НВ-ВМХ, част 73

• 37 908
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • SA
Авокадото е плод, разбира се. Маслините сьщо би трябвало да са плод.
Но какво значение има как ще се нарече? Важно е сьдьржанието.
Грийн, 5 плода+ 5 зеленчука са си кьм 2 кг храна ( освен ако не става вьпрос за 5 ягодки и 5 доматчета чери  Simple Smile).

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 21:26 от kameloth

# 661
Вив   Heart Eyesтова за свекър ти не го вярвам аз, ама дето се казва по 2-3 дена да кара без боклуци пак си струва. Моя свекър и той мноооого слуша и кима и се съглсява, обаче само докато изляза от тях Mr. Green. После кара старата песен на нов глас. А и точно свеки много съботира нещата. Понеже тя е много слаба и видиш ли ти тя как и хляб ядяла и сладко и на нищо не ѝ било навредило. Нали за хора било направено. Ама вие на такива сте се наслушали.

Отностно финасовата част на режима не смятам да се обеснявам за цената на храната извън БГ, но напоследък  зарзавата съм го разредила на половина. Много скъпи ми идват плодовете и зеленчуците тук (за пример 1 паунд (1/2  кг) домати 1.99$, пипер – 1lb 2.99$, тиквички и те уж по-малко от 1$ ама пак на паунд, а тя 1 тиквичка ми е почти паунд и т.н.). Едно авокадо дето само ям ежедневно и 1-2 пъти салата седмично. Нещо не ми се отразяват добре зеленчуците. Ще кажеш, че като ги хапна и стоят в стомаха ми с часове – толкова подута, тежко ми е, издуто ми е. От един месец пробвам вечер само нещо режимно без салата. Е че голяма разлика. Уикенда ходихме на гости и хапнах малко салата. Айде пак подута, че и ми досажда като тренирам. Имам чувството, че тази салата ми е преминала само гърлото и си стои някъде между гърлото и стомаха.  Уж зеленчуците по-бързо се преработвали от организма, но не и в моя.

Кам-че това за 5-тя плода и зеленчука ми го дадоха и на мен след колоноскопията. Според тях инструкции не знам кога и къде ще побера другата част от храната за деня. Къде да сложа 2 литра вода, къде 2кг плодове и зеленчуци, ами сложи и килограм общо закуска, обед и вечеря newsm78.

# 662
Предвид водното съдържание на повечето от плодовете, половината ще иде в тоалетната до час Laughing
Но 5 плода са си много. Аз веднъж правих детокс, едвам добутах до 6 ябълки, беше си зор, като се има предвид, че бях само на тях.

# 663
Това е мантрата за five a day - по пет на ден, което обаче би трябвало да включва и зеленчуците, и плодовете. И би трябвало да се разбира като 5 вида според мен, примерно днес ям тиквичка, морков, домат, мандарина и киви. Но е крайно погрешно да се слагат в един кюп плодовете и зеленчуците - все пак се различават съществено по 2 параграфа: плодовете (това, което си представяме като плодове, т.е. сладките) съдържат доста по-малко полезни вещества (почти само витамин С имат откъм полезност, а и той не е чак толкова много), но пък доста повече захар от зеленчуците.

# 664
Оф, това с по 5 на ден ми е много смешно. То няма изяждане! Ужас! Пък и повечето хора не знаят как точно да се хранят и ще добавят по 5 порции плод/зеленчук КЪМ останалото хранене, а няма да заменят боклуците с тях. Много малко ще се сетят да го направят. Накрая се получават смехории като макарони с цели домати и веганска пица с тиквички, или пък поредната кавърма с лук, ама и картофи към нея, нали са зеленчук? И всякакви подобни забавни комбинации, ама неработещи. Или пък най-забавното, което аз съм правила, беше ябълка с киткат или банан с туикс. (Това беше в особено гладен за сладко период!)  Laughing

# 665
Здравейте!
Запис и поздрави да хубавата и изключително полезна тема!   bouquet
Поставих си цел да сваля 23 кг. до лятото, разчитам изцяло на този начин на хранене. Дали е възможно?

# 666
slan4ice12, цели 23 кг вероятно не, но със сигурност една част от тях. Успех!

# 667
Здравейте!
Запис и поздрави да хубавата и изключително полезна тема!   bouquet
Поставих си цел да сваля 23 кг. до лятото, разчитам изцяло на този начин на хранене. Дали е възможно?

Нека и другите да кажат, но според мен - не. Не и ако е здравословно отслабване.
Не е добре да се сваля повече от 1-1,5 кг седмично, което е около 6 за месец. До началото на лятото има около 3 месеца. А и толкова бързо отслабване има опасност да доведе до увисване - затова включи и спорт.
Дори и да не свалиш всички килограми, почни още днес и ако си достатъчно мотивирана, резултатите няма да закъснеят  Peace

# 668
Според мен дори 5 на месец вече е много и при повечето жени е невъзможно. Получава се при някои мъже, но пак не при всички. Обаче 3-4 кг на месец може да се постигнат, може и да не се постигнат. Много е индивидуално. Правилно подбран спорт ще подпомогне процеса, разбира се, но наистина 23 кг за 3-4 месеца е на практика непостижима цел. Което не значи, че не може да се свали част от тях и да се подобри значително външният вид и здравето Wink

# 669
  • София
Колкото и да свалиш до лятото - все ще са ти в плюс и ще те радват. Така че почвай още днес!
Подкрепям за спорта  Peace основно Хийт-чета в този случай, леки обаче. Малко и лека полека.

# 670
Like_Smoke, Cioccolata, започнах преди 2 седмици. За това време свалих около 6кг, но тъй като имам много за сваляне са "невидим резултат". Вчера направих "въглехидратен ден", за да избегна застоя. Много ми е трудно да спазвам часове на хранене, грамаж на порции и т.н., както и да отделя достатъчно време за фитнес.
Вие колко често се теглите? Направо ме е страх да се кача на кантара...

# 671
slan4ice12, резултатът ти досега е страхотен, браво! Simple Smile Но е нормално по-нататък темпото да се забави. Това не трябва да те разочарова, но наистина не мисля, че ще можеш да продължиш със същата скорост.

Тегли се веднъж седмично или дори по-рядко Wink И не си длъжна да спазваш часове на хранене Wink А грамажът е такъв, какъвто ти е необходим на теб, за да се нахраниш. Не е точно определен.

# 672
Вивиан, какво е "хийт-чета?
Cioccolata, много обичам непостижими цели... и да не са точно 23, и 20 да са няма да издребнявам...  Wink  

# 673
  • Пловдив
slan4ice12, подкрепям написаното от момичетата! Peace
А защо е нужно да спазваш часове на хранене, грамаж? newsm78
Не е нужно да броиш и да теглиш. Хапвай в разумни количества, докато се заситиш, яж, когато си гладна. Ако на едно хранене хапваш оптимално, би следвало да издържаш поне 3-4 часа, без да огладняваш. Ако огладняваш по-рано, значи трябва нещо да оптимизираш (да увеличиш порцията или мазнините).
Досега имаш страхотен резултат!  bouquet
А спортуването може да става и вкъщи, не е нужен фитнес. Заповядай при нас в темата за домашните тренировки, харесай си нещо и започни. Даже и само клекове, лицеви опори и кросове да правиш, пак ще има полза...Изобщо всяко движение винаги е чудесно допълнение към здравословното хранене, по ред причини!
И забрави го кантара, наблюдавай се как се чувстваш - колко често огладняваш, имаш ли силно влечение към забранени храни, спиш ли достатъчно, пиеш ли вода, чувстваш ли се енергична...Според всичко това можеш да пробваш различни промени в храненето, за да видиш кое как ти се отразява (различен брой хранения, различно количество протеин, повече или по-малко въглехидрати, интервално гладуване и т.н.)....Слушай сигналите на тялото си и се научи да им откликваш, останалото идва от само себе си....
Аз например сега имам обиколките, които имах, когато бях със 6-7 кг по-малко, така че кантарът не е показател...В крайна сметка, както беше казала една съфорумка, като вървим, не ни пише на челото колко тежим... hahaha
И не си поставяй срокове, просто приеми, че тръгваш по един път, който ще те изведе на по-хубаво място, при едно твое по-здраво, по-енергично и по-обичащо се Аз. Понякога ще вървиш по-бавно, друг път по-бързо, и завои ще правиш, а може и крачки назад, но важното е да не се отказваш, крайната цел определено си заслужава!И тя далеч надхвърля добрата визия и свалените кг.Wink

# 674
Like_Smoke, Cioccolata, започнах преди 2 седмици. За това време свалих около 6кг, но тъй като имам много за сваляне са "невидим резултат". Вчера направих "въглехидратен ден", за да избегна застоя. Много ми е трудно да спазвам часове на хранене, грамаж на порции и т.н., както и да отделя достатъчно време за фитнес.
Вие колко често се теглите? Направо ме е страх да се кача на кантара...

Нормално е в началото да сваляш по-бързо, но това е основно натрупана вода, а не толкова мазнини. Според мен ти е много рано за въглехидратно зареждане  Wink

Юлинга, аз пък вярвам, че е добре да има някакъв режим на хранене поне в началото докато с времето нещата стават много по-лесни, защото човек вече е свикнал и не следи така стриктно приема на храна.
Смятам също, че и калориите трябва да се следят.

За мен правилният път е първо изчистване на храната /от всякакви пакетирани храни, тесто и захар/, после редукция на калориите /което се случва естествено и постепенно/. Спорт - поне три пъти седмично по около 45-60 минути.

Относно последното някои ще кажат, че това е много време и хубава тренировка можеш да направиш за 20 минути. Да, така е, но когато тялото вече има двигателна култура и е адаптирано. В началото смятам, че трябва дас е отделя повече време, за да се разучи правилното изпълнение на упражненията, малко по-голяма почивка между сериите и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт