Боледуване на децата ни – тема 13

• 58 528
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • вече Пловдив
Честно, аз различавам само сухата кашлица, бронхитната, влажната (отхрачваща) и от задавяне.  Peace
Не знам и досега какво се разбира под "лаеща". Затова разчитам педиатър или пулмолог да "разчете" кашлиците и да изпише верния сироп. Rolling Eyes

# 706
Аз различавам май само тази от задавяне

# 707
  • Пловдив
Извинете, че така нахално се включвам за сиропите, но не мога да разбера как може да изписват Синекод и подобни на дете, особено боледуващо от настинки, вируси и т.н. Кашлицата трябва да се подтиска в много малко случаи. Като изключим сериозните болести и операции, при нашите мъничета излиза, че само при някакви алергични системни сухи кашлици евентуално трябва да го даваме.
Е, не съм мед. лице, но така се специализирах по кашлици, че вече от едно изкашляне разбирам какъв вид е кашлицата  Mr. Green
Аз лично съм доволна от сиропа Тусавит, който има и леко противовъзпалително действие.
По принцип спрях да купувам сиропи от аптеката. Правя си сама.
Бих препоръчала на детенцето с лошата кашлица през 10 сек (не обърнах внимание на името на майката  Embarassed) да направи сиропа с бирата и лимона по рецептата на д-р Михайлов. Мога да я дам на лични, за да не се повтарям, писала съм я преди време тук. За един ден ще облекчи кашлицата, а на втория вече ще започне да се втечнява. Не искам да звуча прекалено сигурна и убедителна, но толкова кашлици на различни деца съм оправяла с този сироп, че вече взех да го препоръчвам Simple Smile

Аз пиша, за да ви се оплача. Пак. Малкото ми момче от близо месец има сополи. Ту изчезват, ту потичат навън. Като го питам дали го боли нещо, само бърка в устата и показва кътниците. Но не виждам изгледи да излязат скоро. От два дена взе да поддържа Т около 37 градуса. Този път реших да не се вживявам толкова и да оставя от самосебе си да минат нещата, но...появи се Т и взе доста носово да диша, усеща се, че е с пълен нос. Дали всичко това е от зъби...не знам. Довечера отиваме да висим пред кабинета на УНГ (естествено, пак няма свободни часове), дано да ни прегледа. Дали може вече да има и той уголемена трета сливица? Не ходи на ясла, лепва само "отбрани" вирусчета, от баткото  Mr. Green
Чудя се вече какво да мисля и да правя  newsm78

# 708
  • Once there was a Hushpuppy...
Ааа, аз за кашлицата вече нямам грешка hahaha За съжаление де!
Ларингитната я познавам през 2 блока Rolling Eyes А, вече дори я познавам по плача на дете, по говоренето, още преди да се стигне до кашлянето. Моя син вече така го улавям, още като се разплаче по някакъв повод и захлипа ларингитно ми е ясно.
Също така и ако е слязла на долу се чува различно и тогава е дълбока, както казват лекарите къртеща, а през ноща свисти детето докато диша.Свирят ли дробовете по време на сън е съвсем бронхит Sad

Ваня - сухата кашлица не е точно бронхит, той става по-късно, когато кашлицата вече се задълбочи и се чува, че има нещо/имам предвид секрет/ - пък нищо не излиза Peace
Лаещата съм я описала горе-долу Peace

# 709
Честно, аз различавам само сухата кашлица, бронхитната, влажната (отхрачваща) и от задавяне.  Peace
Не знам и досега какво се разбира под "лаеща". Затова разчитам педиатър или пулмолог да "разчете" кашлиците и да изпише верния сироп. Rolling Eyes
Съвсем същото съм. Каквото и да пише в листовките, комбинациите и дозите на педиатъра винаги досега са били адекватни. Това ми е достатъчно.  Peace

# 710
  • вече Пловдив
Ваня - сухата кашлица не е точно бронхит, той става по-късно, когато кашлицата вече се задълбочи и се чува, че има нещо/имам предвид секрет/ - пък нищо не излиза Peace
Лаещата съм я описала горе-долу Peace
За това съм я отделила. За съжаление,от опит  бронхитната кашлица и аз я различавам отдалече  Confused

# 711
  • Пловдив
Лаещата няма как да я сбъркате.  Peace
Моите като се разлаят...все едно слушам кучета.   Mr. Green Не случайно такова й е името.
При мен най-страшното беше да видя бебето си на 3мес да "лае". Едно такова малко, беззащитно...и лаещо  Rolling Eyes Дано не му се случва на никого  Praynig

# 712
  • в огледалото на живота
Лаещата няма как да я сбъркате.  Peace
Моите като се разлаят...все едно слушам кучета.   Mr. Green Не случайно такова й е името.
Така е...
Представете си един камък,пуснат в тенекиена кутия.....кънти та дрънка...е как да не я различиш такава кашлица.... Confused

# 713
уффф с видовете кашлици,като и с разновидностити на сополите ooooh!
за сиропите сте прави,момичета Peace

при нас кашлица-лаеща с напъване и усещах как се мъчи детето ми,мн добре се повлия от Флудитек Peace

# 714
Ходихме на друг лекар, който изцяло смени лечението на малката! Сменяме АБ и сиропите и капките за нос. На въпросът ми за комбинацията на Синекод и Проспан каза, че е възможно, но за много кратък период от време и еднократна доза, когато се цели предотвратяване на пристъп или нещо подобно, но сега ми изскочи точната дума  newsm78 Ще пием АЦЦ - сироп и Вентолин и Ериус.
Оф, дано това вече е вярното лечение, че ..... направо ще се гръмна с тези специалисти! В аптеката пък аптекарката ме попита мен "Какво пише тук?", сочейки дозата на АБ в рецептата   Laughing След като си излязох от аптеката 20минути разглеждах кутиите с лекарства, дали отговарят на рецептата  Laughing

Само се чудя с тази смяна и редуване на АБ-ци, дали няма да ме е яд някога Thinking 

# 715
  • вече Пловдив
Ходихме на друг лекар, който изцяло смени лечението на малката! Сменяме АБ и сиропите и капките за нос. На въпросът ми за комбинацията на Синекод и Проспан каза, че е възможно, но за много кратък период от време и еднократна доза, когато се цели предотвратяване на пристъп или нещо подобно, но сега ми изскочи точната дума  newsm78 Ще пием АЦЦ - сироп и Вентолин и Ериус.
Оф, дано това вече е вярното лечение, че ..... направо ще се гръмна с тези специалисти! В аптеката пък аптекарката ме попита мен "Какво пише тук?", сочейки дозата на АБ в рецептата   Laughing След като си излязох от аптеката 20минути разглеждах кутиите с лекарства, дали отговарят на рецептата  Laughing

Само се чудя с тази смяна и редуване на АБ-ци, дали няма да ме е яд някога Thinking 
Даринанда, аз правя същото и без да ме е питала аптекарката "Какво пише тук?" Просто съм наплашена от грешни дози и т.н.  Crazy
Дано наистина този път е вашето лечение и бързо се оправи детето.  Hug Включи  и пробиотик задължително!

# 716
Даринанда , да се оправяте бързо и дано това е лечението ви.

О,и аз чета и сравнявам след аптеката,имахме 1 случай в нашия град,на една жена бяха изписали по 3 капсули по 3 пъти на ден за сърце,а трябвало да е по 1 ... #Crazy

# 717
Даринанда, дано това да е "вашето" лечение  Peace А какъв АБ изписаха, че не си написала  Rolling Eyes

# 718

Даринанда, аз правя същото и без да ме е питала аптекарката "Какво пише тук?" Просто съм наплашена от грешни дози и т.н.  Crazy
Дано наистина този път е вашето лечение и бързо се оправи детето.  Hug Включи  и пробиотик задължително!

Не че и аз не проверявам, но в повечето случаи дори съм се доверявала на съветите от аптекарките повече от тези на лекар. Пробиотик почнахме още с първия АБ.  Wink

# 719
Момичета да ви попитам като мерите с електронен термометър Т-то ка изсвири означава, че температурата е премерена или още минутка, 2 се чака, за да даде термометъра точни показания

Общи условия

Активация на акаунт