Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 902
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Да споделя мнение за Биозин и имуностимулиращото Изорекс.

Миналата зима синът ми пи Биозин - разболяваше се.

Преди две седмици му се зачериха и уголемиха сливиците, там му е слабото място, по рождение е с огромни сливици.

Тъй като не беше вдигал температура, педиатърката изписа Изорекс и други лекарства за сливиците и сироп за кашлица. Свърши курса на лечение, имаше изглед и сливиците да се "успокоят", като остана само Изорекс да го доизпие. Онзи ден вдигна над 38градуса и докторката вече включи АБ. А, до тогава беше изпил 2/3 от Изорекса. Правя си извода, че не действа и не успя да го предпази от влошаване.

# 91
  • София
такъв е вируса, и ние бяхме така с червено гърло и сополи, без други симптоми, лекарката изписа Изопринозин, на 6 ден вдигна 38 темп. Отидохме пак, нямаше изгледи за нещо сериозно, продължихме лечението с изопринозин като давах нурофен за температурата... върнахме се пак на третия ден след като през нощта вдигна 38,8 направихме кръвни изследвания, за да видим кой АБ и дали ще се наложи да пие, изследванията бяха перфектни, вирусна инфекция, следобяда същия ден последно вдигна 38,2 и това беше, дефакто на 9 ден се оправи, и аз мислех, че този сироп не действа, но го пи 10 дена, като се оправи на 9-ия, на 10-ия беше като нова, нямаше и следа от вируса!

# 92
  • Варна
Изорекс и Изопринозин едно и също ли е?

Синът ми пие Изорекс от 29.01.14г и до вчера не му беше повлиял.

# 93
Записвам се в новата тема с болно дете  Rolling Eyes От почти месец съм я спряла превантивно от ДГ- първо заради грипа, после заради тежката зимна обстановка при нас. Е, още веднъж се убедих, че от превенция файда няма! С бронхит е.
Мдааа,файда никаква и аз се убедих.Ние сме вкъщи вече почти месец,ама на довлякохме си вирус от някъде.Аз се влача вече 10 дни,мъжът ми от 2 дни,Габи и тя 3-ти ден дърпа сополи и е със запушен нос,днеска и малко темп.има,но за сега е леееко повишена.Нищо не помага.Ама аз съм за бой,че не си обърнах внимание навреме.Е от вчера пия Нурофен стоп грип и вече се чувствам ок,направо здрава.До сега се мъчих само с парацетамол и изпозаразих всички. Confused

# 94
Момичета, чета ви и се отчайвам съвсем....

От началото на годината моят хубавец боледува три пъти - първо изкара един вирус с Т, докато идем на лекар, че беше събота, и той се оправи - педка каза ,че някакъв вирус е изкарал.

После малкия изкара и грип, барабар с мен и с баща му - без АБ, с Т и сополи четири дена, давах Изопринозин по съвет на педка. Държах го една седмица вкъщи, да укрепне и да завехне сопола - и на ясла...

Ходи точно един ден и на вечерта му се запуши носа, без да тече още, на следващия ден - висока Т, отпаднал доста беше, макар да е началото на болеста. При педито - силно зачервено гърло, но предложи да почнем веднага АБ, тъй като беше доста отпаднал. Винаги, когато почне АБ, живва още на другия ден - сега какво беше това чудо, Т няма сваляне , пие АБ, наливам с панадол и хексалгин и нищо-не сваля, много се уплаших да знаете. пуснахме кръвни изследвания и се оказа тежка някаква бактериална инфекция, ама къде??? чак края на 4 ден свали Т, иначе педка ни викаше в болницата да влизаме.

Валентинка[/, при вас какво показаха кръвните изследвания? поне СУЕ не беше ли завишено? питам, защото при нас СУЕ беше 40, а ц-реактивен протеин-също много висок 22? питам за сверка и сравнение..

# 95
Изорекс и Изопринозин едно и също ли е?

почти едно и също е но не съвсем, основните съставки са сходни, но това, че изорекса е два пъти по-скъп ме навежда на мисълта, че е по-изчистен като препарат.

# 96
Ох,вече съвсем се отчайвам от имуностимулаторите ,като Ви чета  ooooh!

# 97
  • София
При кръвни изследвания :
СУЕ - скоростта на утаяване на еритроцитите по норма не трябва да надвишава 17-18 мм в час. Ако еритроцитите са утаяват със скорост по-висока от 20 мм в час, това е признак за възпаление.Ускорена СУЕ се наблюдава при възпалителни заболявания, гнойни процеси, туберкулоза, тумори, колагенози и др.
Увеличен брой гранулоцити се наблюдава при инфекциозни заболявания, гнойни процеси и други. Намален брой гранулоцити се наблюдава при вирусни заболявания, химични увреждания, лекарствени интоксикации, лъчеви въздействия и други.
Другия показател ,който говори доста на лекарите е CRP - По време на всеки възпалителен процес в кръвта се появява специфичен анормален протеин, наречен C-реактивен протеин (CRP). Този протеин практически не се среща в кървта на здравите индивиди. CRP е един от най-чувствителните показатели за наличието на остър процес в организма. Неговото ниво може да се повиши значително (над 100 пъти) при тежки травми, бактериални инфекции, възпаление, хирургични операции и неопластични заболявания.

Традиционният тест за С-реактивен протеин има по-голяма стойност от скоростта на утаяване на еритроцитите (СУЕ), тъй като последният може да бъде повлиян от различни физиологични състояния. CRP има склонност да се увеличава преди нарастването в нивата на антителата и СУЕ. Стойностите на C-реактивния протеин също така имат сколнност да се понижават преди тези на СУЕ.

При нас от кръвните разбраха,че има инфекция, а не вирус,оставаше само да излезе гърленият, за да се разбере каква е бактерията,но започнахме АБ веднага,с другите изследвания само проверихме дали е точният,да не е от тези ,които слабо се повлияват на бактерията.

Все повече се убеждавам,че настояването за изследвания е най-правилното. При първи преглед казаха,че малката има вирус,но майчино сърце не трае и веднага при друг лекар.Добре,че направихме така,иначе щях да я измъчвам още няколко дни с хомеопатия(това ни предписаха на първи преглед.

# 98
С тази хомеопатия, която изписват джи пи-тата, все едно без лечение.
На моята дребосъчка Изопринозина ако подейства, и без него ще оздравее толкова безпроблемно. В останалите случаи й действа разповръщащо. Поне този на сироп, с който вече е ясно, че приключихме. 

# 99
  • София
На моята дребосъчка Изопринозина ако подейства, и без него ще оздравее толкова безпроблемно. В останалите случаи й действа разповръщащо. Поне този на сироп, с който вече е ясно, че приключихме. 
Не съм много съгласна и с хомеопатия съм ги оправяла,, от изопринозина също съм доволна, но давам хапчетата...сироп не съм давала...не знам колко е гаден и разповръщащ, но си върши работата. Изопринозина си е тежката артилерия и го включвам, като видя, че вирусляка си е сериозен...

# 100
Ще ми кажете ли по колко изопринозин давате?
На нас педиатъра ни е изписвал сироп по 10мл. дневно, но сега имам хапчета и не съм давала до сега.
А сина ми беше 4 дни на градина след дълго боледуване и на петия естествено - кащлица  Confused

# 101
  • София
Ами изопринозина се дава на килограм...така че може да се научиш да си го изчисляваш. Принципно сиропа лекарите го предпочитат при децата, щото може по-точно да се определи верното количеството. Иначе за 15 кг - едно хапче и половина, демек 3 пъти по половинка.  Моите деца определено предпочитат хапчетата и като се наложи си искам хапчета, не сиропите...същото се отнася и за аб.
Лиси - в биозина има ехинацея, та по-скоро аз не бих дала и биозин и ехинацея...или едното или другото...

# 102
Не съм много съгласна и с хомеопатия съм ги оправяла,, от изопринозина също съм доволна, но давам хапчетата...сироп не съм давала...не знам колко е гаден и разповръщащ, но си върши работата. Изопринозина си е тежката артилерия и го включвам, като видя, че вирусляка си е сериозен...
И аз искам да помагат, но явно първо ще трябва да започне да кара болестите на крак, а не от първи симптом до прегазването да има по-малко от 24 часа.
Изопринозина понеже и аз го броя за тежката артилерия, винаги го изписват и дозират лекарите. И сме със 100% успеваемост на прием на антибиотик въпреки Изопринозина, като при последните два приема не можеше да го приеме въобще, а преди това просто не помагаше. По същия начин е и със Синекода. Не познавам човек, на който не помага, но на дребната й се разказва играта от кашляне след прием вечер, за да може уж да спи.  Rolling Eyes

# 103
  • София
И аз искам да помагат, но явно първо ще трябва да започне да кара болестите на крак, а не от първи симптом до прегазването да има по-малко от 24 часа.
Изопринозина понеже и аз го броя за тежката артилерия, винаги го изписват и дозират лекарите. И сме със 100% успеваемост на прием на антибиотик въпреки Изопринозина, като при последните два приема не можеше да го приеме въобще, а преди това просто не помагаше. По същия начин е и със Синекода. Не познавам човек, на който не помага, но на дребната й се разказва играта от кашляне след прием вечер, за да може уж да спи.  Rolling Eyes
newsm78 Изопринозина си е за вируси, хванати на време и в самото начало...иначе ако се почне късно и при мен не е действало. Като цяло го избягвам, като честа употреба...но сега декември, като нашите ги заразиха пределено си го самоизписах и след това си признах на лекаря....но така или иначе и нейното лечение беше същото...та добре, че го почнах рано, а не след 2 дни като отидохме на лекар....Перорален прием на аб съм успявала да предовратя, само с аб капки...ама пак хванато на време ....Та мисълта ми беше, да не би пък да не си лепвате бактерии, а не вируси и затова да не действа...изопринозина...

# 104
Вируси са. Всичката кръв, която са извзели от детето, за да се преценява лечението, е била с показатели за вирус.
Явно причината е, че изчаквам лекар да го предпише.
Снощи реши, че иска да пие от татешкото Рибчо (Омега-та му са едни на гигантски капсули). Никакъв зор не видя. Ще трябва да видим колко дневен прием й се полага и вече няма смисъл да си играем с кутийки за всеки. Риба е ясно, че ще си яде.
Дребната също е с много суха кожа, но грешката е моя, че не я пехливанча редовно.   

Общи условия

Активация на акаунт