2880 лв. накуп за майки-студентки - 13

• 55 615
  • 763
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте! Днес от социалните ми излезна заповедта,че не са ме удобрили,защото съм щяла да съм студентка 2014-2015г. (така ми пише на уверението) т.е сега не съм и за това имам отказ. Който има опит ще помоля да ми пише за обжалването какво да правя,защото няма да се оставя така при положение,че в закона ясно си е записано.

Здравей v e r o n a, консултирай се с адвокат. От записването придобиваш студентски права като редовен студент и си със статут на студент, а не от започването на семестъра.
Моляте пиши от къде си и от кое СП са ти отказали?

# 721
  • Майна Сити
Здравейте!
Искам да попитам момичетата от Пловдив - има ли някоя от вас, която да е записала в Колежът по икономика и администрация (КИА) и какви са таксите за редовно обучение бакалавър за икономическите специалности (конкретно Счетоводство и контрол)? Разгледах в сайта на КИА, но не мога да се ориентирам чрез какви изпити/тестове става приема? newsm78

О-о-о не, не и не! Изобщо не записвай КИА-та! Аз завърших там точно счетоводство и контрол редовно. ВСЯКО ЕДНО НЕЩО СЕ ПЛАЩА ТАМ! Дори уверенията за БДЖ и градския (последно бяха по 20лв, сега може и да са ги вдигнали), а в другите университети  са безплатни. Таксите -  започнах на  650, завърших на 800. Хич не ти трябва да се  набутваш, ректора Манолов е толкова алчен, че се чудя как такса вход не е сложил (или просто не се е сетил за това). Кой знае каква научно-фантастична сума ще ти искат за това иначе безплатно уверение.  Просто не си заслужава!!!

# 722
  • Велико Търново
Здравейте! Днес от социалните ми излезна заповедта,че не са ме удобрили,защото съм щяла да съм студентка 2014-2015г. (така ми пише на уверението) т.е сега не съм и за това имам отказ. Който има опит ще помоля да ми пише за обжалването какво да правя,защото няма да се оставя така при положение,че в закона ясно си е записано.
Сама си го казала, че в закона е записано, така че няма какво да направиш. Още преди няколко страници го написах, че ще бъде отказано сега, но някои не искаха да повярват. В уверението ти пише, че ще си студентка за 2014/2015, което означава, че сега не си, така че няма причина сега да ти бъде отпусната помощта. В закона пише 'да сте студнетка КЪМ датата на подаване', а ти реално още не си. Ако не ти изтече срока подай документи, когато вече си студентка и ще ти бъде отпусната помощта. Ако ще ти изтече срока може да кандидатстваш сега някъде с прием все още за 2013/2014 и пак ще ти я отпуснат още сега.

Ако не се лъжа, в закона пише, че е необходимо уверение, което указва, че си записан студент в редовна форма на обучение. Доколкото разбирам тя е записана вече.

v e r o n a сподели, ако обичаш кога подаде документи, къде си записала, имаш ли факултетен номер?

# 723
О-о-о не, не и не! Изобщо не записвай КИА-та! Аз завърших там точно счетоводство и контрол редовно. ВСЯКО ЕДНО НЕЩО СЕ ПЛАЩА ТАМ! Дори уверенията за БДЖ и градския (последно бяха по 20лв, сега може и да са ги вдигнали), а в другите университети  са безплатни. Таксите -  започнах на  650, завърших на 800. Хич не ти трябва да се  набутваш, ректора Манолов е толкова алчен, че се чудя как такса вход не е сложил (или просто не се е сетил за това). Кой знае каква научно-фантастична сума ще ти искат за това иначе безплатно уверение.  Просто не си заслужава!!!
#Crazy #Crazy #Crazy Въх, толкова ли е зле?!!
А тогава в кой друг университет/колеж в Пловдив кандидатстването е по-лесно и таксите са сносни, за да мога да запиша редовно икономическа специалност?

Първо се бях ориентирала към  Европейския колеж по икономика и управление - Пловдив, но в сайта на МОН виждам, че акредитацията му изтича на 18.09 тази година и е възможно да не я подновят? Thinking

# 724
Здравейте!
Искам да попитам момичетата от Пловдив - има ли някоя от вас, която да е записала в Колежът по икономика и администрация (КИА) и какви са таксите за редовно обучение бакалавър за икономическите специалности (конкретно Счетоводство и контрол)? Разгледах в сайта на КИА, но не мога да се ориентирам чрез какви изпити/тестове става приема? newsm78

Аз записах там само заради помощта . 1 семестър струваше 500 лв , тъй като бях от първите 100 приети и имах намаление . уверението струва 40 лв

# 725
# 726
# 727
  • Майна Сити
Аз ви казах, всеки който е имал някакъв досег с КИА, после говори "мили" думи за роднините на ректора  Grinning Така че по-далече от този колеж, в него масово се перат пари  Wink

# 728
  • София
v e r o n a би ли споделила къде си се записала, за бакалавър или магистър и кога детето ти ще стане на 6м.

Аз сега едно не мога да проумея до навършване на 6м. или до една година на детето може да се поиска тази помощ. В сайта на социално подпомагане пише

"Помоща може да бъде поискана в срок до навършване на една година на детето, като изплащането и започва от месеца на подаване на молбата."

Аз родих на 24.04 и на 4.10 детето ми ще стане на 6 месеца. Мисля да запиша във ВУАР, където семестъра започва Ноември не знам коя дата точно, но ще се обадя да попитам. И сега се чудя да не стане така, че да ми откажат?

# 729
Момичета, ако трябва си изкарвайте правилници и закони, за да не ви се налага да обжалвате. Мен така веднъж ме върнаха и след това като отидох с всичките документи и много бързо ми приеха документите.

# 730
До сега съм го писала поне 5 пъти - помощта е до 1год., но от ДСП правят проблем дори когато детето е на 6м. и се налага отказът да се обжалва в съда! Има много съдебни решения, които потвърждават как да се прилага закона, ако парите са ви нужни, ще прочетете как да си ги получите. Съдебните разноски - т.е. възнаграждения на адвокат се поемат от загубилата страна - на това основание - дете над 6м. възраст винаги губи ДСП.

# 731
Zdraweite ,da popitam nqkoi znae li sas specialnost prostranstwen dizain i reklama kade moje da se kandidatstwa za magistratura w Sofiq ...Mersi Simple Smile

# 732
Точно по тази причина аз си изкарах цял семестър. И към датата на подаване си бях записана. Много лесно би било - то не стига, че няма почти никакви условия, ами и единственото не спазваме - да си редовна форма към датата на подаване на документите! А всъщност сме спазили едно условие - имаме родено дете. Извинявам се, за язвителния тон, но....

# 733
  • Варна
Точно по тази причина аз си изкарах цял семестър. И към датата на подаване си бях записана. Много лесно би било - то не стига, че няма почти никакви условия, ами и единственото не спазваме - да си редовна форма към датата на подаване на документите! А всъщност сме спазили едно условие - имаме родено дете. Извинявам се, за язвителния тон, но....
Браво!Напълно съм съгласна! Който не си прави сметка и после държавата му е виновна, че не дава да я измамят!  Hug Кандидатства си миналата година и сега си получи помощта, нали?

# 734
Цитат на: eli70o0 в чт, 29 май 2014, 16:17
Цитат на: v e r o n a в чт, 29 май 2014, 11:33
Сама си го казала, че в закона е записано, така че няма какво да направиш. Още преди няколко страници го написах, че ще бъде отказано сега, но някои не искаха да повярват. В уверението ти пише, че ще си студентка за 2014/2015, което означава, че сега не си, така че няма причина сега да ти бъде отпусната помощта. В закона пише 'да сте студнетка КЪМ датата на подаване', а ти реално още не си. Ако не ти изтече срока подай документи, когато вече си студентка и ще ти бъде отпусната помощта. Ако ще ти изтече срока може да кандидатстваш сега някъде с прием все още за 2013/2014 и пак ще ти я отпуснат още сега.

Ако не се лъжа, в закона пише, че е необходимо уверение, което указва, че си записан студент в редовна форма на обучение. Доколкото разбирам тя е записана вече.

v e r o n a сподели, ако обичаш кога подаде документи, къде си записала, имаш ли факултетен номер? 

значи аз разбирам,че като започне семестъра си студент вече,тоест от есента.живот и здраве аз смятам да запиша септември,семестрите започват октомври и ще се водя студентка.а бебо трябва да се роди септември.но едно ме притеснява тъй като няма да мога да посещавам лекции,а като подам документи не се знае кога ще ги разгледат да не стане време за 2 семестър и да не го запиша понеже няма да съм взела изпитите

Общи условия

Активация на акаунт