (така ми пише на уверението) т.е сега не съм и за това имам отказ. Който има опит ще помоля да ми пише за обжалването какво да правя,защото няма да се оставя така при положение,че в закона ясно си е записано.

# 708
Здравейте,
Пак да питам в момента в В.Търново има ли прием на редовна форма на обучение- магистри ? Звъня им от сума ти време не ми вдигат.

И да питам ако се запиша редовно в частен колеж дали ще ме одобрят ?

Също ако се запиша пак редовна форма само , че не държавна поръчка ще ми дадът ли парите, защото сега звънях на един колеж и ми казаха, че социалните не плащат ако не е държавна поръчка , така ли е наистина ?

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 12:01 от -Diva4e-

# 709
Здравейте,
Пак да питам в момента в В.Търново има ли прием на редовна форма на обучение- магистри ? Звъня им от сума ти време не ми вдигат.

Да , аз записах в колеж , стига да е акредитиран няма проблеми

# 710
Здравейте,

Да , аз записах в колеж , стига да е акредитиран няма проблеми

Как да разбера дали е акредитиран, какво е рече това ? Ти в кой колеж се записа ?

# 711

ЗДравейте,в събота съм на изпит в Датския колеж за прием за есенен семестър бакалавър за 2014/2015.Терминът ми е на 11.06.2014 ,тогава ще излязат и резултатите от изпита и ще има записване и плащане.Въпросът ми е дали има някой тук да учи в този колеж и дали мога да подам документите в социалните още в края на юни като ми издадат бележка или трябва да чакам до октомври ,когато ще започне учебната година?благодаря   bouquet

# 712
  • Варна
Здравейте! Днес от социалните ми излезна заповедта,че не са ме удобрили,защото съм щяла да съм студентка 2014-2015г. (така ми пише на уверението) т.е сега не съм и за това имам отказ. Който има опит ще помоля да ми пише за обжалването какво да правя,защото няма да се оставя така при положение,че в закона ясно си е записано.
Сама си го казала, че в закона е записано, така че няма какво да направиш. Още преди няколко страници го написах, че ще бъде отказано сега, но някои не искаха да повярват. В уверението ти пише, че ще си студентка за 2014/2015, което означава, че сега не си, така че няма причина сега да ти бъде отпусната помощта. В закона пише 'да сте студнетка КЪМ датата на подаване', а ти реално още не си. Ако не ти изтече срока подай документи, когато вече си студентка и ще ти бъде отпусната помощта. Ако ще ти изтече срока може да кандидатстваш сега някъде с прием все още за 2013/2014 и пак ще ти я отпуснат още сега.

# 713
Е как така нали 2014/2015 от октомври месец си вече студент, значи от тогава може да ти дадът помощта,  на мен ми изтича на 18 октомври, 6те месеца, та ако подам началото на ноември ,трябва да ме одобрят нали, гледа се кога си подал, а не кога ще ти ги дадът или разлгдат ?

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 17:49 от -Diva4e-

# 714
В уверението пише студент редовна форма на обучение,щом имаш уверение значи си студент,в закона не пише,че трябва в момента да учиш.Незнам аз така мисля и ще обжалвам.Всеки сам си преценя!
Успех на всички подали и чакащи отговор! Simple Smile

# 715
  • Варна
В уверението пише студент редовна форма на обучение,щом имаш уверение значи си студент,в закона не пише,че трябва в момента да учиш.Незнам аз така мисля и ще обжалвам.Всеки сам си преценя!
Успех на всички подали и чакащи отговор! Simple Smile
Проблема е, че в уверението не пише само, че си студент, а пише и за коя година-реално кога ще си студент. Никой университ не издава уверие само за студент без да е изписан периода, за който си студент, което реално ти трябва. Никой не изисква да е започнала годината, но ти реално докато не започне не си студент, защото си записала сега, а не си била студентка от преди това. Все пак помощта е описана така, защото нейната идея е да е за майки студентки, а не тепърва да се кандидатства само, за да се получи, въпреки че и това е възможно както се вижда, но трябва преди това да се сметнат месеците. Затова се получават тези откази. Обжалвай и дано намериш адвокат, който да успее да вмени противното, ако ли не просто изпълни изисквания и няма да имаш проблем и ще ти бъде изплатена.
Принципа е същия както и при един ТД да го обесня по-нагледно. ТД е сключен на 01.06, но встъпвате в длъжност на 01.10 и реално от тогава сте на работа(в случая сте студент каквото е изискването). Преди това има договор, но не сте на работа. Тълкуванието е същото. Споделих го, за да се избегнат неприятните случаи като твоя с отказите, а за да могат да се изпълнят условията и всеки да получи помощта.
Ще чакаме да споделиш какво става  Simple Smile

# 716
здравейте, и аз се зачетох в темата. планираме бебе, имам бакалавърска степен. Сега погледнах филиала на шуменския във варна, ма много скъпи тези семестри Simple Smile 770 редовно.
Аз ако се запиша мисля да го изкарам, но и изпити имало... ще умувам още. Хареса ми специалността предучилищна детска педагогика.
Ако знаете някой варненски колеж, с лесен прием, пишете моля Simple Smile

# 717
  • Варна
Ако знаете някой варненски колеж, с лесен прием, пишете моля Simple Smile
Колежа по туризъм. Той е към Винса(тяхна струртура), но трябва да се провери акредитацията. Приема е лесен и за фиктивно е добър избор, защото са с ниски такси. Може да се обадиш и да разпиташ подробно.

# 718
благодаря, не се бях сетила за този Simple Smile

# 719
Здравейте!
Искам да попитам момичетата от Пловдив - има ли някоя от вас, която да е записала в Колежът по икономика и администрация (КИА) и какви са таксите за редовно обучение бакалавър за икономическите специалности (конкретно Счетоводство и контрол)? Разгледах в сайта на КИА, но не мога да се ориентирам чрез какви изпити/тестове става приема? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт