Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 934
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ирина, аз точно за въшки почнах обстойно да й преглеждам косата, защото ме уплашиха, че тук, в Пловдив, имало много случаи. Определено не са гниди, нито въшки.
Това е добре.  Peace
Мен ме побиват тръпки, защото съм си патила и аз, и единият ми син мина през това и знам какво е. newsm43

# 511
малката лисичка няма гаранция за нищо, но изобщо не е задължително детенце да се разболее в ДГ. Така че аз на твое място бих я пуснала.

Ето напр след пневмонията, малката постоя у дома да позакрепне и се престраших в края на януари да я пусна на ДГ. Всичко беше наред, до вчера - трябваше да бъде кокиче /в родното място на съпруга ми празнуваха 1-ви март и имаше карнавал/ и я заведох, постояхме навън около 2 часа. След обяд поспа и като се събуди вече беше с висока Т. Не успяхме да я смъкнем и днес я заведох в Бърза помощ. За радост не е слязло надолу - изписаха ни Аугментин, осцилококнцинум, Хустагил, редуване на Нурофен и Панадол /все още е с висока Т/ и промивки на нослето със Стеримар.
Този път изобщо нямам колебания дали да започвам АБ, не ми се иска пак да ни вкарват в болница.
Във вторник ще я заведа на преглед при педиатъра да видим как е, дано има ефект от изписаното лечение.

Т.е. разболяхме се не в ДГ, а като излязохме заедно и то за под 2 часа.  

# 512
Ysabell , така е мила.

Ирина,така е не мога да я държа вечно ,ама ...
Преди да кажеш, че я гледа бабата, с която не се разбират, се въздържах от мнение. Но при това положение, по-добре да си ходи детето. Там ще му е по-добре. Бабата може да я ползвате за гледане, само ако се налага, в такъв случай.
То не че не се разбират,по-скоро малката не слуша бабата.

Ваня , ами не знам да ти кажа,нямали сме такъв проблем,но това ми се препоръчва , нощом плаче за косичката не знам тогава , освен да вземете Мустела за крусти  Peace

sash_stefanova , права си мила ,ще видим ,но си ме е страх,знам,че не е гаранция ,но ...

# 513
  • около Варна
sash_stefanova, едва ли се е разболяла няколко часа след излизането ви, обикновено симптомите се проявяват 2-3 дена след срещата с вируса. По-скоро си го е лепнала в градината. Бързо оздравяване ви желая!

# 514
и аз мисля като Виви. Тя вече си е носила вируса. Стоенето навън по принцип е здраве, само по себе си и не е причина за разболяване в общия случай.

# 515
  • вече Пловдив
Ваня, по-скоро някаква маска със зехтин е подходяща за дете. Но трябва да изтрае поне 2 часа, а после ще си има косица на клечки поне до третото пране.  Peace
Рони, може ли да ми препоръчаш някаква маска със зехтин, подходяща за дете?Само зехтин или да сложа и мед, жълтък и т.н., както на мен си правя маска? Thinking Косата й е доста дълга, до средата на гърба е. Отгоре ще я увия с найлонова шапка и кърпа, то е ясно.

# 516
Ваня , според мен може само със зехтин  Peace

Слагаш шапка ,отгоре хавлиена кърпа и затопляш леко със сешоара от около 20-на см

# 517
sash_stefanova, едва ли се е разболяла няколко часа след излизането ви, обикновено симптомите се проявяват 2-3 дена след срещата с вируса. По-скоро си го е лепнала в градината. Бързо оздравяване ви желая!

Благодаря!
Всичко е възможно. Факт е обаче, че в групата им нямаше нито едно болно дете до петък вечерта, когато я взехме. При нея нямаше никакви симптоми за разболяване - нито хрема, нито кашлица, нито отпадналост, абсолютно нищо. Вчера сутринта, докато излязохме - също.
За сметка на това вчера на празника имаше много хора и освен това беше много студено, и по тази причина си мисля, че по-скоро от това изстина. Тя доста потича и си подиша студен въздух, ама как да спреш дете да се радва.
Според дежурния лекар също това може да е причина, защото последния грип се развивал точно така - за няколко часа, и по тази причина реши да се застрахова с АБ от самото начало.
Както и да е. Няма да изследвам причината този път. Още повече, че отново са почивни дни и не ми се рискува с по-леко лечение /предния път изчаках три дни да смъквам Т и точно на Бъдни вечер влязохме в болница с двустранна пронхопневония - беше се развила точно за три дни/.
Във вторник ще видим педиатъра какво ще каже /дано дотогава да сме смъкнали Т/.

# 518
Саш , да оздравя по-бързо  Hug

# 519
Бързо да оздравява детенцето ти, Саш. То всеки път е така с няма болни деца, а накрая се оказват масово изпонатръшкани. Всъщност болестта масово тръгва преди да се е появила температурата. Затова и заболеваемостта сред малките е такова сериозна.  Peace (онзи ден си приказвах с един родител, който обвиняваше излизането до дворчето на градината в най-големия февруарски студ за последното разболяване на детенцето му.  Rolling Eyes).
Ваня, конкретна марка не мога да препоръчам. Ние обикновено държим някакъв Екстра Вържин у дома и съм го преварявала на водна баня, когато съм го ползвала за козметика. Дори и традиционната маска, с която са ни мазали против въшки нас на времето (газ, мас и оцет), беше с много добро действие. Само не съм сигурна, че аз бих сложила газ. Детските косици обикновено не са толкова мазни, а по-скоро дори са сухи. Затова жълтък май не е особено подходящ.  Rolling Eyes

# 520
Аз след всяка среща с вирус броя 3 дни и ако до 3 дни не сме "цъфнали",значи се е разминало и в повечето случаи е така.За да настине детето и да прояви симптоми толкова бързо,трябва да е бил голям студ,а то леко облечено.Дори да е грип,не може да се развие за няколко часа...мое мнение де. Peace
То и в нашата градина все няма болни деца,ама като постоиш час с тях и се почват едни зелени сополи,кашлици и кихавици...
Иначе съм съгласна,че гаранция няма,като е вкъщи детето.Габи аз я заразих последно,но ако не съм аз ще е баща и.Не можем да я държим в изолатор...
Утре май ще е на градина.Не мога да се разбера с баща и да я гледа и утре,имал работа и ми се изправя косата.Че и в петъците я записах на солна пещера и тогава ще трябва да я давам...Нещо системата ми от вторник до четвъртък пропада и ще видим до къде ще я докараме  Confused

# 521
Аз все още съм в чуденка

# 522
  • в огледалото на живота
Ваня, по-скоро някаква маска със зехтин е подходяща за дете. Но трябва да изтрае поне 2 часа, а после ще си има косица на клечки поне до третото пране.  Peace
Рони, може ли да ми препоръчаш някаква маска със зехтин, подходяща за дете?Само зехтин или да сложа и мед, жълтък и т.н., както на мен си правя маска? Thinking Косата й е доста дълга, до средата на гърба е. Отгоре ще я увия с найлонова шапка и кърпа, то е ясно.
Аз бих ти препоръчала да намажеш само участъците с корички по главата с зехтин.Хем няма да стои омазано цялото дете,хем ще успеете с процедурата  Peace

# 523
  • вече Пловдив
Благодаря, момичета, за съветите - ще пробвам да намажа със зехтин коричките на следващото миене на косата. Снощи я измих със стария шампоан, поне за него съм сигурна, че не докарва проблеми.  Peace

И аз смятам, че няма гаранция, че детето ще се опази дълго време здраво, ако си стои само вкъщи. Примерите, които давате, са достатъчно показателни. При нас едно от разболяванията през декември се случи само от смяната на града (от Ст. Загора се преместихме в Пловдив) и тя "цъфна" с червено гърло и хрема. Не бяхме излизали никъде, само от смяната на въздуха едва ли не стана.
 Аз бих пуснала здраво дете на градина, още повече ако иска  Peace

# 524
Май се престрашавам и ще я пусна

Общи условия

Активация на акаунт